HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

"Sír a zsák" - Halálra akarták ítélni a kutyát

Székesfehérvár - Sírást hallott a szomszéd egy lekerített, építési törmelékekkel teli területről szombaton este, ezért hívta a rendőrséget. A rendőrség hamar kiszállt a helyszínre és kiderült, hogy egy kiskutyát kötözött valaki egy műanyag, levegőtlen zsákba.

sir a zsak"Sír a zsák" - tett bejelentést a szomszéd a Vass Albert utcában szombaton este. A furcsa észrevételnek azonban volt alapja: a rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre és a számtalan építési törmelék közepén rátaláltak egy műanyag, lekötözött zsákra, amelyből egy fekete, egy év alatt tacskó keverék kiskutyát vettek ki.

Az állat addigra már félájult volt, vélhetően nem kapott levegőt - árulta el az ASKA vezetője. Molnár Tamásné hozzátette: a kutyát azonnal bevitték az állatkórházba, ahol végül magához tért, vélhetően halálra akarta ítélni a kegyetlen támadó.

- Mivel a kutya jól táplált, egészségesnek tűnő állat, ezért számunkra is érthetetlen, hogy valójában mi történhetett - mesélte a gyepmesteri szolgáltatással is foglalkozó állatmenhely vezetője. Azaz megeshet, hogy a kutyát nem is a gazdája kötözte a zsákba, de hogy pontosan mi történhetett, még kérdéses.

Mivel a Wass Albert utcában történt az eset, ezért a kölyköt Albertnek nevezték el. A kutyus egyébként egy nagyon jókedvű, játékos jószág, vélhetően nem is tudja, mi történt vele.

Mivel az állatvédők ezt szeretnék kideríteni, ezért abban reménykednek, hogy szemtanú segíthet nekik kideríteni a rejtélyes eset hátterét, esetleg valaki ráismer a kiskutyára.

Bejelentés tehető az ügyben a rendőrségen vagy az ASKA telefonszámán: a 06-30-317-4370, illetve a 06- 30-206-5372 -es számon.

Forrás: feol.hu (S. Töttő Rita)

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák