HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA NAPLÓ 4. HÉT

Hull a hó, hull a hó… no, a menhelyen azért ez nem mesebeli álom. Sem a hó, sem az utána itt maradó ragacsos sár. Erre mondjuk, a nem szeretem idő, amikor ázunk fentről, lentről, mindenhonnan. A hideg, nyirkos időt a kutyáink sem díjazzák, még akkor sem, ha az ő fejük felett fedél van, ellentétben a dolgozókkal, akik ha esik, ha fúj, teszik a dolgukat.

Még mielőtt nagyon borongós hangulat lenne, szól a csengő, és jönnek ám a látogatók, ki kutyát nézni, ki csak beugrott, mert látta, sokan vagyunk, és hozott néhány doboz, vagy zsák finom falatot. A múlt héten bemutattuk a kölyköket, akik ideiglenes, vagy végleges befogadókat keresnek. A hét első szerencsés ebe, Csubika lett. Pedig a gazdi tulajdonképpen finom falatokkal érkezett hozzánk. Az is igaz, azért volt abban a táskában kutyaruhácska is, meg kutyahám is… mert hátha mégis szerelem lesz első látásra. Lett is bizony, így Csubika, akire nagy volt a kutyaruha, meg a kutyahám is, a gazdi kabátjába bújva indult haza új otthonába.

Majd a következő látogató házőrzőt keresett, mégpedig olyan házőrzőt, akinek kedvére való az is, ha hétvégenként hosszú erdei sétákat tehet a gazdival. Ne legyen már kölyök, de nagyon öreg se, kicsi se, de nagyon nagy se, vigyázza a házat, de szeresse az embereket. Van-e ilyen kutyánk? Csak ilyen van! Körül néztünk, és bár mi tudjuk, hogy nagyon szép kutyáink vannak, azért jó azt hallani a látogatóktól is, hogy nagyon nehéz a választás, hát egyik szebb, mint a másik, és mindegyik olyan nagyon kedves, barátságos. Három kiválasztott lett a végére. Lajosbá, Rozi, és Bambi. Mindegyiket vitték volna, de végül is Bambi volt, akinek sikerült úgy elrabolni a gazdik szívét, hogy mellette döntöttek. Igaz, még egy picit várni kell, hiszen az ivartalanítás még vissza volt.

Macilány is a műtőasztalra került, hiszen ő is kiválasztódott a múlt héten, és nála ráadásul még egy emlődaganat is nehezíti a helyzetet, de a doktorok, ezt megoldják. Éppen a neten keresgetve, rátaláltam egy tavaly augusztusi képre, amire azt mondtam, hát ő a Macilány. És bizony, valaki látta kóborolni, lefotózta, hátha keresik. Nem tudták, hogy azért kóborolt, meg a gazdája meghalt, így került hozzánk.

Volt esemény is, emiatt a hatósági állatorvos ismét nálunk járt, mert bizony egy kóbor ebecske megrettent, és csúnyán belemart a segítő ember kezébe. Ilyenkor a kötelező veszettség megfigyelés megkezdődik, és a hatósági állatorvos rendszeresen látogató lesz nálunk, hogy az eb viselkedését megfigyelje.

A kölykök továbbra is nagy érdeklődésre számíthatnak, és közülük sem könnyű a választás. Ilyenkor marad, a vigyél haza nézés, és ezt Bori tudta tökéletesen produkálni, ő nyerte el a gazdik szívét. A következő látogató pedig Bájost választotta, így ő is gazdihoz költözött.

Ahogy mondtam, Bambi is kiválasztódott, és mentünk is a kórházba ivartalanításra. El is jutott Bambi, a has borotválásig, de hoppá, valaki, valamikor, valamiért felvágta azt a pocakot. Ekkor jött a részletes vizsgálat, és kiderült, Bambit már ivartalanították. Hogy ki, és mikor… sosem derül ki. Innentől a mi dolgunk annyi, hogy telefon a leendő gazdinak, hogy nem kell várni, mert már megtörtént a műtét, valahol, valamikor… egyszóval Bambi költözhet.

Érkezett egy olyan bejelentés, hogy egy puli féle kutya, beköltözött egy udvarba, és onnan nem akart kimenni, és mindennek hangot is adott, erőteljes morgással.  A kolléga a helyszínre érkezve egy westire erősen emlékeztető aprócska kutyát látott, aki valóban berregett, és vicsorgott, de nem gondolta ő azt komolyan. Az rögtön egyértelmű volt, hogy valami történt a hátsó részével, mert nem nagyon akart ő menni sehova se. A beérkezése után, irány a kórház, ahol kiderült, hogy el van törve a medencéje, műteni nem kell, ellenben ketrec nyugalomra an ítélve. Segítséget kértünk, facebook oldalunkon, ahol nagyon gyorsan be is jelentkezett egy régi örökbefogadónk, hogy eljön, és ha Xéna, mert ezt a nevet kapta a kiskutya, elfogadja őt, akkor, be tudja vállalni, tudja biztosítani a feltételeket, és természetesen behordja a szükséges további vizsgálatokra. Így is történt. Xéna tehát meleg szobába költözött, ahol nyugalomban várhatja csontjai gyógyulását. Befogadója jelezte, nagyon jól kijönnek egymással, így amennyiben nem jelentkezik az eredeti gazdája, akkor ő az örökbefogadást is vállalja. Természetesen a szokott feltételekkel, miszerint, ha kész a teljes oltási program, és a csontok is teljesen rendbe jönnek, akkor megtörténik az ivartalanítás is.

A kölykeink között, korona vírus tekergette a pocakokat, így ők is kaptak kezeléseket. Nagyon csúnya férgek ürültek a kölykökből, amelyeket egy normál féreghajtó nem tudott kiüríteni a szervezetükből. Néhány nap alatt átesnek ezen a rondaságon, és ismét a vidám, rosszcsontok lesznek.

Morgóval ismét gyakoroltunk, hiszen valahogy meg kellene tanulnia, hogy az egy dolog, hogy mi már itt vagyunk, és nem fél tőlünk, na de a látogatókkal is így kellene viselkedni. Sétál már pórázon, nagyon ügyesen, de még mindig megretten a hirtelen mozdulatoktól.

Érkezett hozzánk válási árva is, Kate személyében. Szegényke senkinek sem kellett, és nem érti, hogy miért. Mindezek ellenére, nagyon kedves, vidám kiskutya.

A hírek folyamatosan érkeznek az ASKA kutyám van csoportba, illetve levélben is, a már örökbefogadott kutyáinkról. Meglepetések mindig érnek minket, mert modell kutyánk is lett. Logen, ezerrel vigyorogva reklámozza a kényelmes kutya ágyakat.

Csák, és Rozsda is átsétált ivartalanításra, így már nincs más teendőnk, mint azt kiabálni, hogy gazdám, hol vagy?

A csavargókért egymás után érkeztek a gazdik, így hazament Dorka, Folti, Csibész, Rocky, Fickó, és Füge.

Szombaton ismét sokan jöttek el sétáltatni, illetve megnézni a szépségeinket. Brendon, a szépséges németjuhász talált magának új gazdát.

A vasárnapi ismét adásban voltunk a 99, 2 Vörösmarty Rádió hullámhosszán, ahol  a felelős állattartás témakörét is boncolgattuk Sasvári Csilla műsorvezetővel, néhány aktuális eset kapcsán, és a hét mi  mással záródna, mint ismét egy kutyatámadás történt. Az ebet is be kellett fogni, az eljárást is meg  kellett indítani… De, az éjszaka legalább nyugalomba telt. 

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák