ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉR

ASKA napló 50. hét

ASKArácsony lázban égtünk egész héten. Nagyon készültünk mi és a kutyáink is, hogy egy igazán szép, és emlékezetes nap legyen ASKArácsony napja. Már a hét első napjaiban is csak jó hírekkel találkoztunk. Eljöttek a gazdik a csavargókért, Marci, és Maci is kitörő örömmel fogadta, hogy ismét találkozott a gazdival. Még a halk dorgálást sem hallották meg, hogy enyje-benyje, hogy képzelted ezt a kiruccanást?

50Liliről meséltem. A kis fekete lányka, aki már gazdás volt, majd gazdái külföldre költöztek, és bár fájó szívvel, de itt kellett hagyniuk Lilit. Alig telt el 2 hét, és ismét családban élt, de itt egy nem várt fordulat, az egyik kisgyerek nagyon súlyos kutyaszőr allergiája miatt, amiről előzetesen nem tudtak a szülők, ismét visszakerült. De, ez a történet hozzánk irányított egy családot, akik úgy döntöttek, hogy Lilikét magukhoz veszik. Nagy volt a boldogság.

Wegera György Ismét egy gazdi kereső film készített, most Ottóról, a csöpp kis kölyökről, aki rossz tartás miatt került hozzánk, egy hatósági eljárás során. A film megjelenésének estéjén már jelentkezett is a gazdi Ottóért, így már Ő is révbe ért.

Az új gazdik mellett, egymás után érkeztek a gazdák a csavargókért, és haza mehetett Totó, Csoki Marci, és Mira is.

De, nem csak gazdik érkeztek, hanem diákok is. Minden évben eljönnek hozzánk Mórról, a Perczel Szakközépiskola és Kollégium diákjai, szaktanáruk Ecseri Tünde vezetésével. Négy autó felpakolva, tele táppal, konzervvel. A tanárnő kitartó munkájának köszönhetően a gyerek csapat évről-évre nagyobb lesz, és a csomagok száma is emelkedik.

Másnap megint jöttek, kopogtattak, és megérkezett a Fehérvár Médiacentrum stábja, mert, ahogy már meséltem, véget ért a szépségverseny szavazása. Rezgő nyert! De, nem csak a kamera került elő az autóból, hanem bizony sok-sok táp is, amit a Médiacentrum munkatársai küldtek az ASKA kutyáknak.

Közben megvásároltuk a karácsonyfát is, és ahogy azt minden évben tettük, most is meghirdettük, hogy várjuk a leveleket, aki ismer rászoruló családot, aki örülne a mi kis fánknak, akkor nagyon szívesen elvisszük, hozzon boldogságot másoknak is. Hamarosan már a kezünkben is volt a cím, hogy várják ASKArácsony után a mi kis fenyőfánkat.

Hír érkezett hozzánk, egy kisfiúról is, aki levelet írt a Jézuskának, hogy karácsonyra nagyon szeretne egy kiskutyát, már olyan régen vár rá. A levélre válasz is érkezett, hogy a kiskutya őt egy állatmenhelyen várja, ahol majd meg fogja ismerni, ki lesz az Ő kiskutyája.

És elérkezett karácsony napja, amikor nyitáskor már sokan várakoztak az ajtóban, hogy a karácsonyfánk alá letegyék az ajándékokat, és megnézzék, esetleg ki is válasszák leendő kutyáikat. Megérkezett a kisfiú is családjával, mert tudjuk, az volt a levélben, hogy az állatmenhelyen kell keresnie a barátját. És igen, valóban meg is találták egymást. Bobek kiabált, hogy biztosan észrevegye a legényke, hogy itt vár-vár türelemmel, mert tudta, neki ezzel a fiatalemberrel kell leélni az életét. Így történt, hogy Bobek volt a nap első gazdisodó kutyája.

Manka lett a következő gazdisodó kutyánk. Manka, aki már éppen kezdte unni a menhelyi életet, picurka, fázós leányzó, pont időben érkeztek érte is, amikor neki nagy-nagy szüksége volt a gazdira.

Csodálatos napunk volt, és zárásként még hatalmas öröm ért minket. Ahogy azt már sokszor elmeséltük, mi felépítettük az új kennelsort, és várjuk azokat a támogatókat, akik kennel tulajdonosok szeretnének lenni. Vannak kisebb, és nagyobb kenneljeink, akik még gazdára várnak. 50-70.000,- Ft alapítványi támogatást követően elkészül a névtábla, és minden látogató láthatja, olvashatja, hogy ki az a magánszemély, vagy cég, aki támogatja az ASKA menhelyen élő állatokat.

Szóval a nap zárásaként a Workerline KFT, három nagyméretű kennel tulajdonosa lett. Nagyon szépen köszönjük a támogatásukat, csodálatos karácsonyi ajándékot kaptunk.

Természetesen még vannak kenneljeink, és látogatóinknak büszkén mutatjuk be, az elért eredményeket, és köszönettel fogadjuk a további támogatásokat.

Hálás szívvel köszönjük az egész évi támogatást, segítséget barátainknak! Boldog, békés ünnepeket kívánunk!