Beszélnünk kell!

Kedves Emberek!

Állatszeretők, állattartók, leendő örökbefogadók, és éppen szabaduljunk meg a kutyától emberek! Beszélnünk kell!

Valami nem stimmel mostanság. Mintha megbolondult volna a világ. Értem persze, mert egy teljesen új, számunkra is hihetetlen helyzetben vagyunk jelenleg. Az emberek picinyke százaléka élt át hasonló helyzetet, mint ami van, és ami vár ránk. Azt is megértem, hogy mindenki meg van kavarodva. De, én most szeretném ez a hatalmas katyvaszt rendbe tenni.

1. Szabadulna a család a kutyától, mert azt hallotta, hogy a kutya meg fogja fertőzni a korona vírussal. Fussunk neki.
A kutyák már régen rendelkeznek egy bizonyos koronavírussal, sőt védőoltást is kapnak ellene. De, ez nem azonos azzal a korona vírussal, ami jelenleg lázban tartja a világot. Emiatt tehát nem kell kidobni, altatásra vinni a kutyákat. Tessenek átgondolni a tetteiket, még akkor is, ha éppen a pánik uralkodik.
  • A másik kényes kérdés, hogy most új jelszó van: Maradj otthon. Még csak éppen elkezdtük ezt az időszakot, és máris kiderült, a családok jelentős része nem tud mit kezdeni a csemetékkel, és kéne egy kutya. Szeretném jelezni, a kutyák, nem pótlékok, és nem játékok. Egy örökbefogadás 10-12 évre szól minimum. Nem pár hétről van szó, vagy éppen pár napról, mert van egy hirtelen ötlet, hogy majd lenyugszik gyerek, ha kap egy kutyát. És ha nem válik be, és a kutya csak gond lesz, akkor zsuppolnák vissza a menhelyre? Mondom, értem a kavarodást, senki sem tudja, mi és hogyan lesz ezután.  Akkor miért éppen most szeretnének egy teljesen új feladatot, új életformát megpróbálni? Mi történik, ha nem jó?
  • Az elmúlt két napban, a számát nem tudom, hány telefon érkezett az fenti témákban, és hányan kopogtattak az ajtón.  Nyugalmat, higgadtságot, és felelős döntést kérünk mindenkitől. Nem lesz egyszerű a menhelyeknek, mert ez a probléma nem csak nálunk jelentkezett, hanem kivétel nélkül minden menhelyen. A kutyákat nem fogjuk tudni kiadni, de sorra fognak bekerülni az újak. Nekünk, nagyon nehéz időszak következik, de ezzel együtt továbbra is felelősséggel tartozunk védenceinkért. A kérésünk az, hogy nyugodtan nézelődjenek a menhelyek oldalain. Nézzék ki, kik lesznek azok, akikkel találkozni szeretnének, ha a mostani nehéz helyzeten is túl leszünk. Minden kutya szeretne magának egy gazdit, de felelős gazdikat keresünk, nem pánikba esett, pótcselekvő embereket.

Köszönöm, hogy elolvasta!

Zsazsa