HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Valóban szeretne kutyát?

Évekre szóló kötelezettséget vállal, ha egy kutyát örökbefogad. Egy kutya átlagosan 10-15 évet él. A menhelyen élő állatok nagy része 2-3 éves, tehát az elkövetkezendő 8-10 évre a vele való együttélésre kell berendezkedni.

Akár kölyök, felnőtt vagy idősebb kutyát szeretne örökbe fogadni, kutyája sok éven keresztül az Ön legjobb barátja lesz. A kölyök kutyák fogadásánál pontosan úgy kell felkészülni, mintha egy kisgyermek születne a családba. Folyamatos figyelmet, és gondoskodást igényel. Nőnek a fogacskák, rágni fog, hogy enyhítse a fájdalmat. Meg kell tanulnia a szabályokat. Ha lakásban él, a szobatisztaságot, ami nem egyszerű, de megéri a fáradtságot.

Felnőtt kutyák esetében egyszerűbb a helyzet, hiszen ők már tanultak az előző életükben valamit, és mivel átestek egy csalódáson, emiatt mindent elkövetnek azért, hogy új gazdáiknak megfeleljenek. Tapasztalatunk szerint a szobatisztaság kérdése is, mindössze 1-2 nap.

Ha menhelyről fogadunk örökbe egy kutyát, akkor nem csak egy életet menthetünk meg! Kedvencünk befogadásával egy másik kutya számára helyet biztosítunk, vagy lehetővé teszi, hogy egy kutya hosszabb ideig élhessen ott, így nagyobb esélye van, hogy örökbefogadják.

A menhelyről való örökbefogadás másik előnye, hogy a gazdi és a megmentett kutya között különleges kötelék alakul ki. Ha szívünkbe és otthonunkba fogadunk egy „árvát” gyakran különlegesen erős kapcsolat alakul ki, amely egy életre szóló hűséget, szeretetet és figyelmet jelenthet.

Vannak akik úgy indulnak el egy menhelyre, hogy konkrét elképzelésük van. Kicsi tacskó, vagy nagy házőrző. De ez ritkán végződik valóban így. Hiszen az ismerkedés alatt hamar kiderül, hogy aki tacskóért indult, egy németjuhász nagyságú kutya szemeiben látta meg az igaz barátot.

A választásnál az viszont nagyon fontos, hogy a kutya egyedi igényeinek megfelelő környezetbe kerüljön. Lehet lakásban is tartani akár nagy testű kutyát is, csak a megfelelő sétáltatás, mozgatás történjen meg. Nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy közterületen pórázon szabad kutyát sétáltatni, és az ürüléket illik felszedni kedvencünk után.

Ha udvaron lakik a kutya, nagyon fontos a biztonságos kerítés, és a megfelelő kutyaház. Nem kell palotát építeni, hanem a kutya méreteinek megfelelő házra van szükség, amit a testével be tud melegíteni.

Az állattartás költséges mulatság. Évente kötelező oltásokat kell kapni, és ha beteg lesz, az bizony sok pénzbe kerül.

De mindez megéri. Senki sem tudja felülmúlni azt a boldogságot, amikor hazatéréskor  egy vigyorgó, boldog kutya várja a gazdit.

 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák