A 30 milliós kutyák

2012. szeptember 12 –én késő este a Letenyei határállomásról érkezett riasztás, hogy egy személyautóban tyúkszállító ketrecekben kölyökkutyákat akartak kivinni Olaszországba. A kicsik nem rendelkeztek okmányokkal, és azonnal látható volt, hogy a legtöbbjük még a 4 hetes kort sem érte el. A kicsik meggyötörve, összezsúfolva várták sorsukat..

 

Már a határon azonnali orvosi vizsgálat történt, majd ezt követően elindultunk az ASKA menhelyre. Útközben riadóztatva az orvosi stábot, hogy készüljenek, kemény napok következnek. Az apróságok megérkezésük után infúziós kezelést kaptak, azonnali féreghajtást, és antibiotikumos kezelést. Döbbenetes volt, hogy az apró kis jószágokból 10 cm-es férgek voltak.

És ekkor elkezdődött a harc az életükért. A napjaink pelenkázásból és szoptatásból álltak. Egymás váltva vigyáztunk a törpékre. Egymás után lettek egyre rosszabbul, hányás, hasmenés, bágyadtság, majd javulás, és egy hét elteltével ismét kezdődött minden elölről. A laborvizsgálatok eredménye isosporás fertőzést mutatott. Elég volt a csapatban egy beteg kölyök, ahogy összezsúfolva szállították őket, egymást fertőzték. Az egész csapatot egyszerre kellett kezelni, hogy a végére érjünk ennek a csúnya kórnak. A 10 napos intenzív kezelést követően sas szemmel vizslattuk a kenneleket, hogy mindenki valóban rendben van-e. És nagyot sóhajtottunk, amikor végre az egész csapat vidáman csaholva követelte az ennivalót. Ma már jól vagyunk!

A hatóságokkal együttműködve végeztük a dolgunkat, folyamatos információ áramlás volt. Szigorúan dokumentáltuk a kicsik mindennapjait, kezeléseiket., Az első lépés már megtörtént. 30 millió forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte a hatóság az olasz kutyacsempészt. A büntető eljárás még folyamatban van.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

 

 

Köszönjük a feliratkozást!