Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés

Beszámoló az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány 2012. évi tevékenységéről, az alapszabályban meghatározott célok alapján.

A  január a megszokott pörgős tempóban telt szilveszter tiszteletére, és közben még Mártfy Gabriella festőművésznő kiállításán voltuk meghívott vendégek, és a rendezvényen árverezésre került egy csodálatos festménye a művésznőnek, az ASKA kutyák számára.

Februártól-májusig folyamatosan érkeztek az ovis és iskolai csoportok az ASKA menhelyre és az állatkórházba, hogy megismerjék a kutyatartás fortélyait.

Újabb marketing feladatokat vállaltunk, filmeket forgattunk kutyáinkról, melyeket az interneten több ezer látogató kísért figyelemmel.

Tavasszal ismét gyarapodott önkénteseink tábora, akik rendszeresen sétáltatják, nevelik védenceinket. Kis csapatok dolgoznak együtt, összhangban. Van, aki a takarítás, főzés, etetés munkakörben vállalt önkéntes tevékenységet,  vannak akik a nevelésben, kiképzésben, marketingben dolgoznak.

A tanévet az István király iskola diákjaival együtt zártuk egy Királyi Piknik keretében. Elismerő oklevéllel köszönték meg a diákok, és a pedagógusok az együtt töltött órákat.

Sok időnk nem volt pihenni, hiszen júliusra szerveztük 2 napos ASKAvalkád programunkat, ahol csatlakoztak hozzánk városunk neves sportolói is, hogy együtt segíthessünk az ASKA kutyákon.  A rendezvény nagyon jó hangulatba, sok-sok gazdás kutyával végződött.

Szeptemberben újabb próba elé állított minket az élet. A letenyei határon egy kutyaszállítmány várt minket. 54 apróság várt minket, akik mindössze 4 hetesek voltak. Folyamatos műszakban voltunk pótmamák. Az eljárás decemberre zárult le, ekkor adhattuk gazdához a kölyköket. A  pontos,  mindenre kiterjedő dokumentációnak, és a mögötte lévő napi munkának köszönhetően az országban egyedülállóan hatalmas eredménnyel sikerült lezárni az ügyet, 30.000.000,- Ft-os bírsággal. Mindehhez kevés lett volna az állatok gondozása, szeretete, ehhez kellett az együttműködés az hatóságokkal, akiknek folyamatosan szolgáltattuk a bizonyítékokat.  Nem használtuk a médiákat a hírnévre, csendben dolgoztunk, hogy a nyomozó hatóságok eredményesen tudják lezárni az ügyet.

Ugyanebben a hónapban megrendezésre került Székesfehérváron a Cacib, ahol nagy sikert arattak az ASKA kutyák, még egy rögtönzött bemutatón is bizonyítottak, hogy bizony a menhelyes, akár még idősebb állatok is képesek a tanulásra.

Októberben elérkezett az állatok világnapja, ahol  a Eukanubával együtt szerveztünk a gyerekek részére programokat. Megszámlálhatatlan gyermek vett rész a programon reggeltől, egészen késő délutánig.

Az állatok világnapjára jelent meg Farkas Gabi: Vakkantások egy kutyáról című könyve, melynek főhőse Bodi a valamikori ASKA kutya, és rajta keresztül kerül bemutatásra a menhely élete is. A könyv bevétele az ASKA menhelyet támogatta és támogatja folyamatosan.

Az ősz nem múlhat el az éves oltások nélkül, tehát ismét a Krizis központba jártunk, hogy a hajléktalanok kutyáit, immár ötödik alkalommal oltsuk, szükség esetén persze egész évben kezeljük. Találkoztunk a régi ismerősökkel, és persze fiatal, új kutyákkal is.  

Év végén még egy Dog Olimpián is részt vettünk, ahol találkoztunk a rettegett staffokkal, és pittekkel, akikről természetesen kiderült, hogy jó gazda kezében, tökéletes kutyák.

És persze volt ASKArácsony is, és ovis látogatás, hogy boldogan zárjuk az évet.

Mindezek közben 695 kutyának találtunk új gazdát.

Közreműködtünk számtalan sajnálatos állatkínzásos ügy kapcsán, ahol sérült, bántalmazott kutyák gondozása, kezelése, és persze gazdához juttatása mellett, rendszeres vendégei voltunk a rendőrségeknek, hogy közreműködjünk az ügyek hatékony lezárásához.

2012-es eredmény:

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám):        18494644-2-07        
Az egyéb szervezet megnevezése: ALPHA SEGÍTŐ KÉZ ÁLLATKÓRHÁZI ALAPÍTVÁNY AZ ELHAGYOTT ÉS BETEG ÁLLATOKÉRT KÖZHASZNÚ SZERVEZET                
Az egyéb szervezet címe: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, HOMOKSOR 7.                
                                                             KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK EREDMÉNYKIMUTATÁSA

sorszám A tétel megnevezése Elöző év Előző év(ek)  Tárgyév
helyesbítései
1. A. Az összes közhasznú tev.bevétele (1+2+3+4+5)                            6 333                                    –                          14 014   
2. 1. Közhasznú célú működésre kapott támogatás                              5 701                                    –                            12 143   
3. támogatások                            2 527                               9 435   
4. központi költségvetésből      
5. helyi önkörmányzattól      
6. társadalombiztosításból      
7. egyéb, ebből 1 %                            3 174                               2 708   
8. 2.Pályázati úton elnyert  támogatás                                  630                               1 700   
9. 3.Közhasznú tevékenységből származó bevétel      
10. 4. Különféle egyéb bevételek                                   23   
11. 5. Tagdíjból származó bevétel      
12. 6. Kamatbevétel                                    2                                    11   
13. 7. Tér. Nélk. Átvett eszk.                                  137   
12. B. Vállalkozási tevékenység bevétele      
13. C. Összes bevétel (A+B)                            6 333                                    –                          14 014   
14. D. Közhasznú tevékenység ráfordításai (1+2+3+4+5+6)                            6 220                                    –                          13 308   
15. 1. Anyagi jellegű ráfordítások                              5 981                              11 380   
16. 2. Személyi jellegű ráfordítások                                 221                                1 735   
17. 3. Értékcsökkenési leírás                                  137   
18. 4. Egyéb ráfordítás      
19. 5. Pénzügyi műveletek                                   18                                     38   
20. 6. Egyéb ráfordítás                                    18   
21. E.Vállalkozási tevékenység ráfordításai (1+2+3+4+5+6)                                     –                                    –                                      –   
22. 1. Anyagjellegű ráfordítások      
23. 2. Személyi jellegű ráfordítások      
24. 3. Értékcsökkenési leírás      
25. 4. Egyéb ráfordítás      
26. 5. Pénzügyi műveletek ráfordításai      
27. 6. Rendkívüli ráfordítások      
28. F. Összes ráfordítás (D+E)                            6 220                                    –                          13 308   
29. G. Adózás előtti eredmény (B-E) 0   0
30. H. Adófizetési kötelezettség 0   0
31. I. Tárgyévi vállalkozási eredmény (G-H) 0   0
32. J. Tárgyévi közhasznú eredmény (A-D)                                113                                    –                                706   

Köszönjük a feliratkozást!