Csőre töltött kutyák - beszéljünk a felelős állattartásról

Talán furcsa a cím, de valós. Hogyan lesz egy kutyából, csőre töltött kutya??  A történet nem ma, nem is tegnap kezdődött. Egyszer csak, nyitva maradt a kapu, és a két staff lelépett, okozott némi ribilliót, a rendőrségnek lépnie kellett. De, nem lett ügy, csak egy figyelmeztetés. Mielőtt bárki, azon lovagolna, hogy megint staff, ebben az esetben csak annyiban lényeges,

hogy vannak kutyák, akik pont a fajtajelleg miatt, erőskezű, és határozott gazdát kívánnak. A miértre javaslom elolvasni a wikipédia,  staffokra vonatkozó leírását, és történetét. Nem, semmi köze a dajka kutya meséhez. Ami még fontos, a nevelés, és tartás. A fentiek olvasása után, mindenki maga döntheti el, kinek a bűne, hogy ők ilyenek lettek.

A folytatás, az viszont tegnap az esti órákban történt, amikor ismét szabadult a két kutya. A miértje, és hogyanja nem ismert, legalábbis előttünk. Nem feltétlenül veszi mindenki jó néven, ha vágtázik feléje két staff, főleg nem, egy nyaraló városban, ahol békésen sétálnának az emberek. Többen is menekülőre fogták, bár futottak, de nem kértek segítséget. Viszont elérkezett az a pont, amikor két kis gyerek, kutyát sétáltatott. Csak zárójelben, mert ebben az ügyben nem lényeges, de lesz arról is beszélgetés, hogy gyerekkel nem küld ki egyetlen felnőtt sem kutyát sétáltatni, az felelőtlenség. Bármi történhet. Ahogy történt is. A két randalírozó meglátta a kutyát sétáltató gyerekeket, és támadt. Első körben a kutyára, és lássuk be, teljesen egyértelmű, hogy a gyerekek annak köszönhetik, hogy, nem lett nagyobb baj, hogy elmenekültek, és magára hagyták a kutyáikat. Nem is tudtak mást tenni. Az őrjöngő ebek tovább menekültek.  Hogy időközben még történt-e bármilyen esemény, azt nem tudjuk. Amit tudunk, hogy éjszakára már a rendőrségnek is lépnie kellett, mivel a kutyák betörtek egy zárt udvarba, de szó szerint, a kerítést széttörve, és az ott élő kutyára támadtak, majd már a rendőrséget is beszorították a kocsikba.

Sikerült befogni a kutyákat, akik chippel rendelkeztek, így a gazdát lehetett értesíteni. És innentől mondom, hogy csőre töltött kutyák. Megérkezett a gazda éjjel, gyalog, semmi póráz. A kérdésre, hogy vinné haza őket, hát hazatalálnak. Jönnek vele. Halk szavú, csöndes asszony, aki nem tud parancsolni, sőt fél a kutyáktól. Ő a gazda. Aki elbagatelizálja, hogy három kutya esett ma áldozatul, és csak a szerencsének köszönhető, a két gyerekkel nem történt nagyobb baj. Mert nem is érti, hiszen azt tudta, hogy a kutyája nem szereti a macskákat, de másra nem gondolt. Arra a kérdésre, miszerint már volt rendőrségi figyelmeztetés, hiszen kint voltak az utcán, és balhéztak… hát az a kerítés hibája volt. Most meg kinyílt az elektromos kapu. Mi is van? Nem, és nem hajlandó elfogadni, hogy a kutya már pedig vérengzett, hiszen csupa vér a kutya, többen látták, rendőrök követték, de a gazda hárít. Amikor elmondtam, hogy ez volt tudomásom szerint a második eset. Voltak cicák, kutyák, most már ember is. Ne várja meg, hogy emberhalál legyen a történetük vége. Áááááá, az ő kutyái… és hárít. Nem érti, hogy miért nincs oltás, nem érti, hogy büntető eljárás következik. Nem érti, hogy gyenge a két kutyához, mert ők már rájöttek, hogy erősebbek, és győzni fognak. Lehet, hogy a gazdát, lehet, hogy egy vadidegent, de ha nem lép közbe szakember, aki segít a kutyák nevelésében, akkor hamarosan tragédia lesz. Innentől a két kutya, pont olyan, mint két csőre töltött pisztoly, ami bármikor, és bárhol elsülhet.