Az állatok védelme a kötelességünk

Kedves Gazdik, Állatvédők! Szeretnénk egy rövid ismertetőt megosztani Veletek az ASKA menhelyről (Alpha Segítő Kéz Alapítvány), illetve a hozzá tartozó állatmentési részleg munkájáról. Kimondottan kóbor állatokkal foglalkozunk. Az állatokat az Alpha-Vet állatmentési részlegének munkatársai fogják be 5 megye településein, önkormányzati megrendelésre. A befogott állatok a beérkezésüket követően azonnal nyilvántartásba kerülnek, és első körben jön a chip ellenőrzése. Ha chipes a kutya, akkor azonnal tudjuk értesíteni a gazdát, de ha nem chipes, akkor fényképes hirdetéssel próbáljuk felkutatni a gazdát.

A menhely bárki számára látogatható, sőt hétvégénként nagy létszámú önkéntes csoportok foglalkoznak az állatok szocializációjával. Mit tudnak segíteni az önkéntesek? Nagyon fontos az állatok szocializálása, nevelése. Megtanítják őket kiképző segítségével az alapvető parancsszavakra, és viselkedési szabályokra. Ezt értsétek a pórázon sétáltatástól kezdve, a hogy ülünk be egy autóba, vagy buszra történetig.

aska egyszazalek szivTavaly 743 kutyának találtunk új otthont! Nagyon sok látogatót kell fogadni, és jól nevelt, szót fogadó állatokat kell bemutatnunk egy patika tiszta, rendezett telepen. Régi kutyáinkról folyamatosan érkeznek a hírek, fényképek, elhozzák őket látogatóba.

Sajnos a bejövő kutya létszám nem csökken, és ahhoz, hogy helyet tudjunk biztosítani az újaknak, gyorsan gazdához kell adni a már oltott, örökbe adható kutyáinkat. Általában 2-3 hónap, amit a menhelyen töltenek, ez az állomány 70 %-a. A fennmaradó 30 % között volt olyan kutyánk is, aki 4 évet várt a gazdára.

Az ASKA másik telepe az alsószentiváni telep, ami sok balga beszéddel ellentétben nem elfekvő, hanem azok a kutyáink vannak ott, akiknek huzamosabb ideig nem sikerült gazdát találni, és kellett a hely az úja knak. Ott is van ugyanígy örökbe fogadás, illetve nagyon sokszor a kiválasztások után hozzuk őket vissza, és innen indulnak tovább gazdához.

Tehát itt vagyunk, a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft telephelyének és az Állatkórháznak a szomszédságában, és várjuk a gazdajelölteket, támogatókat. És ismét itt az adóbevallás időszaka, kérlek Benneteket, gondoljatok ránk az 1 % felajánlásánál.

"Csak morzsákból élünk, de sok morzsával jól lehet lakni."

Írta: Molnár Tamásné Zsazsa.

Adója 1%-át felajánlhatja elektronikus bevallásakor, vagy IDE KATTINVA töltse le
a rendelkező nyilatkozatot és küldje el postán!
Köszönjük támogatását!