HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

Elmaradnak a szombati séták

Az Balatoni felüljáró felújítási munkálatai miatt forgalom terelés történt, ami nagyban megnehezíti a menhely megközelítését. Tovább nehezíti a helyzetet a szombati lomis piac, mivel sem közlekedni, sem pedig parkolni nem lehet. Emiatt

Önkéntes munka - Xomox Kft

Ismét érkezett hozzánk, egy segítő csapat. A Xomox Kft dolgozói jöttel el, hogy önkéntes munkát végezzenek az ASKA menhelyen. Szerencsére, egyre nagyobb körben vális ismertté az a hozzáállás, hogy cégek vállalnak közösségi munkát,

Hogy kerülnek a kölykök, a vízelvezető árokba? - beszéljünk a felelős állattartásról

A bejelentés úgy szólt, hogy egy kutya a vízelvezető árokba ellett. Mikor kiértünk a helyszínre, akkor az is kiderült, hogy mindenki tudja, hol lakik a kutya, aki nem otthon, (vajon miért) hozta világra a kölykeit, hanem elrejtette őket egy vízelvezető árokba.Mentük a címre, ahol első körben, nem is a mi kutyánk

Csőre töltött kutyák - beszéljünk a felelős állattartásról

Talán furcsa a cím, de valós. Hogyan lesz egy kutyából, csőre töltött kutya??  A történet nem ma, nem is tegnap kezdődött. Egyszer csak, nyitva maradt a kapu, és a két staff lelépett, okozott némi ribilliót, a rendőrségnek lépnie kellett. De, nem lett ügy, csak egy figyelmeztetés. Mielőtt bárki, azon lovagolna, hogy megint staff, ebben az esetben csak annyiban lényeges,

Kennelekre gyűjtünk

Kedves Támogatóink!
Látjátok ezeket a kenneleket. Tavaly kaptuk ,egy nagyon kedves segítőnktől a két kennelt. Készen szállítják, össze is szerelik. Hatalmas segítséget jelentett, és jelent a munkánkban. Ahogy láttátok, folyamatosan építkezünk. Most érkezett egy támogató, aki elvégzi az alapozási munkákat,

Köszönjük a támogatást

Csodák mindig vannak, az angyalkák meg közöttünk járnak. Mindig akkor érkezik a segítség, amikor leginkább szükség van rá. Már azon törtük a fejünket, hogyan oldjuk meg ezt a nyári időszakot, amikor sokan végre elutazhattak pihenni, és nem a menhelyeket látogatják.

Egy szörnyű baleset margójára

Csíkos névre hallgató kutyánk már fogadott látogatókat, akikkel tökéletes volt az összhang, így eljött az ideje, hogy a látogatók, örökbefogadó gazdikká váljanak. Emiatt volt egy kis várakozás, de azért, hogy minden rendben legyen.El is érkezett a nap, és elérkezett a költözés ideje. Eszünkbe sem jutott, hogy a száguldó mentőautóknak, tűzoltóknak, bármi köze is lenne,

Miért nem fogadhat örökbe idős ember kölyök kutyát?

Nagyon sokszor felteszik ezt a kérdés, mikor érkezik 70 év környéki örökbefogadó, hogy csak és kizárólag kölyök kutyát akar örökbefogadni. A kérdésünkre, hogy miért csak kölyköt? Mert azt lehet tanítani.
Ez bizony butaság. Még az idős kutya is tanítható, nevelhető, de ugye tudjuk, hogy a menhelyeken, és nálunk is, az állomány nagy része 1-3 év közötti. A kölyök kutya, nagy feladat. Kihívás, amit egy idős ember nem fog bírni. Még akkor sem, ha elmondja, hogy ő bizony mindig több kutyával élt együtt, és 14-15 évesen halt meg az öreg barát. Ezt is megértjük.

 

Albacsavar és a kutyaházak

A mai napunk egy szép példa arra, hogy egy üzlet, ami látszólag olyan termékeket forgalmaz, aminek nincs köze egy állatmenhelyhez, hogyan tud hatalmas segítséget nyújtani a működéshez.

Szegény ember, vízzel főz...

Szegény ember vízzel főz… Így vagyunk mi is, hiszem a menhely számláján is takarékosan kell bánni minden fillérrel, hogy semmiben sem szenvedjünk hiányt a későbbiekben sem.  A nyári időszak mindig a nagy javításokról, és a felkészülésről szól.

Levelet kaptunk

Nagyon szépen köszönjük a segítséget, és az elismerő szavakat. Köszönjük a pedagógusok munkáját, akik ilyen példamutató módon nevelik a rájuk bízott gyermekeket. Hatalmas örömmel olvastuk a sorokat.

Segítőink írták

Azon szerencsések közé tartozunk, akik nem is egy, igazán profi önkéntes csapattal dolgozhat együtt. Ők azok, akik hatalmas segtséget nyújtanak nekünk, hogy az állataink szocializálása, a gazdakeresése gördülékenyen menjen. Sétáltatnak, fotóznak, posztokat írnak,.. Egyik írásukat szeretném most megosztani az olvasóinkkal. Így látják ők.

Együtt sikerül!

Kedves Barátaink, Segítőink!

41. napja, hogy megváltozott az életünk. Szabályokat kellett felállítanunk, ami bizony megnehezíti a napjainkat, és kutyáink napjait is.
Hálásan köszönjük Nektek, hogy mindezek ellenére, mellettünk vagytok, és továbbra is segítitek a mindennapjainkat.

Ismét adunk örökbe...

Sokat gondolkodtunk, sokat beszélgettünk arról, hogyan legyen az elkövetkezendő időszak. A teljes káosz idején, zártunk, és nem fogadtunk látogatókat. Ezzel a látogatókat, és természetesen magunkat is védve. Most már kezd tisztulni a kép. Azt is látjuk, hogy az utcára kerülő állatok száma nem csökken.

Beszélnünk kell!

Kedves Emberek!

Állatszeretők, állattartók, leendő örökbefogadók, és éppen szabaduljunk meg a kutyától emberek! Beszélnünk kell!

Valami nem stimmel mostanság. Mintha megbolondult volna a világ. Értem persze, mert egy teljesen új, számunkra is hihetetlen helyzetben vagyunk jelenleg. Az emberek picinyke százaléka élt át hasonló helyzetet, mint ami van, és ami vár ránk. Azt is megértem, hogy mindenki meg van kavarodva. De, én most szeretném ez a hatalmas katyvaszt rendbe tenni.

  1. Szabadulna a család a kutyától, mert azt hallotta, hogy a kutya meg fogja fertőzni a korona vírussal. Fussunk neki.

Vigyázzunk egymásra

Most egy új világot élünk, vigyázzunk egymásra.

Gazdát kérek a szülinapomra!

17 éves lett az ASKA. Már majdnem nagykorú. Igyekszünk felnőni a feladathoz. Ezért nem lufit, meg tortát kérünk (azt majd mi sütünk), hanem szerető gazdikat. A legtökéletesebb az lenne, ha a szülinapon annyi szerető gazdi érkezne, mint ahány évesek lettünk.

Akik türelemmel várnak

Vannak kutyáink, akikre azt szoktuk mondani, beragadtak. Mert valamiért még mindig nálunk vannak, miközben társaik már réges-régen gazdánál élnek. Olyan kutyánk is van, aki 8 éve vár, kamasz kora óta nálunk lakik.

Kölykök szatyorban

Biztos nem a szatyorba születtek. Valahol van mamájuk, a mamájuknak meg gazdájuk. Pár hétig nevelhette a mama a kölyköket, de feleslegesek lettek. Így lettek szatyor kutyák, és kerültek egy könyvtár bejáratához Székesfehérváron a Budai úton. Szerencséjük volt. Olyan emberek találtak rájuk, akik segítettek. Bevitték a melegre, és segítséget kértek. Aranyosak, tündi-bündik. Sokan csak ennyit látnak. Mi mást látunk.

Ön is segíthet, Valentin napon

Egy nagyon szép felajánlást továbbítok olvasóink felé. Aki szeretne, élhet ezzel a lehetőséggel is, és máris támogatja az ASKA kutyákat.

Kedves Vásárlóink !

Segítsünk, szeressünk! ??

Úgy döntöttünk, hogy az állatok iránti szeretetünket kifejezvén, Valentin-napi bevételünk összegének 10%-át felajánljuk az ASKA Alapítvány számára.

Előrendelést még tudunk felvenni!?

Amennyiben kérése vagy kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségünk bármelyikén.?

Kuriózum virágszalon
☎️ +36 70 212 6402

 

 

 

 

 

 

 

 

A móri Hajléktalan szálló lakóinak ajándéka

A móri hajléktalan szálló lakói csodálatos festményeket festettek, és a festményeket árverésre bocsájtották. A képek megtekinthetőek az oldalukon. A képek bevétele 100.000,- Ft lett. Ezt a pénzt, ők nem magukra fordították, hanem ebből a pénzből kutyatápot vettek az ASKA kutyáknak, és ma eljöttek hozzánk. Hálás szívvel köszönjük az segítségüket!

 

 

 

Csodálatos ASKArácsony

2019-ben, december 14-re esett ASKArácsony napja. Készültünk rá, úgy ahogy mindig, de még egy aprócska csavar került a történetbe.

Talán mindenki hallott már a Valentin projektről, de ha mégsem, akkor mesélek. Valentin napján, két hölgy terve az volt, hogy ajándékok, és virágok helyett, nyitnak egy számlát, a gyepmesteri telepeken, illetve a menhelyeken élő állatok sorsának jobbítására. A program keretében, egy kutya oltására, ivartalanítására, és gazdához juttatására számoltak 100 ezer forintot. Az elképzelés az volt, hogy mondjuk,  10 kutya kap egy újabb esélyt. Ám, a történet nagyon szép lett, és 300 kutya lett esélyes az új életre. Nos, mi már tavasszal tudtuk, hogy az ASKA lesz a projekt utolsó állomása, és tőlünk is költöznek majd ideiglenes befogadókhoz, illetve a menedékbe kutyák.

Tünde tanárnő és csapata...

Tünde tanárnő, a móri Perczel Mór suliban, már egy fogalom lett. 10 évvel ezelőtt, arra gondolt,  bár középiskolában tanít, de még nincs késő ahhoz, hogy az állatok szeretetét, és védelmét megmutassda, megtanítsa a diákjaninak. Az első évben, még csak 3 diák jött vele, és néhány zsák táp, takaró volt az autóba.

Staféta az állatvédelemben...

Az állatok világnapja volt, ami elindította a staféta botot, mely jár iskoláról, iskolára. Székesfehérvár Önkormányzata indította el a kezdeményezést, hogy felhívják a diákok figyelmét az állatvédelem fontosságára. Nagyon sok diákkal állunk kapcsolatban a közösségi szolgálat okán is, de most egy kicsit másról van szól.

1. oldal / 3

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák