HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉR
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Az Alpha Segítő Kéz Alapítvány 2003-tól kezdődően végzi tevékenységét. Fő feladata a kóbor, sérült állatok begyűjtése, gondozása, gazdához juttatása.  A menhelyen naponta átlagosan 200 kutyát gondozunk. A beérkező állatok karantén megfigyelész követően megkapják a szükséges védőoltásokat, majd megkezdődik a gazdakeresés.

Az ASKA 2003-ban kezdte meg működését. Célja a sérült, beteg, kóbor állatok gondozása. Fő célkitűzései között szerepelt a gyepmesteri telepek felszámolása. Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével kötött együttműködésnek köszönhetően ezt a célkitűzést sikeresen valósította meg az elmúlt években. Több tucat gyepmesteri telepet szüntetett meg, és helyezte az állatokat biztonságba.

Évente átlagosan 1400-1500 kutya, 200-250 macska, és vadmadarak fordulnak meg menhelyen. Időszakosan előfordulnak különlegesebb állatok is kecskék, vadászgörények, őzek. 5 megyéből, több mint 100 településről érkeznek a különféle állatok.

Az állatok befogása szakemberek segítségével történik. Megfelelően kialakított járművek, és szállítóketrecek lehetővé teszik, hogy biztonságosan, sérülés mentesen érkezzenek a menhelyre.

A beérkezésüket követően az állatok fényképes nyilvántartásba kerülnek, majd orvosi vizsgálaton esnek át.

14 napig egyedi kennelekbe a viselkedésük, és egészségi állapotuk megfigyelése történik.

A 15. napon az állatok védőoltásokban részesülnek, és innentől megkezdődik a szocializálás, tanítás, önkéntesek segítségével. Az önkéntes segítők nem csak az állatok ellátásban, de rendezvényeken is aktívan résztvesznek.

Vannak rendkívüli helyzetek, amik nem tartoznak a napi rutin feladatokhoz, de ezekben is jól teljesített az ASKA csapata:

 • Balesetek
 • Katasztrófa helyzet
 • Rendőrségi eljárások
 • Vadállatok mentése
 • Állatkínzás esetének kivizsgálása
 • Szabálysértési ügyek
 • Bírósági eljárások
 • Hajléktalanok állatainak ellenőrzése, orvosi ellátása.

A rendkívüli helyzetek során az ASKA csapata dolgozott árvízi mentésen, mászott kútba halálra ítélt kutyáért, úszott tóban sérült ebekért, közúti baleseteknél mentette az állatokat, sérült vadakat fogott be, hogy az orvos elláthassa. Helyszínelt a csapat lelőtt kutyánál, elpusztult tyúkoknál, csont sovány disznóknál.

Évente átlagosan 2000 fő látogatja a menhelyet kutyáját keresve, vagy éppen egy új kedvenc után kutatva. Minden negyedévben sor kerül egy kiemelt rendezvényre, ahol a felelős állattartás bemutatása mellett, családi programokat is szervez az ASKA.

Az oktatás kiemelt helyen szerepel az alapítvány munkájában, hiszen a gyermekeken keresztül a mai felnőttek is képesek másképpen látni a körülöttük élő állatokat.

Oktató programunkon óvodai nagycsoportos csoportoktól kezdődően a középiskolásokig minden   korosztály  megjelenik.

A középiskolai osztályok önkéntes munka keretében rendszeres segítői az alapítvány munkájának. A gyerekek 15-20 fős csoportokban érkeznek. Évente 500-600 gyermeket sikerül ezzel a programmal közelebb hozni az állat- és környezetvédelemhez.

Az örökbeadott állatok további sorsát rendszeresen ellenőrzik az ASKA munkatársai. Minden állat, mely új gazdához kerül rendelkezik a szükséges védőoltásokkal, és chippel van ellátva. Anyagi lehetőségeinek függvényében az alapítvány ivartalanítja az állatokat. Az elmúlt évek során több ezer állat talált új gazdát a munkatársak segítségével. Az örökbeadott állatok gazdáikkal együtt ellátogatnak a rendezvényekre, és rendszeresen hírt adnak magukról képek, és levelek formájában.

A menhely fenntartása, működtetése adományokból, 1 %-os kampány során befolyt összegekből, illetve pályázati úton nyert forrásokból történik.

 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
 • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
 • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
 • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
 • A kutyák rendbetételében, ellátásában
 • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
 • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
 • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet: