HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Mikor lesz már vége?

 

2019. április 27-én, a szombati napunk, másképpen zajlott, mint ahogy annak lennie kellett volna. Mivel ismét itt volt a cirkusz mellettünk, így a lomos piac, megint csak a menhely előtt rakodott ki. Ez alapjaiban is változtat a megszokott napjainkon, hiszen ilyenkor nem tudunk sétáltatni, mert egyszerűen a menhelyre ki- és bejutás is nehézkes.

Egymás után érkeztek a piaci látogatók, hogy azonnal menjünk, mert egy ládában nagyon aprócska kutyakölyköket árulnak 15.000,- Ft-ért. A kölykök előtt sem víz, sem élelem nincs. Volt, aki azt is felajánlotta, hogy vásárol a kölyköknek ennivalót, az eladó annyival elintézte, hogy szétmorzsolt egy száraz zsemlét.

A kollégák azonnal megnézték a kölyköket, akik az eladó szerint 4 hetesek voltak, ja, de már 7, vagy mennyi is kell, talán 8? Természetesen sem oltások, sem pedig chip nem volt, egyszóval semmi. A piac szervezőjének is azonnal jeleztük, hogy ez így nem jó, intézkedjen… nem tette, semmi közünk hozzá, ki mit árul. Még az sem zavarta, hogy a jogszabály még azt is előírja, hogy állatorvos jelenléte szükséges egy piacon, ahol állatokat is árulnak.

Ha, nincs, hát nincs. Akkor jöjjön a rendőrség. Sokkal nem lettünk beljebb a történetben, hiszen nem tudtak a járőrök mit kezdeni a helyzettel, még akkor sem, ha a jogszabályok felsorolásával némi mankót adtunk. Kéz tárogatás, és ennyi. Szerintük, ez az esemény így jó, nincs tennivalójuk. Ezt követően, jött az ügyelet ismételt hívása, hogy érjük persze, nem kell mindenkinek érteni, minden témakörhöz, de nem ártana intézkedni. Gondolom sejthető, ő sem volt az, akit érdekelt volna, hogy mi is történik.

Nem marad más megoldás, mit nekünk kell akkor a fényképek alapján elindítani a feljelentést, illetve azt is elmesélni, hogy bizony, a rendőrség nem állt a helyzet magaslatán, sőt mondjuk ki bátran, semmit nem óhajtottak tenni az ügyben. Mindkét ügyben elindult a vizsgálat. De, ettől még nem vagyunk boldogok. Mert ismét ott tartunk, hogy ott, és akkor egy jegyzőkönyvet kellett volna felvenni, és rövidre zárni a történetet. Papírmunka. És az ilyen papírmunkák miatt úsznak el az ügyek. Mert mindenki látja, mérgelődik, de senki nem tesz semmi. Így, soha nem lesz vége. Azonosítatlan, ideje korán leválasztott kölykök, oltatlanul újra, és újra bekerülnek a körforgásba generálva az újabb, és újabb szaporulatot.

Ui. Tanuk jelentkezését várjuk továbbra is. Ahogy pl. ma délelőtt azt is sikerült megtudni, hogy az árus, a rendőrség távozása után, már 3000,- Ft-ért árulta a kölyköket, csak vigyék, vigyék…

 

 

Tovább a kategóriában: « Jótékonysági sütinap 18494644-2-07 »

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák