HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 50. hét

ASKArácsony lázban égtünk egész héten. Nagyon készültünk mi és a kutyáink is, hogy egy igazán szép, és emlékezetes nap legyen ASKArácsony napja. Már a hét első napjaiban is csak jó hírekkel találkoztunk. Eljöttek a gazdik a csavargókért, Marci, és Maci is kitörő örömmel fogadta, hogy ismét találkozott a gazdival. Még a halk dorgálást sem hallották meg, hogy enyje-benyje, hogy képzelted ezt a kiruccanást?

50Liliről meséltem. A kis fekete lányka, aki már gazdás volt, majd gazdái külföldre költöztek, és bár fájó szívvel, de itt kellett hagyniuk Lilit. Alig telt el 2 hét, és ismét családban élt, de itt egy nem várt fordulat, az egyik kisgyerek nagyon súlyos kutyaszőr allergiája miatt, amiről előzetesen nem tudtak a szülők, ismét visszakerült. De, ez a történet hozzánk irányított egy családot, akik úgy döntöttek, hogy Lilikét magukhoz veszik. Nagy volt a boldogság.

Wegera György Ismét egy gazdi kereső film készített, most Ottóról, a csöpp kis kölyökről, aki rossz tartás miatt került hozzánk, egy hatósági eljárás során. A film megjelenésének estéjén már jelentkezett is a gazdi Ottóért, így már Ő is révbe ért.

Az új gazdik mellett, egymás után érkeztek a gazdák a csavargókért, és haza mehetett Totó, Csoki Marci, és Mira is.

De, nem csak gazdik érkeztek, hanem diákok is. Minden évben eljönnek hozzánk Mórról, a Perczel Szakközépiskola és Kollégium diákjai, szaktanáruk Ecseri Tünde vezetésével. Négy autó felpakolva, tele táppal, konzervvel. A tanárnő kitartó munkájának köszönhetően a gyerek csapat évről-évre nagyobb lesz, és a csomagok száma is emelkedik.

Másnap megint jöttek, kopogtattak, és megérkezett a Fehérvár Médiacentrum stábja, mert, ahogy már meséltem, véget ért a szépségverseny szavazása. Rezgő nyert! De, nem csak a kamera került elő az autóból, hanem bizony sok-sok táp is, amit a Médiacentrum munkatársai küldtek az ASKA kutyáknak.

Közben megvásároltuk a karácsonyfát is, és ahogy azt minden évben tettük, most is meghirdettük, hogy várjuk a leveleket, aki ismer rászoruló családot, aki örülne a mi kis fánknak, akkor nagyon szívesen elvisszük, hozzon boldogságot másoknak is. Hamarosan már a kezünkben is volt a cím, hogy várják ASKArácsony után a mi kis fenyőfánkat.

Hír érkezett hozzánk, egy kisfiúról is, aki levelet írt a Jézuskának, hogy karácsonyra nagyon szeretne egy kiskutyát, már olyan régen vár rá. A levélre válasz is érkezett, hogy a kiskutya őt egy állatmenhelyen várja, ahol majd meg fogja ismerni, ki lesz az Ő kiskutyája.

És elérkezett karácsony napja, amikor nyitáskor már sokan várakoztak az ajtóban, hogy a karácsonyfánk alá letegyék az ajándékokat, és megnézzék, esetleg ki is válasszák leendő kutyáikat. Megérkezett a kisfiú is családjával, mert tudjuk, az volt a levélben, hogy az állatmenhelyen kell keresnie a barátját. És igen, valóban meg is találták egymást. Bobek kiabált, hogy biztosan észrevegye a legényke, hogy itt vár-vár türelemmel, mert tudta, neki ezzel a fiatalemberrel kell leélni az életét. Így történt, hogy Bobek volt a nap első gazdisodó kutyája.

És persze megállásnyi időnk sem volt, még jó, hogy reggel elkészült a termoszba a meleg tea, a tálcán várakoztak a sütik, hogy megköszönjük a sok-sok segítséget. Eljöttek a régi kutyáink is, volt nagy rohanás, játék, és még az új kennelsort is bejárták, hogy biztos elégedettek legyenek vele a még menhelyen élő barátaik. A teszten átment a kennelsor, a jövő héten már költözünk is.

Manka lett a következő gazdisodó kutyánk. Manka, aki már éppen kezdte unni a menhelyi életet, picurka, fázós leányzó, pont időben érkeztek érte is, amikor neki nagy-nagy szüksége volt a gazdira.

Csodálatos napunk volt, és zárásként még hatalmas öröm ért minket. Ahogy azt már sokszor elmeséltük, mi felépítettük az új kennelsort, és várjuk azokat a támogatókat, akik kennel tulajdonosok szeretnének lenni. Vannak kisebb, és nagyobb kenneljeink, akik még gazdára várnak. 50-70.000,- Ft alapítványi támogatást követően elkészül a névtábla, és minden látogató láthatja, olvashatja, hogy ki az a magánszemély, vagy cég, aki támogatja az ASKA menhelyen élő állatokat.

Szóval a nap zárásaként a Workerline KFT, három nagyméretű kennel tulajdonosa lett. Nagyon szépen köszönjük a támogatásukat, csodálatos karácsonyi ajándékot kaptunk.

Természetesen még vannak kenneljeink, és látogatóinknak büszkén mutatjuk be, az elért eredményeket, és köszönettel fogadjuk a további támogatásokat.

Hálás szívvel köszönjük az egész évi támogatást, segítséget barátainknak! Boldog, békés ünnepeket kívánunk!

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák