HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA NAPLÓ 21. HÉT

Olyan jó, amikor újra látjuk a régi kölyköket, és még jobb látni, hogy a két kölyök, akik nem is olyan régen egy szennyvíz telep aknájában fuldokoltak, mára már egészséges, és szépséges kutyák, akiknek a gazdijaik még azt is biztosítják, hogy a testvérek találkozhassanak, és játszhassanak egymással. Így történt Mákos, és Po esetében. 

Fanniról is érkeztek a hírek. A valamikori félénk, csont sovány kutyalányra, ma már  nem is lehet ráismerni. Nyugodt, kiegyensúlyozott, és persze formásan vastag a dereka is.  


Video is volt a levelek között, Maxim küldött video üzenetet Németországból. Igazán elégedett az új otthonával. Lüszike, imádott gazdijával nagyokat sétál, és már póráz nélkül is szépen követi a gazdit. 


A meleggel együtt megérkezett a viharos éjszakák ideje is, ami hozza magával, hogy bizony a viharfélős ebek útra kelnek. Lucky, Szonja, Ica, Dorisz, Liza, Kópé is az egy éjszakás kalandjaink közé tartozott, szerencsére a gazdik kereték őket. Derelye és Bora, úgy összeszoktak már, mintha testvérek lennének, mindig, mindenhova együtt mennek. Elválaszthatatlanok lettek. Zora, természetesen továbbra is a természetjárók csapatába tartozik, és rendületlenül rója a kilométereket a gazdijával a hegyekben. Bella fotói is arról árulkodnak, hogy bizony beleült a tutiba, és minden kívánságát lesik a gazdik. Pöttöm Maca édes álomban készült fotója érkezett el hozzánk. Boti, Pedró, és Barbi is egy csapatot alkotnak már egy ideje. Botinak nagyon jót tett az új otthon, szépen elkezdett gömbölyödni. A nyárral együtt eljött a fodrászkodás ideje is, és érkeznek is az előtte, utána képek, akárcsak Roziról) Helen is bejelentkezett, szépségesebb, mint valaha. No és persze Bella, aki Helen barátnője lett. 


Sajnos, a kutyák nem élnek olyan hosszú ideig, mint gazdáik, így bizony eljön a gyász ideje is. Megérkezett a szomorú hír, hogy Buflák Bumburnyák Boni, átkelt a szivárvány hídon. Boni egy beagle kislány volt, aki egy igazán eleven, rafkós, játékos kutyaként élte életét, időnként borsot törve a gazdik orra alá. Pedig kijárta a kutyaiskola minden osztályát, ügyesen viselkedett a többi kutyával. Sokat kirándult, játszott, szaladgált. Igazi jó kutya életet élt. De, sajnos ő is megöregedett, és megbetegedett. A gazdik nagyon sokat küzdöttek érte, hogy életét fájdalmak nélkül élhesse. De, eljött a nap, amikor Boni már úgy érezte, mennie kell, mert várják a barátok, ott fent, azon a fényes holdon.


Rehab csoportunknak köszönhetően egész héten volt lehetőség a sétára, és nagyon sok, jobbnál, jobb fotó készült az ebekről. Mert mennyivel másképpen vigyorognak egy nagy séta közben, mint amikor megállunk egy gyors fotó erejéig. Ezekből a szuper képekből készült egy kis video is, ahol látható a séták szuper jó hangulata, ahogy a kutyák, és vezetőik is valóban jól érzik magukat. 
Nem véletlenül készült el a kisfilm. Nagyon sokan vagyunk. A május felért egy katasztrófával, olyan számban ömlöttek befelé a kutyák. 132 kutya került be, és ebből 25 kölyök, akik apátlan, anyátlan árvák. A lecke fel lett adva, a csemeték gondozásával, és persze a felnőttek elhelyezésével, még akkor is, ha a létszám óráról, órára változott, mert hazavitték, örökbefogadták, majd ismét megérkeztek az autók, és egymás után szálltak le róla a kutyák. 


De, természetesen az örökbefogadó gazdik is eljöttek. Megtalálta új családját Wifi, és  Farkas is. 
Vasárnap gyerek volt, amiből persze mi sem maradhattunk ki. A Müller Drogéria meghívására Székesfehérváron vártuk az apróságokat egy kis medve simogatásra. A medvét ebben az esetben is Bagira az újfundlandi helyettesítette, de ezt egyetlen csemete sem bánta. 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák