Szomorú szilveszter

2018. év vége, bizony nagyon szomorúra sikeredett. Hiába volt a sok figyelem felhívás, hogy minden állattartó készüljön fel arra, hogy közeleg a szilveszter, és vele együtt a petárda, és tűzijáték időszaka. Tudjuk, hogy vannak ugyan jogszabályok, de nem fogják továbbra sem betartani, hogy 31-én este 18 óra, és hajnali 6 óra között lehet használni az eszközöket. Mindig lesznek, akik már az előtte lévő napokban is lövöldözni fognak. És mindezek ellenére, még 31-én délután is, póráz nélkül sétáltak a kutyáikkal a gazdák, utána pedig érkeztek a zokogó telefonok, hogy elfutott a kutya.

2018. év vége, bizony nagyon szomorúra sikeredett. Hiába volt a sok figyelem felhívás, hogy minden állattartó készüljön fel arra, hogy közeleg a szilveszter, és vele együtt a petárda, és tűzijáték időszaka. Tudjuk, hogy vannak ugyan jogszabályok, de nem fogják továbbra sem betartani, hogy 31-én este 18 óra, és hajnali 6 óra között lehet használni az eszközöket. Mindig lesznek, akik már az előtte lévő napokban is lövöldözni fognak. És mindezek ellenére, még 31-én délután is, póráz nélkül sétáltak a kutyáikkal a gazdák, utána pedig érkeztek a zokogó telefonok, hogy elfutott a kutya.

Az internet tele volt a hirdetésekkel, keresésekkel. Mi sem maradtunk ki ebből a futásból, bár az előző évek tapasztalatai alapján, reméltük, hogy aránylag nyugodtan fog telni ez az időszak. Tévedtünk. Két nap alatt máris 16 kutyánál tartottunk, és közöttük mindjárt három olyan kutyával is, akik balesetet szenvedtek.

Azóta is töretlenül érkeznek a kutyák a menhelyre. Akikben találtunk mikrochippet, azonnal hazakerültek, de nagyobb részük a lakónk maradt.

Tovább a kategóriában: « ASKArácsony 2018