HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Hogyan tartsuk felellőségteljesen házi kedvencünket?

Szerencsére manapság egyre inkább elterjedőben van és lassan-lassan a köztudatba is ivódik a fogalom, és evvel együtt az állattartók magatartása is változik. Sajnos a jogi szabályozás még mindig elmarad az általam elvárttól, de az elmúlt évtizedek gyümölcse ez a fejekben történt változás, melyet többek között köszönhetünk, a felélénkült társadalmi kommunikációnak, a médiának és az internetnek is. Ma már a legtöbben tudják mit is vállalnak ha új családtagot fogadnak be és ennek megfelelően felelősséggel látnak a feladathoz. Azonban még a felelősségteljes, ambícióval teli új kutyatulajdonosoknál is igen gyakori probléma, hogy kutyájukat akarják hozzászabni az elképzelt ideálhoz, hobbihoz. Pedig fordítva volna az ideális, ha a kutyánkat megismerve, hozzá választanánk hobbit, kutyás elfoglaltságot.

Nálunk például több kutya van, mind különböző egyéniség –még anya és fia is-, mégis mi próbáljuk hozzájuk igazítani a programokat. Nem véletlen, hogy legfegyelmezettebb és legkomolyabb kutyánk Vihar engedelmességi és ügyességi ágban versenyez; Pisze és Báró pedig az agility pályán érzi jól magát. Cézi ugyan leginkább otthon pihenne, de ha a többiek terelnek ő is tűzbejön és akár 6-7 évet is letagadhatna.

A köztudatban lévő alapelvek közül én a gyermekek és a kutyák –jelen esetben a mudik- kapcsolatát emelném ki. Általában véve azt mondhatjuk, nem a gyerekeket kell a kutyáktól félteni, hanem fordítva. Fontosnak tartom, hogy ha már olyan korú kisgyerekünk van, akivel lehet, beszéljük meg, hogy mit szabad és mit nem szabad a kutyákkal, a kutya közelében csinálni. Azt hogy ne tépje a fülét, szőrét, ne kapjon a szemébe és az orrába. Ha kisebb gyerekünk van nekünk kell ezekre –és még sok másra- figyelni, vagy ha ezt nem tudjuk megoldani, ne vegyünk kutyát.

Pár hasznos link a felelősségteljes állattartással kapcsolatosan:

-Pilisbudai Kutyások

Ezek ugyan zömében a befogadott, menhelyi kutyusokhoz adott jótanácsok, azonban megérdemlik a pénzért vásárolt, fajtatiszta társaik is hogy legalább ezeket a minimál elveket tartsuk be a velük való törődéskor. Sajnos még mindig látni olyan eseteket, amit a nővérem nemrég mesélt, hogy egy kutyáját sétáltató idős néni egyszer csak minden előzmény nélkül, szitkozódva a másik kezében tartott bottal ütni kezdte az ebét. Miután elég csúnya helyzet volt a nővérem megkérdezte, hogy „elnézést, de miért veri azt a szegény kutyát?”, a válasz ez volt: „Az enyém! Azt teszek vele amit akarok!”


 A mi célunk az, hogy ez ne így legyen! 

 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák