HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA NAPLÓ 24. HÉT

Kell-e attól nagyobb boldogság, amikor érkezik hozzánk egy egész kis család, mami az öt csemetével, és sikerül felnevelnie, és nekünk pedig gazdit találni nekik. Ettől már csak az a nagyobb boldogság, amikor a mami kutya is végre révbe érhet, és még csak nem is kellett olyan sokat várakozni. Így volt ez Mankával, aki amint a kölykök elköltöztek, rá egy hétre már indulhatott is új otthonába. .

Kell-e attól nagyobb boldogság, amikor érkezik hozzánk egy egész kis család, mami az öt csemetével, és sikerül felnevelnie, és nekünk pedig gazdit találni nekik. Ettől már csak az a nagyobb boldogság, amikor a mami kutya is végre révbe érhet, és még csak nem is kellett olyan sokat várakozni. Így volt ez Mankával, aki amint a kölykök elköltöztek, rá egy hétre már indulhatott is új otthonába. 


Az újonnan érkezett kölykök kapcsán ismét aktuális lett a figyelmeztetés, hogy a féreg öl. Bármennyire is elhanyagolják, elbagatelizálják a gazdák, hogy csak egy féreg, azok a férgek bizony ölni is képesek. Elszívják a folyadékot a kölykök testéből, és kiszáradnak, meghalnak. A féreghajtást egy férges állat esetében nem elég egy alkalommal elvégezni, hanem 2 hetente rendszeresen folytatni kell egészen addig, amíg teljesen kitisztul a szervezet. Ezekről a csúnya férgekről videót is készítettünk, hogy látható legyen az, amit, az asztal alá söpörnek a gazdák, hogy elhanyagolható tényező az állattartásban. Többen is döbbenten reagáltak a képekre. 


Philip, azon kutyáink közé tartozott, akik nem igazán a kelendő kategóriák, és ez meg is látszott a várakozási időn, hiszen eltelt már több mint egy év, az első találkozás óta. Fekete, se nem göndör, se nem szálkás, meg még elég tartózkodó is, és bizony sokat járt a rehab órákra sétálni, hogy megnyíljon a látogatóknak is, és ne csak a gondozókkal beszélgessen. Majd érkezett egy ifjú hölgy, és Philip elérkezettnek látta az időt a költözésre. 


A szép nyári időben a kölyköknek beállítottuk a pancsolót. Az első lépéseket a kíváncsiság vezette, de a következőket már a pancsolás öröme. Jó érzés volt a nagy melegben, egy kis hűsítő fürdő.
Ezen a héten Mázli is bejelentkezett a málnásból, és Magen is elküldte a fényképet, miszerint tökéletesen választott, teljesen elégedett az új életével 


A rehab csapat dolgozik rendületlenül. Öcsi és Majré párosa már összeszokott párként indult a sétára, és persze az egyik fő rettegő, Fióna is csatlakozott a srácokhoz. Buksi és Bogi  is gyakorolja a járást, a nagy bunda nélkül, és határozottan tetszik nekik,  hogy a fűben hempereghetnek. Séta közben készülnek a jobbnál jobb fényképek, ahol az ebeink vigyorognak ezerrel. Mert igen, nekik is pont olyan nagy öröm, egy-egy ilyen séta, amikor csak velük foglalkozik a sétáltató, mint amikor a gazdis kutyusokkal indul kirándulni a gazdi. Gina, Rocky, Tina, és Smöre volt a következő csapat, aki túrázni indult. 
Szuli külön utakon jár, mert bizony Szuli szereti játszani az eszét, emiatt, oda-oda berreg a többieknek. Ő nem igényel barátot, neki csak az ember kell. 
John az újdonság varázsával indult a sétára, mert most érkezett el az idő, amikor már minden oltással rendelkezett, hogy ő is mehet. Csak a képeket kell nézni, és mindenki megérti, micsoda nagy boldogság volt ez neki. Kate, a válási árva is kezd beilleszkedni a csapatba, bár azért még időnként eljátssza, hogy én vagyok az úr a házban. 


Ismét segítséget kell kérnünk. Több mint 4 éve egy pályázat segítségével sikerült vásárolni 2 db laptopot, amivel dolgozunk. Ezeken a gépeken vannak a nyilvántartásaink, a cikkeink, a képeink, ezeken készülnek a videóink. De, az idő eljárt felettük, és a lássuk be a napi minimum 16 órás munkaóra sem tett jót nekik. Keresünk olyan támogató céget, vagy magánszemélyt, aki tudna nekünk abban segíteni, hogy ezt a 2 gépet le tudjuk cserélni. 
Természetesen erre a hétre is jutott olyan kutya, aki ugyan rendelkezett chippel, de nem az enyém, elajándékoztam, tovább adtam… a szokásos szöveg. Amikor aztán több napos nyomozással kiderült, hogy már megint csak a mellébeszélés van, akkor jött az áááá, nem úgy gondoltam szöveg. Pedig olyan jó lenne már megérteni, hogy lehet, hogy pár óra, lehet hogy napok, de visszajutunk egészen a chip vásárlójáig, és onnan fel tudjuk göngyölíteni az állat élettörténetét. De, ez idő, és ezt az időt az állatainktól veszik el az ilyen gazdák. 


Siva is bejelentkezett. A mali kislány, tényleg beült a tutiba, mert olyan gazdát talált, aki az igényeit, a sok mozgást, feladatot tudja számára biztosítani. Milyen jó lenne, ha az utóbbi időben szinte naponta beérkező malik is ilyen jó gazdit találnának. A malikat jellemzően rendőrkutyának tenyésztik, aztán akik nem felelnek meg maximálisan a követelményeknek, őket elajándékozzák, vagy éppen kidobják. Így kerülnek heti rendszerességgel malik a menhelyre. Pedig ők aztán végképp nem szeretik a kennelt, és a bezártságot, pont a nagy mozgásigényük miatt. 


Elkezdődött a diákok nyári munkája is. Sokat kell még tanulniuk, és bizony hozzászokni ahhoz, hogy az állatok nem olyanok, mint egy tárgy, ha meguntam, felrakom a polcra. Az állatokkal való foglalkozás elhivatottságot kíván, és ezt mi is elvárjuk a diákjainktól. Nem biztos, hogy ez minden gyereknél elfogadott tény lesz, de aki nem tud ilyen elvek mentén dolgozni a menhelyen, jobb is, ha nem vállalkozik az önkéntes munkára. A diákok kedden, szerdán, és csütörtökön jelentkezhetnek 8:30 órakor a napi munkára. 


Frida napja is eljött, és még csak nem is kellett olyan sokat várnia. Éppen csak véget ért az oltási program, már ment is ivartalanításra, és költözött. Neki a menhely, egy rövidke kis kirándulás volt. Éliás, vele ellentétben bizony kiböjtölte az időt. Majdnem 2 évet várt, mire megtalálta a családját. 


Egymás után készültek az albumok, hiszen újabb, és újabb kutyák kerültek gazdi kereső státuszba. Ahhoz pedig képek, és filmek kellenek, hogy eljöjjenek a gazdik, barátot választani. 

 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák