„Sír a zsák” – Halálra akarták ítélni a kutyát

Székesfehérvár – Sírást hallott a szomszéd egy lekerített, építési törmelékekkel teli területről szombaton este, ezért hívta a rendőrséget. A rendőrség hamar kiszállt a helyszínre és kiderült, hogy egy kiskutyát kötözött valaki egy műanyag, levegőtlen zsákba.

sir a zsak„Sír a zsák” – tett bejelentést a szomszéd a Vass Albert utcában szombaton este. A furcsa észrevételnek azonban volt alapja: a rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre és a számtalan építési törmelék közepén rátaláltak egy műanyag, lekötözött zsákra, amelyből egy fekete, egy év alatt tacskó keverék kiskutyát vettek ki.

Az állat addigra már félájult volt, vélhetően nem kapott levegőt – árulta el az ASKA vezetője. Molnár Tamásné hozzátette: a kutyát azonnal bevitték az állatkórházba, ahol végül magához tért, vélhetően halálra akarta ítélni a kegyetlen támadó.

– Mivel a kutya jól táplált, egészségesnek tűnő állat, ezért számunkra is érthetetlen, hogy valójában mi történhetett – mesélte a gyepmesteri szolgáltatással is foglalkozó állatmenhely vezetője. Azaz megeshet, hogy a kutyát nem is a gazdája kötözte a zsákba, de hogy pontosan mi történhetett, még kérdéses.

Mivel a Wass Albert utcában történt az eset, ezért a kölyköt Albertnek nevezték el. A kutyus egyébként egy nagyon jókedvű, játékos jószág, vélhetően nem is tudja, mi történt vele.

Mivel az állatvédők ezt szeretnék kideríteni, ezért abban reménykednek, hogy szemtanú segíthet nekik kideríteni a rejtélyes eset hátterét, esetleg valaki ráismer a kiskutyára.

Bejelentés tehető az ügyben a rendőrségen vagy az ASKA telefonszámán: a 06-30-317-4370, illetve a 06- 30-206-5372 -es számon.

Forrás: feol.hu (S. Töttő Rita)

Köszönjük a feliratkozást!