HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA NAPLÓ 25. HÉT

Mert nálunk mindig történik valami. Most éppen Bitang alkotott, mert Bitang, bitang rossz. Mert neki mindent látni kell, mert mindenre kíváncsi. Most éppen valahogy, fogalmunk sincs hogyan, de felmászott a kennelben lévő kutyaház tetejére, és onnan leugrott, aminek az eredménye, hogy nagyon csúnyán kificamodott a lába. A bibis lábát naponta kell kötözni, és borogatni. Mert Bitang, bitang rossz. 

 

Mert nálunk mindig történik valami. Most éppen Bitang alkotott, mert Bitang, bitang rossz. Mert neki mindent látni kell, mert mindenre kíváncsi. Most éppen valahogy, fogalmunk sincs hogyan, de felmászott a kennelben lévő kutyaház tetejére, és onnan leugrott, aminek az eredménye, hogy nagyon csúnyán kificamodott a lába. A bibis lábát naponta kell kötözni, és borogatni. Mert Bitang, bitang rossz. 


Az erre a hétre jutó rejtély Gesztenye története volt. Adott egy kölyök (mostanra már ifjú) stafford lányka, akit örökbefogadtak, több mint fél éve. És most egy teljesen más településen bukkan fel a kutya, a gazda nem elérhető. Majd jött a történet, arról a településről (Aba), ahol megtaláltuk Gesztenyét, hogy ott van egy megbízott  befogadó, akinél lakik Gesztenye, és ő hivatalosan is örökbefogadná, mert hiába kéri a gazdától a papírokat, nem adta. Na, ez szép történet lesz. Közben folyamatosan telefonált a megtaláló is, hogy rajta is keresi a kutyát az a bizonyos befogadó, mikor mehet vissza a kutya. Hát, amíg nem tisztázódik, addig sehova a kutya, mert itt valami bűzölög ebben a történetben. És mindezt el is meséltük az olvasóinknak. Ekkor jött a következő meglepetés, hogy Gesztenye fotó érkezett, kisgyerekek körében, és mellette, hogy elveszett, és nagyon keresik a kutyát. Na, akkor most ki, kivel van? Most akkor,  hogy került a kutya abba a városba? Bár kellett hozzá több telefon is, mire kiderült az igazság. Gesztenyét valóban az eredeti gazda átadta a fiatalembernek, mert nem bírja a panelt címszóval. Ez nem menti fel az örökbefogadót attól, hogy megszegte a szerződést, miszerint tájékoztat minket folyamatosan, főleg, ha bármi változás van. A megbízott fiatalember, nem sokat vacillált, hamar gyorsan az interneten eladta a kutyát. Szerencsére jó helyre került, ahonnan viszont ellopták. Na, ugye, hogy nem semmi dolgok történnek mifelénk? Így hát, miután sikerült kibogozni a szálakat, egy örökbefogadási szerződéssel, hivatalosan is a családjához kerülhetett vissza Gesztenye. 


Kisebb vitát kavart a cikk arról, hogy a hosszú szőrű kutyáknak jót tesz-e, ha nyáron lenyírják a szőrűket teljesen rövidre. Nálunk is azt látjátok, hogy a bozontokat bizony levágjuk. De, ennek egészségügyi oka van, mert a bozontokat, nem lehet kibontani, így kénytelenek vagyunk rövidre levágni. Ellenben, ha a hosszú szőrű kutyák bundája rendszeresen karban van tartva, vagyis rendszeresen fésülve, vagy otthon, vagy a kozmetikában, akkor az hűt, és fűt. Nyáron hűt, télen fűt. Nem véletlenül van olyan bundája az adott kutyának. Sőt, amikor így le van nyírva, még le is éghet a bőre a napon. 


Maci Laci gazdi kereső státuszba lépett. Hatalmas macika, aki hihetetlenül kedves, és barátságos. Bár a pofija már öregecskének látszik, a fogai alapján kiderült, egyáltalán nem öreg, csak megviselte az élet. Nem véletlen, hiszen valaki megunta, és altatásra adta le egy gyepmesteri telepen. Az okát soha nem tudjuk meg. 


Amikor akad egy kis szabad idő, akkor bizony ismét nyírógépre kell pattanni, mert a kidobott kutyák bundája bizony loncsos, és bozontos, és tele van toklásszal, bolhával. Alyssa is nagyon élvezte, hogy megszabadult a rákeményedett bundától. A kis lábait szétmarta a vizelet, ami átáztatta a rasztás bundát. Még a fürdés is tetszett neki, mert végre levegőzött a bőre, és nem fájtak a sebek. 
Csipesz is Gringó is sorra került, hogy ledobálja a felesleges szőrt. Öröm nézni a pofijukat, ahogy kezdenek rájönni, milyen jó is egy jól szellőző bunda, ami nem teher, hanem egy kényelmes viselet. 


Csavargók erre a hétre is jutottak. Bár Huncutka gazdái bizonygatták, hogy csak egy kicsit szokott szaladni, aztán hazajön… ez nem kifogás, ilyenkor bizony jár a szabálysértési bírság. 
Ismét sikerült gazdit találni egy kutyánknak, aki bizony már régóta várt. Lola 15 hónapja várta a gazdát. Pedig ő aztán még véletlenül sem az a kategória, akik a menhelyeken ragadnak. Fehér, itt-ott zsemle jegyekkel. Egy ifjú hölgy, aki éber, eleven, játékos. És mégis, valahogy mindenki elment mellette. Egészen eddig a hétig. Mert most, megérkezett az a hölgy, aki azt mondta, hogy Lola a legszebb kutya, és őt szeretné hazavinni. Lolának sem volt kifogása, így együtt mentek haza. A hétvégén pedig úgy is mondhatjuk, hogy akár öröm ünnep is lehetett volna, mert bizony egymás után költöztek el a gyerekek. Indult Mimike, majd Bitang, Kimi, és Gina is gazdihoz költözhetett. 

 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák