Az első 2 hónap

Eltelt 2 hónap az évből, és már tudjuk, ez az év sem lesz könnyebb, mint az előző. A kötelező chippezés hatására a felelőtlen gazdák igyekeznek megszabadulni állataiktól. Vannak akik felkeresik a menhelyeket, és leadják állataikat, de vannak akik egyszerűen kidobják az utcára a védtelen állatokat.

Hatalmas forgalom van az ASKA menhelyen is, de szerencsére nem csak a bejövő oldalon, hanem a kifelé menő kapun is. 2 hónap alatt átléptük a 100. bűvös örökbeadási számot, és a szám napról-napra emelkedik.

A szilveszteri riadalom után jellemzően a sérült, balesetet szenvedett állatok kerültek az állatmentő kollégák kezeibe. Csontműtétek, húzódások, fejsérülés jellemezte a kis betegeket.

Sokan ismerik már különleges pofija miatt Móricot, a Móron balesetet szenvedett tacskó legénykét. Neki valóban hatalmas változást hozott az év első napja, ekkor történt a gázolás, mely az egész életét megváltoztatta. Két esetben is meg kellett műteni, de sajnos nem sikerült megmenteni a szemeit. Móric a változást aránylag könnyen átvészelte, a neheze a feladatnak a gazdakeresés volt. Nagyon sokan írtak róla, kommentelték a fotóját, gazda csak nem akadt. Ám egy újságcikk hatására megtört a jég, és Móric is megtalálta befogadó családját.

moric

Köszönjük a feliratkozást!