HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 
gazdat keres
GAZDÁRA VÁRÓ KUTYÁK
gazdara talalt
GAZDÁRA TALÁLT KUTYÁK
adomanyozas
ADOMÁNYOZÁS
 

usztortenetek konyv

 

 

- Aktuális híreink -

 • Puccos vagyok, a görbe lábú tacskó úr
  Puccos vagyok, a görbe lábú tacskó úr

  Puccos vagyok, a görbe lábú tacskó úr, Nem véletlenül kaptam a nevem gondozóimtól. Elmesélem, mi, minden történt velem, az elmúlt néhány hétben. Karácsonykor szabadult meg tőlem a gazdám, ma sem értem, miért tette ezt velem. Kaptam egy férfi kabátot, és kirakott egy bevásárló központ parkolójában.

  Bővebben...
 • Szomorú szilveszter
  Szomorú szilveszter

  2018. év vége, bizony nagyon szomorúra sikeredett. Hiába volt a sok figyelem felhívás, hogy minden állattartó készüljön fel arra, hogy közeleg a szilveszter, és vele együtt a petárda, és tűzijáték időszaka. Tudjuk, hogy vannak ugyan jogszabályok, de nem fogják továbbra sem betartani, hogy 31-én este 18 óra, és hajnali 6 óra között lehet használni az eszközöket. Mindig lesznek, akik már az előtte lévő napokban is lövöldözni fognak. És mindezek ellenére, még 31-én délután is, póráz nélkül sétáltak a kutyáikkal a gazdák, utána pedig érkeztek a zokogó telefonok, hogy elfutott a kutya.

  Bővebben...
 • ASKArácsony 2018
  ASKArácsony 2018

  Csodálatos volt a 2018. évi karácsonyunk. Bátran ki lehet jelenteni, az elmúlt évek egyik legsikeresebb rendezvénye volt. Már nyitáskor érzékeltük, hogy ez a nap, más, mint a többi, bár minden rendezvényünkön jellemzőm, hogy már nyitáskor sokan érkeznek, de ezen a napon…

  Bővebben...
 • Léleksimogató nap
  Léleksimogató nap

  Bevallom őszintén, nem a mi ötletünk volt a léleksimogató nap. Az idősek otthonának egyik gondozó hölgye keresett meg minket, hogy volna-e arra lehetőség, hogy egy kis simogatásra ellátogatnánk hozzájuk, hogy a bentlakó, illetve bejáró idős emberek találkozzanak a kutyáinkkal, összekapcsolava egy kis beszélgetéssel, hogy miképpen kerültek hozzánk, és mit kell tudni róluk, illetve a menhelyről. 

  Bővebben...
 • Szeretettel várunk Mindenki ASKAKÁRCSONY napján!
  Szeretettel várunk Mindenki ASKAKÁRCSONY napján!

  Ismét eltelt egy év, észre sem vettük, úgy szaladtak a napok, a hetek, és a hónapok.  Rengeteg dolog történt velünk. Változott a menhely is nagyon sokat. Elkészült a kezelőnk, az ovink, a bölcsink, és év végére még a kifutó is. Van okunk az ünneplésre, a közös ünneplésre. Hiszen, támogatóink nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

  Bővebben...
 • Véget ért a rémálom
  Véget ért a rémálom

  Hosszú hetekkel ezelőtt, Rex ivartalanítási műtétjénél egy féreg okozott riadalmat. Azonnali tesztek következtek, és kiderült, hogy Rex bőr és szívférges. Az összes kutyánkon azonnal elvégeztük a teszteket. 11 szívférges kutyát találtunk, akiken külsőleg semmi nyoma nem volt annak, hogy bizony nagyon betegek, és semmi túlzás nincs abban, hogy bizony veszélyben volt az életük.

  Bővebben...

- ASKA napló -

 • ASKA NAPLÓ 29-30. HÉT
  ASKA NAPLÓ 29-30. HÉT

  Jó is úgy kezdeni a hetet, amikor érkeznek a gazdik egymás után, az elkóborolt kutyáiért. De, ők legalább eljöttek. Így került haza gyorsan Dani és Masni, és Morpheus is. A gazdis kutyák számát gyarapítottuk ismét, hiszen nem csak a csavargók kerültek haza, hanem új gazdikat is sikerült találnunk. Leila is fogott magának családot, Rocky pedig, aki már többször is nekifutott a gazdisodásnak, pontosan háromszor került már vissza. Mindig bajt okozott, rombolt, és menekülni akart. Na, de most!!!

  Bővebben...
 • ASKA NAPLÓ 27. HÉT
  ASKA NAPLÓ 27. HÉT

  Már meséltem Bitangról, aki ugye bitang rosszaságának köszönhetően meghúzta a lábát, és emiatt, bizony nem költözhetett addig gazdihoz, amíg a doktorok nem bólintottak rá, hogy most már mehet a csemete. De, persze, kontrollra még vissza kellett érkeznie, amire a gazdija becsülettel el is hozta. Vigyorgott a kölyök ezerrel, nagyon tetszik neki a gazdis élet, és a végleges diagnózis is igazolta, minden rendben.

  Bővebben...
 • ASKA NAPLÓ 26. HÉT
  ASKA NAPLÓ 26. HÉT

  Mert nálunk mindig történik valami. Most éppen Bitang alkotott, mert Bitang, bitang rossz. Mert neki mindent látni kell, mert mindenre kíváncsi. Most éppen valahogy, fogalmunk sincs hogyan, de felmászott a kennelben lévő kutyaház tetejére, és onnan leugrott, aminek az eredménye, hogy nagyon csúnyán kificamodott a lába. A bibis lábát naponta kell kötözni, és borogatni. Mert Bitang, bitang rossz. 

  Bővebben...
 • ASKA NAPLÓ 25. HÉT
  ASKA NAPLÓ 25. HÉT

  Mert nálunk mindig történik valami. Most éppen Bitang alkotott, mert Bitang, bitang rossz. Mert neki mindent látni kell, mert mindenre kíváncsi. Most éppen valahogy, fogalmunk sincs hogyan, de felmászott a kennelben lévő kutyaház tetejére, és onnan leugrott, aminek az eredménye, hogy nagyon csúnyán kificamodott a lába. A bibis lábát naponta kell kötözni, és borogatni. Mert Bitang, bitang rossz. 

  Bővebben...
 • ASKA NAPLÓ 24. HÉT
  ASKA NAPLÓ 24. HÉT

  Kell-e attól nagyobb boldogság, amikor érkezik hozzánk egy egész kis család, mami az öt csemetével, és sikerül felnevelnie, és nekünk pedig gazdit találni nekik. Ettől már csak az a nagyobb boldogság, amikor a mami kutya is végre révbe érhet, és még csak nem is kellett olyan sokat várakozni. Így volt ez Mankával, aki amint a kölykök elköltöztek, rá egy hétre már indulhatott is új otthonába. .

  Bővebben...
 • ASKA NAPLÓ 23. HÉT
  ASKA NAPLÓ 23. HÉT

  Itt a meleg nyári idő, és itt a vadonatúj nyírógép is. Akadt egy kis szabadidő is hozzá, tehát kezdődjék a próba. Az első kuncsaft a gépnél, Buksi volt, akinek a munka neve egyszerűen csak Subaként szólt, már hetek óta. Buksi úgy került hozzánk, hogy a gazdi sajnos meghalt, így Bogival együtt már nálunk laknak egy ideje. Oltásaik rendben voltak, ivartalanítottak is, de az idős gazdi már nem tudta rendben..

  Bővebben...

Az ASKA alapítvány menhelye kicsit másképpen működik, mint az átlagos állatmenhelyek. Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével együttműködve, az országban elsőként a gyepmesteri feladatokat, állatvédelmi szempontok alapján kezeltük. A települések végén meghúzódó apró ketrecek helyett, ahova a mondvacsinált, képzetlen gyepmesterek befogták a kutyákat, egy központosított ebrendészeti telepre, majd az ASKA menhelyre szállítottuk az állatokat. Ezzel megszüntetve azokat a telepeket, ahol nem az állatvédelem követelményeinek megfelelően bántak az állatokkal.

Állatorvosok hozták létre az alapítványt, akik meglátták, hogy a kóbor, sérült, balesetes állatok ellátása nem megoldott, A kezdeti tervek, melyek alapján a sérült állatok kezelése megoldható az alapítványon keresztül, újabb feladatok elé állította a munkatársakat, hiszen valahol el kellett helyezni az állatokat, illetve a gyógyulást követően, új otthonba kihelyezni. Az első öt kenneltől, hosszú út vezetett a ma látható menhelyig. Hosszú évek, rengeteg pályázat, és nagyon sok munka kellett ahhoz, hogy mára már 132 kennelben és kifutókban, élhessenek a lakóink.

A szakképzett állatbefogó munkatársaknak köszönhetően az elmúlt években már 5 megye (Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Tolna, Pest megye) területén végezzük ezeket a feladatokat, az önkormányzatokkal karöltve.


Azért vagyunk mások, mert a feladatokat az első lépéstől az utolsóig meg tudjuk oldani. Értem ezalatt az állatok szakszerű befogását, szállítását, orvosi vizsgálatát, kezelését, karanténozását, és a végső fázist a hazajuttatást, vagy gazda keresését, mindezt az elejétől a végéig dokumentálva.

 

A menhelyre csak olyan állatok kerülnek, akiket az ebrendészek szállítanak be, az önkormányzatok megrendelésére, vagy hatósági eljárás következményeként.  Ha valaki kóbor állatot lát, akkor a területileg illetékes önkormányzatnál bejelenti, és a megbízott ügyintéző, vagy rendőrség hívására kerül sor az ebek befogására. A befogott állatok az adott településen bekerülnek a befogási naplóba, így ha valaki keresi a kutyáját, akkor mindjárt ott meg tudja nézni, hogy az adott területről történt-e befogás.

Székesfehérvár területén 06- 30-206-5372 telefonszámon lehet bejelenteni a kóbor állatokat, naponta 6-18 óra között.  Vidéki településeken csak önkormányzat rendelheti el az állatok befogását.

Munkánk során természetesen nem csak utcán kóborló állatokkal találkozunk, hanem nagyon sok esetben hatóságokkal karöltve kell biztonságos helyre elhelyezni a bántalmazott állatokat. Valóban nagyon sokszor látunk csúnya dolgokat, amiket nem szoktam publikálni. Azt gondolom, mi vállaltuk ezeket a feladatokat, és nem azzal kell ismertté válni, hogy micsoda dolgokat láttunk, hanem azzal, hogy megoldjuk. A siránkozással nem lehet előrébb jutni, csak a tettekkel.

Nem ismerjük az állatok előéletét, nem tudjuk mikor kaphatott oltást utoljára, vagy esetleg harapott-e. Minden beérkező állat 14 napig karanténban van, és csak a gazdája viheti haza, amennyiben az illetékes önkormányzatnál bemutatta az érvényes oltási könyvet. Amennyiben az állat nem rendelkezik érvényes oltással, és  mikrochippel,  akkor csak úgy hagyhatja el a telepet, az állatorvos oltja és chipezi.

Beérkezéskor azonnal orvosi ellátásban részesülnek az állatok, chipet nézünk, védőoldást illetve féreghajtót kapnak, fényképezzük őket, majd a 14. nap elteltével megkapják a veszettség elleni védőoltást is. A 15. naptól kezdődően a jogszabályok értelmében, az állatok az alapítvány tulajdonába kerülnek. Ekkor kikerülnek a karanténból, és megkezdődik az állatok szocializálása önkénteseink segítségével. Felnőttek és középiskolás diákok segédkeznek szombatonként, amikor sétáltatásra is lehetőség van. A nyári hónapokban eljön a szépítkezések ideje is, amikor a diákok segítségével megszépülnek az ASKA kutyák. Fürdetés, és bundák nyírása után, sokkal kelendőbbek lesznek az ebek.

Évente átlagosan 1000-1100 kutya fordul meg a telepen. Egyszerre 250 kutyát tudunk gondozni. A felépített rendszerünk az évek alatt folyamatosan finomul, alakul, és hogy jól működik a rendszer, az is bizonyítja, hogy egyre többen igénylik a szolgáltatásunkat. Tehát az elvünk a megoldás keresése, és nem a problémák halmozása. És, hogy mindezt jól tesszük az is bizonyítja, hogy 2011-től RSPCA tagszervezetei között szerepelünk.

Az állatok gondozása mellett kiemelt figyelmet fordítunk az oktatásra. Rendszeresen fogadunk iskolai csoportokat, illetve látogatunk el iskolákba. A felelős állattartás megismertetésétől reméljük, hogy az utcára kidobott állatok száma jelentősen csökkenni fog az elkövetkezendő években.

Az állatmenhely működését tárgyi és pénzbeli adományokból, pályázatokból, illetve az 1 %-os felajánlásokból tudjuk finanszírozni.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
 • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
 • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
 • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
 • A kutyák rendbetételében, ellátásában
 • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
 • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
 • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák