HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány 2003-tól kezdődően végzi tevékenységét. Fő feladata a kóbor, sérült állatok gondozása, gazdához juttatása.

Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével kötött együttműködésnek köszönhetően ezt a célkitűzést sikeresen valósította meg az elmúlt években. Több tucat gyepmesteri telepet szüntetett meg, és helyezte az állatokat biztonságba. Az állatok befogása szakemberek segítségével történik. Megfelelően kialakított járművek, és szállítóketrecek lehetővé teszik, hogy az állatok biztonságosan, sérülés mentesen érkezzenek a menhelyre.

Évente átlagosan 1000-1100 kutya fordul meg a menhelyen.  Napi szinten 210-250 kutyát látnak el a gondozók. 14 napig egyedi kennelekben élnek, és a viselkedésük, és egészségi állapotuk megfigyelése történik.

A 15. napon az állatok védőoltásokban részesülnek, majd megtörténik az ivartalanításuk is. Ezt követően megkezdődik a szocializálás, tanítás, önkéntesek segítségével. Az önkéntes segítők nem csak az állatok ellátásban, de rendezvényeken is aktívan részt vesznek.

A rendkívüli helyzetek során az ASKA csapata dolgozott árvízi mentésen, mászott kútba halálra ítélt kutyáért, úszott tóban sérült ebekért, közúti baleseteknél mentette az állatokat, sérült vadakat fogott be, hogy az orvos elláthassa.

Évente átlagosan 3000-3500 fő látogatja a menhelyet kutyáját keresve, vagy éppen egy új kedvenc után kutatva. Minden negyedévben sor kerül egy kiemelt rendezvényre, ahol a felelős állattartás bemutatása mellett, családi programokat is szervez az ASKA.

Az oktatás kiemelt helyen szerepel az alapítvány munkájában, hiszen a gyermekeken keresztül a mai felnőttek is képesek másképpen látni a körülöttük élő állatokat.

A középiskolai diákok, önkéntes munka keretében rendszeres segítői az alapítvány munkájának. A gyerekek 15-20 fős csoportokban érkeznek. Évente 700-800 gyermeket sikerül ezzel a programmal közelebb hozni az állat- és környezetvédelemhez.

Az örökbeadott állatok további sorsát rendszeresen ellenőrzik az ASKA munkatársai. Minden állat, mely gazdához kerül, rendelkezik a szükséges védőoltásokkal, ivartalanított, és chippel van ellátva.

A menhely fenntartása, működtetése adományokból, 1 %-os kampány során befolyt összegekből, illetve pályázati úton nyert forrásokból történik.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák