Nagyon megverték Luxit, kerekeskocsit kap

Újabb döbbenetes állatkínzás kárvallottja érkezett a fehérvári gyepmesteri telepre. A kutyára várhatóan „kerekeskocsi” vár. Nagyon megverték valamikor, a gerince teljesen el van deformálódva, fordulva. Hátsó lábai merevek, nem tudja használni őket. Ha hozzányúl valaki, csak lehunyja a szemét, fel sem mer nézni, annyira fél. Hát így viselkedik most az emberekkel Luxi, az a kutya, amelyik nem rég még a kislángi utcákon kóricált.

– Egy idős néni befogadta, aki segíteni akart rajta, mint ahogy több más kutyán is. A többi kutyával együtt azonban bekerült hozzánk, mert már nem tudta ellátni az idős hölgy őket – árulta el Molnár Tamásné, az állatkórházi kutyamenhely vezetője.

luxi
A kutyus egyébként vemhes volt, de azt nem tudni, hogy a vemhessége már a néninél történt-e, vagy így került hozzá.

– Az állapotának egyáltalán nem tett jót a vemhesség, mert tovább rontotta az amúgy is rossz tartását a súly a pocakban. De nagyon jó anya, figyeli, ellátja a kölykeit – mesél róla a menhelyvezető.

A kutyushoz gyógytornász is jár, aki szerint talán az egyik hátsó lábát valamennyire majd tudja használni. Ám még így is nagy valószínűséggel „kocsis” kutya lesz a későbbiekben. Most is szinte két lábon közlekedik, de ez nem maradhat így élete végéig, mert nem fogja a terhelést bírni a gerince.

Forrás: feol.hu (S. Töttő Rita)

Köszönjük a feliratkozást!