HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Az ASKA alapítvány menhelye kicsit másképpen működik, mint az átlagos állatmenhelyek. Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével együttműködve, az országban elsőként a gyepmesteri feladatokat, állatvédelmi szempontok alapján kezeltük. A települések végén meghúzódó apró ketrecek helyett, ahova a mondvacsinált, képzetlen gyepmesterek befogták a kutyákat, egy központosított ebrendészeti telepre, majd az ASKA menhelyre szállítottuk az állatokat. Ezzel megszüntetve azokat a telepeket, ahol nem az állatvédelem követelményeinek megfelelően bántak az állatokkal.

Állatorvosok hozták létre az alapítványt, akik meglátták, hogy a kóbor, sérült, balesetes állatok ellátása nem megoldott, A kezdeti tervek, melyek alapján a sérült állatok kezelése megoldható az alapítványon keresztül, újabb feladatok elé állította a munkatársakat, hiszen valahol el kellett helyezni az állatokat, illetve a gyógyulást követően, új otthonba kihelyezni. Az első öt kenneltől, hosszú út vezetett a ma látható menhelyig. Hosszú évek, rengeteg pályázat, és nagyon sok munka kellett ahhoz, hogy mára már 132 kennelben és kifutókban, élhessenek a lakóink.

A szakképzett állatbefogó munkatársaknak köszönhetően az elmúlt években már 5 megye (Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Tolna, Pest megye) területén végezzük ezeket a feladatokat, az önkormányzatokkal karöltve.


Azért vagyunk mások, mert a feladatokat az első lépéstől az utolsóig meg tudjuk oldani. Értem ezalatt az állatok szakszerű befogását, szállítását, orvosi vizsgálatát, kezelését, karanténozását, és a végső fázist a hazajuttatást, vagy gazda keresését, mindezt az elejétől a végéig dokumentálva.

 

A menhelyre csak olyan állatok kerülnek, akiket az ebrendészek szállítanak be, az önkormányzatok megrendelésére, vagy hatósági eljárás következményeként.  Ha valaki kóbor állatot lát, akkor a területileg illetékes önkormányzatnál bejelenti, és a megbízott ügyintéző, vagy rendőrség hívására kerül sor az ebek befogására. A befogott állatok az adott településen bekerülnek a befogási naplóba, így ha valaki keresi a kutyáját, akkor mindjárt ott meg tudja nézni, hogy az adott területről történt-e befogás.

Székesfehérvár területén 06- 30-206-5372 telefonszámon lehet bejelenteni a kóbor állatokat, naponta 6-18 óra között.  Vidéki településeken csak önkormányzat rendelheti el az állatok befogását.

Munkánk során természetesen nem csak utcán kóborló állatokkal találkozunk, hanem nagyon sok esetben hatóságokkal karöltve kell biztonságos helyre elhelyezni a bántalmazott állatokat. Valóban nagyon sokszor látunk csúnya dolgokat, amiket nem szoktam publikálni. Azt gondolom, mi vállaltuk ezeket a feladatokat, és nem azzal kell ismertté válni, hogy micsoda dolgokat láttunk, hanem azzal, hogy megoldjuk. A siránkozással nem lehet előrébb jutni, csak a tettekkel.

Nem ismerjük az állatok előéletét, nem tudjuk mikor kaphatott oltást utoljára, vagy esetleg harapott-e. Minden beérkező állat 14 napig karanténban van, és csak a gazdája viheti haza, amennyiben az illetékes önkormányzatnál bemutatta az érvényes oltási könyvet. Amennyiben az állat nem rendelkezik érvényes oltással, és  mikrochippel,  akkor csak úgy hagyhatja el a telepet, az állatorvos oltja és chipezi.

Beérkezéskor azonnal orvosi ellátásban részesülnek az állatok, chipet nézünk, védőoldást illetve féreghajtót kapnak, fényképezzük őket, majd a 14. nap elteltével megkapják a veszettség elleni védőoltást is. A 15. naptól kezdődően a jogszabályok értelmében, az állatok az alapítvány tulajdonába kerülnek. Ekkor kikerülnek a karanténból, és megkezdődik az állatok szocializálása önkénteseink segítségével. Felnőttek és középiskolás diákok segédkeznek szombatonként, amikor sétáltatásra is lehetőség van. A nyári hónapokban eljön a szépítkezések ideje is, amikor a diákok segítségével megszépülnek az ASKA kutyák. Fürdetés, és bundák nyírása után, sokkal kelendőbbek lesznek az ebek.

Évente átlagosan 1000-1100 kutya fordul meg a telepen. Egyszerre 250 kutyát tudunk gondozni. A felépített rendszerünk az évek alatt folyamatosan finomul, alakul, és hogy jól működik a rendszer, az is bizonyítja, hogy egyre többen igénylik a szolgáltatásunkat. Tehát az elvünk a megoldás keresése, és nem a problémák halmozása. És, hogy mindezt jól tesszük az is bizonyítja, hogy 2011-től RSPCA tagszervezetei között szerepelünk.

Az állatok gondozása mellett kiemelt figyelmet fordítunk az oktatásra. Rendszeresen fogadunk iskolai csoportokat, illetve látogatunk el iskolákba. A felelős állattartás megismertetésétől reméljük, hogy az utcára kidobott állatok száma jelentősen csökkenni fog az elkövetkezendő években.

Az állatmenhely működését tárgyi és pénzbeli adományokból, pályázatokból, illetve az 1 %-os felajánlásokból tudjuk finanszírozni.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák