HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Van sapka, vagy nincs sapka

Azt hiszem elérkezett az ideje, hogy néhány dolgot a helyére tegyünk, oda, ahová való. Ha van rajtunk sapka, az a baj, ha nincs, az a baj. Tehát fussunk neki Hannibál történetének, mert a mexikói szappanopera már sehol sincs ehhez a történethez képest. Adott egy kutya, neve Hannibál, aki embert ölt. Az eljárás megindult,enlightened

embertoltA kutyát megfigyelés alá vonták, tehát karanténba került. Szakemberek, nem mi, mielőtt esetleg valaki most gúnyolódni szeretne, szóval szakemberek igazságügyi orvosszakértő, és hatósági állatorvos is megfigyelte a viselkedését, állapotát, és ez alapján fogják majd a teljes szakvéleményt megadni. Ez a történet egyik része. Természetesen olvasunk mi is, tehát látjuk, hogy itt is teljes káosz van. Nem volt az állat folyamatosan lenyugtatózva, csak a beszállításkor, illetve a nyomvételkor, melyek jegyzőkönyvbe kerültek. Hiszen, akkor hogyan lehetne látni, miképpen viselkedik?

A másik része, hogy az állat bűnjel volt, tehát lefoglalásra került. Ennek a megszüntetése történt meg, a tegnapi napon. Mindez nem keverendő azzal, hogy az eb szabad lábon közlekedhet. Nagyon szigorú előírások vannak arra vonatkozóan, hol lehet tartani jelenleg, hiszen veszélyes ebnek nyilvánítják

.
Hömpölyögnek az indulatok a történet kezdetétől. Az ország egyik fele azért bombáz minket, hogy mindent el kell követni, azért hogy ez az eset soha többé ne történhessen meg, a másik fele a mentsük meg Hannibált levéllel bombáz minket.


Hogy hol lesz az igazság, az majd kiderült idővel. Mi, itt azt láttuk, hogy a kutya veszélyes eb, és a tragédia bármikor megtörténhet újra. Van, aki azt mondja, rehabilitálható. A felelősség vállalása, az alapja annak, ha egy állatot új környezetbe helyezünk ki. Főleg olyan esetekben, amikor az állat emberre, vagy állatra támadt.

Ez lenne idáig egy úgynevezett szakmai rész. Az viszont, ami körülötte folyik, az nagyon messze van a szakmaiságtól, sokkal közelebb a szenzáció hajhászáshoz.

A szakmai rész úgy is történhetett volna, hogy egy telefon, átvennénk a kutyát, légyszi, intézzétek a hatóságnál, hogy gyorsan menjen az átadás. Mert ez így működik normális esetben sok-sok szervezettel. Ennyi, nem több. Ehhez képest pedig volt sok-sok kamera, és nulla információ. Nem kell nekünk barátnak lenni, de lehetne együtt dogozni. Ez vonatkozik a médiákra is, akiknek a megjelenése, finoman fogalmazva távol van a korrektségtől. Igaz, a bulvárt nem érdeklik a tények. Megkérdezi, de nem adja le az információt, illetve várja a felháborodási hullámot, mert akkor holnap is lesz adás. Szomorú, hogy így működik.


Sok-sok tényező van a háttérben. Az, hogy ezeknek minden részletét emberek nem ismerik, az egy dolog, hiszen nem feltétlenül kell ismerniük. De, döbbenetes az indulat, ami minden információ nélkül hullámzik.
Volt egy kutyatámadás. Napi esemény mifelénk. Csak ma, 4 felé futottak a srácok, mert riadt emberek kértek segítséget. És mi megyünk, akkor is, ha van sapka a fejünkön, akkor is nincs.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák