„Gerillapiszok” kampány

A kutyapiszok-mentes, tiszta közterek érdekében kampányt indított a székesfehérvári ALPHAZOO. Az egy hónapig tartó „Gerillapiszok” akcióhoz számos civil szervezet csatlakozott. A jó kezdeményezés mellé állt Székesfehérvár Önkormányzata is – hangzott el a Vidámparki tó mellett található parkban rendezett sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Gyóni András önkormányzati képviselő is.

A 2013-as Szent István Emlékévben zajló fejlesztéseknek köszönhetően számos park újul meg. A megszépült közterületek tisztántartása érdekében kampányt indított a székesfehérvári ALPHAZOO. Egy hónapon keresztül ingyenesen, úgynevezett „Dog poop bag”-et (kutyapiszok gyűjtő zacskót) ajándékoznak minden kisállattartónak, aki a megjelölt felvevőpontokon igényli. Önkéntesek vállalják, hogy a parkokat átvizsgálják, a felelős állattartásra és a közterek tisztántartására felhívják a figyelmet.

Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzata szívesen csatlakozott a kampányhoz – mondta el a sajtótájékoztatón Östör Annamária. A tanácsnok kiemelte: „Az önkormányzat és a városgondnokság is mindent megtesz azért, hogy parkjaink tiszták legyenek, ám nem állíthatunk mindenki mellé egy közterület-felügyelőt. A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy figyelünk környezetünk tisztaságára.”

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a városban 171 kutya-toalettet telepített és gondoskodik a tisztántartásáról. A kiemelt parkokban naponta ürítik a toaletteket, a többi helyen hetente 2-3 alkalommal és alkalmanként 50 darab zacskót helyeznek ki. Ez évente közel egymillió darabot jelent.

Gyóni András, a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott az ötletgazdának és a csatlakozó civil szervezeteknek. „A körzetben számos park van, ahol tapasztalataim szerint a kutyások többsége gondoskodik a tisztaságról. A köztereken kihelyezett kutya-toalettek mellett ez a kampány is hozzájárul ahhoz, hogy emberhez és kutyához méltó körülmények legyenek a fehérvári ligetekben, parkokban.” – hangsúlyozta Gyóni András.

A FEMA Állatmentők, az ASKA, a Székesfehérvári Állatkórház, az Albadog Center, az ALPHAZOO és a Eukanuba aktivistáival, szaktudásával járul hozzá a kampány sikerességéhez. „Egy kis odafigyeléssel, felelősségteljes gondolkodással parkjainkat a jövőben „kutyapiszok”- mentes közösségi terekké alakíthatjuk.” – mondta Mozsár Andor, az Alpha Vet Állatgyógyászati Kft. PR & marketing igazgatója.

A helyszínen készült fotók megtekinthetőek a Galériában.

Bővebb információ a kampány weboldalán: www.gerillapiszok.hu

 

Köszönjük a feliratkozást!