Csodálatos ASKArácsony

2019-ben, december 14-re esett ASKArácsony napja. Készültünk rá, úgy ahogy mindig, de még egy aprócska csavar került a történetbe.

Talán mindenki hallott már a Valentin projektről, de ha mégsem, akkor mesélek. Valentin napján, két hölgy terve az volt, hogy ajándékok, és virágok helyett, nyitnak egy számlát, a gyepmesteri telepeken, illetve a menhelyeken élő állatok sorsának jobbítására. A program keretében, egy kutya oltására, ivartalanítására, és gazdához juttatására számoltak 100 ezer forintot. Az elképzelés az volt, hogy mondjuk,  10 kutya kap egy újabb esélyt. Ám, a történet nagyon szép lett, és 300 kutya lett esélyes az új életre. Nos, mi már tavasszal tudtuk, hogy az ASKA lesz a projekt utolsó állomása, és tőlünk is költöznek majd ideiglenes befogadókhoz, illetve a menedékbe kutyák.

10 kutyára számítottunk, 20 lett belőle. Hiszen mindegyik nagyon kedves, bújós, barátságos. Nagy volt a dilemma, hogy ki költözzön el aznap. És mindemellett még táp torony építés is a programok közé került. Az eredeti terv alapján, egy táp torony, 500 kg tápból áll. 13-án, ehhez képest már érkezett 1300, igen jól olvasták, 1300 kg táp. Tehát már majdnem három torony épült. És ekkor jött ASKArácsony napja.

Minden várokozást felülmúlt, ami történt. Nagyon sokan eljöttek hozzánk, egyedül, örökbefogadott kutyával, barátokkal, munkatársakkal, tanítványokkal. Aki nem tudott személyesen eljönni, küldte a csomagot futárral. Csak kapkodtuk a fejünket, döbbenetes élmény volt karácsony napja. Hatalmas szeretettel érkeztek a látogatók, kutyáink egész nap csak eszegették a juti falatokat, és dugták a buksijukat egy-egy simogatásért.

A karácsonyfánk alig látszott ki a rengeteg tápos zsák közül, 2000, igen több mint 2000 kg táp érkezett. Összességében több mint 3 tonna tápot hoztak nekünk a látogatók, ebből akár 6 torony is épülhet.

Szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy eljött hozzánk, vagy éppen elküldte a csomagot. Külön köszönjük a Viva Food Bar tulajdonosának a finom falatokat, Csobai Emesének pedig a karácsonyfánkat. Ahogy az minden évben lenni szokott, a karácsonyfa élete nem csak egy napig tart. Őt is örökbeadtuk, egy rászoruló családnak, és reméljük nekik is olyan sok örömet és boldogságot ad majd a fa, mint az ASKA menhely lakóinak, és dolgozóinak.

Tovább a kategóriában: « Tünde tanárnő és csapata...