Képzeld el…

Képzeld el, hogy élsz egy közösségben, tulajdonképpen mindened meg van. Van fedél a fejed felett, kényelmes kuckód, mindig van mit enned, és nem is rossz a kiszolgálás. Még külön finomságokkal is meglepnek. Figyelnek az egészségedre, a tisztaságra. Vannak haverjaid, velük még bandázhatsz is. Hetente mehetsz kirándulni. Egyszóval minden happy. Vagy még sem?

Valami hiányzik. Egy olyan kis közeg, ami csak a tiéd. Bármennyire is jól érzed magad, tudod, valami hiányzik.

Aztán megérkezik egy család, aki azt mondja, érted jöttek. Szimpik, és tetszenek is, vannak gyerekek, akikkel már tudod, hogy jókat fogtok együtt játszani. Boldog vagy. Utazol, és meleg otthonban találod magad. Nagy a készülődés, karácsonyfát állítanak, finom süteményeket sütnek. Természetesen téged mindenki kényeztet, és szeret. Mindenhol ott vagy, hogy kiélvezd a csodát. Meleg ágyikóban alhatsz, mindig valaki ott van melletted, beszél, mesél, jól érzed magad. Kezded úgy érezni, hogy megtörtént a csoda. Látod a csillogást, hallod a csacsogást, és tudod, hogy soha nem leszel már egyedül. Telnek a napok, és egyre boldogabb vagy, mert ez maga a mennyország. Minden kívánságod teljesült.

Aztán csendesednek a napok, és újra utazol. A gyerekek sírnak, és nem érted, miért érkeztél vissza a régi otthonodba a haverok közé, ahol tulajdonképpen mindened meg van. Fedél a fejed felett, kényelmes kuckód, mindig van mit enned, és nem is rossz a kiszolgálás.

Képzeld el, milyen érzés lehet. És, ha már tudod, hogy milyen érzés, akkor megérted, miért nem lehet ASKA kutyát kölcsönözni karácsonyra.