Hírek

Köszönjük a segítséget!

Nagyon szépen köszönjük az Adient Móri cégnek a sok adományt. Kaptunk raklapokat, kutyarucikat, tápokat, konzerveket, pórázokat, nyakörveket, tisztítószereket és még sok finomságot.

Tovább olvasom

ALBA Fehérvár, köszönjük!

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata jótékonysági garázsvásárt rendezett az Alba Regia Sportcsarnokban Május 15-én. Az esemény helyszínén megvásárolhatóak voltak a régi nagy kedvencek mezei, a bajnokcsapatok könyvei és egyéb relikviák is.

Tovább olvasom

Mit kell tudni az örökbefogadásról?

Az első és legfontosabb, hogy az örökbefogadás, ahogy a nevében is benne van, örökre szól, a kutya életének végéig. Egy ember életében lehet több kutya is, hiszen sajnos ők csak rövidebb ideig élnek. De, miért kell erről beszélgetnünk most? Mert vannak, akik nem értik, még mindig.

Tovább olvasom

Kegyetlen szilveszter volt

Székesfehérvár megbukott. Megbukott az emberség vizsgáján. Győzött, a megtehetem, csakazértis, lecarom. A megértés, a tolerancia, az empátia, az elfogadás nulla volt szilveszter napján. Mint, akik szomjaztak, éheztek, vagy éppen ketrecbe zárva élték az életüket, kitörtek, és ész nélkül háborúztak.

Tovább olvasom

Ünnepi nyitvatartás

Az ASKA menhely az ünnepek alatt zárva tart. Nyitás: 2022. január 3. Ettől az időponttól foglalhatóak a látogatási időpontok. Megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom

Képzeld el…

Képzeld el, hogy élsz egy közösségben, tulajdonképpen mindened meg van. Van fedél a fejed felett, kényelmes kuckód, mindig van mit enned, és nem is rossz a kiszolgálás. Még külön finomságokkal is meglepnek. Figyelnek az egészségedre, a tisztaságra. Vannak haverjaid, velük még bandázhatsz is. Hetente mehetsz kirándulni. Egyszóval minden happy. Vagy még sem?

Tovább olvasom

Adományozni jó! De nem mindegy mit.

Az ünnepek közeledtével egyre több embernek jut eszébe a szívmelengető adományozás, ám van valami, amiről mindenképp beszélnünk kell! Mielőtt adományoznál, tedd fel magadnak a kérdést: adományozni tényleg mindenkinek jó? Vagy csak az adományozó érzi úgy, hogy akkor

Tovább olvasom

Mikulás csomagok

Az elmúlt két évben bizony elmaradtak a téli rendezvények, ahol az ASKA védencek várták az ajándék csomagokat. Az idén szeretnénk, ha Mikulás minden kutyánknak hoznak egy aprócska csomagot.

Tovább olvasom

Örökbefogadó HÉT!

Örökbefogadó hétre várjuk a leendő gazdikat 2021. november 8-13 között. Az örökbefogadáshoz kérjük foglaljon időpontot a weboldal időpont foglalás fülnél.

Tovább olvasom

Állatvédelmi kódex

Csatlakozva az Állatorvostudományi Egyetem felhívásához, az ASKA is csatlakozott az állatvédelmi kódex aláírói közé. Valami elindult, és reméljük, még sok szervezet fog csatlakozni, hogy egy egységes, valóban az állatokat érdekeit figyelembe vevő szervezeti összefogás mutathassa az utat, az állatvédelem kanyargós útjain.

Tovább olvasom

Állatok világnapja 2021

11 helyszín, megszámlálhatatlan apró gyermek, ügyes kisiskolások, már majdnem felnőtt középiskolások, rendezvényekre látogató felnőttek, és szépkorúak.

Tovább olvasom

Bűnmegelőzés

Mozgalmas napok vannak mögöttünk. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársaival együtt iskolákba, és városi intézményekbe látogattunk el.

Tovább olvasom

Elkezdődött a suli

Megkezdődött az iskola, és ezzel együtt a menhely látogatások is. Nagy öröm, hogy újra találkozunk iskolai osztályokkal, hiszen az elmúlt időszakban a járvány miatt ezek a találkozók elmaradtak.

Tovább olvasom

ASKA család

Nem gondoltunk rá, amikor létrehoztuk az ASKA kutyám van csoportot a facebook oldalán, hogy ez az oldal nem csak arról fog szólni, hogy érkeznek a képek, hanem kialakul egy nagy család, melynek a tagjai ASKA kutyával, vagy kutyákkal élnek együtt.

Tovább olvasom

Csodák igenis léteznek

Ismét bebizonyosodott, hogy már pedig csodák vannak. Jobban mondva csodálatos emberek vannak. Ahogy olvastátok, éppen klímára gyűjtöttünk, hogy a kezelőben lévő állatainkat megvédjük a hőségtől. Tegnap érkezett egy telefon😍 A Planning & Trading Kft. (Midea Hungary) marketing vezetője telefonált, hogy nagyon szívesen segítenek nekünk, és felajánlanak az ASKA menhely részére egy klímát. Mondom tegnap, és ma reggel 8 órakor már meg is érkezett. Hálásan köszönjük, ezt a példaértékű felajánlást, és segítséget a cég minden dolgozójának.

Tovább olvasom

Boldog Ünnepeket!

Kedves Barátaink! Egy nagyon nehéz, nagyon furcsa év áll mögöttünk. Olyan akadályokat léptünk át együtt, amiről 2-3 évvel ezelőtt nem gondoltuk, hogy legyőzhetőek. Nagyon sok újat tanultunk, egészen új rendszert építettünk fel, folyamatosan képeztük magunkat egész évben,

Tovább olvasom

Adni jó! Karácsonyi adománygyűjtés a Grandopettel

December hónap az ünnepek mellett az adományozás hava is. A Grandopet állateledel és felszerelés webshopként kötelességének érzi, hogy jót tegyen azokkal, akik a szívéhez nőttek. Emiatt 2020. decemberében a Gradopet és az Aska Segítőkéz Állatkórházi Alapítvány egy

Tovább olvasom

Vértesbogláron jártunk

Ma a vértesboglári Óvodában jártunk. Meghívást kaptunk, hogy az állatok világnapja alkalmából. Már nagyon vártak minket az apróságok, de főleg a kutyust várták. Hatalmas volt az öröm mikor megérkeztünk. A kicsiknek a felelős állattartásról meséltünk, és beszélgettünk

Tovább olvasom

Köszönjük partnereinknek…

Kedves Támogatóink! Hálásan köszönjük minden együttműködő üzletnek, és a vásárlóinak, hogy gondoltak az ASKA kutyákra. 240.810,- Ft gyűlt össze a ládikákban. Kérjük támogatóinkat keressék bátran az alábbi üzleteket :

Tovább olvasom

Adomány gyűjtő láda

Kedves Látogatók, Támogatók! Elkészült az adomány gyűjtő ládánk, amit a menhely előtt megtaláltok.Nagyon sokszor érkezik úgy adomány, hogy már nem vagyunk nyitva, és ilyenkor a tuják mögé rejtettétek a tápos zsákokat. Jön az esős idő, így Attila

Tovább olvasom