HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Jó utat Kézi, köszönjük, hogy velünk voltál

2014 őszén, szirénázó rendőrautóval érkeztél a kórházba. Kezed, lábad összekötözték, úgy akartak agyonverni Ercsiben. A rendőrség munkatársai mentették meg az életed, és hoztak el hozzánk. Nagyon sokáig voltál a kórházba, hogy sebeid begyógyulhassanak, de a lelkednek még több időre volt szüksége. Nem tudtad elhinni, hogy kéz nem csak ütni tud.


kezi nyugodj bekebenRettegtél mindentől, és mindenkitől, és próbáltál védekezni, üvöltve, hogy ne bántsanak. Ahogy teltek a hetek, valahogy próbáltad elhinni, hogy most valami más történik, most talán jó lesz. Már engedted, hogy simogassunk, már kenődtél a falra, ha bementünk a kenneledbe. Lassacskán megtanultunk sétálni együtt, békésen, és már azt sem bántad, ha a látogatók simizik a buksidat, és boldogan mentél a többiekkel hétvégente a közös sétákra.

És már szépen alakultak a dolgok, elfelejtettük, hogy mi is történt, csak előre néztünk, Te és mi. Filmeztünk, sok-sok képet készítettünk, elmondtuk, hogy micsoda kis csoda vagy, hogy a sok rossz után, mennyire nagyon tudsz szeretni. És akkor valamit láttunk. Egy kis pupot a könyöködön, áááá, biztos nem lesz baj, már nem jöhet semmi, olyan nincs. És újra irány a kórház, és megtudtuk baj van. Egy rosszindulatú daganat az a pupocska. De, nem adjuk fel, mentünk tovább. És ismét kórházi beteg lettél, megműtötték a lábadat is. És figyeltünk, nagyon… és örültünk, mert nézd milyen jól van, szépen helyrejött… és vigyorogva mondtuk, hogy öreglány, már csak kéményseprő betegséged van, tudod bébi, a korod.

És vártunk, hátha érkezik valaki, aki utolsó éveidre egy saját kertet, vagy esetleg egy kanapét tudna biztosítani neked. Mindenkinek bemutattunk, hátha. Voltak jelentkezők is, de mindenhol lakott másik kutyus is, és Te, csak egyedül akartad a gazdát, mert tudtad, megérdemelnéd végre.

Vártál türelemmel, teltek a hetek, hónapok. És mi láttunk valamit, valamit, ami azt mutatta, lassan itt az út vége. Arcod beesett, lábaid megrogytak, és már nem volt az a nagy lendület, amivel a szabadságnak örülni tudtál. Mert fájt. Fájt az a fránya daganat, mely most a pocakban nőtt, nőtt, nőtt… és nem engedte, hogy ha csak néhány hétre is, de megtudd, milyen az, mikor valakinek van saját embere.

Jó utat Kézi, köszönjük, hogy velünk voltál!

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák