ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉR

ASKA napló 48. hét

Nem jutott idő a pihenésre, annyi teendőnk akadt a hétre. Gőzerővel folytatódik a kennelek építése, elkészült a kerítés, a kapu. Megérkezett a tető anyag is, így szorgos kis hangyák teszik a dolgukat, hiszen az időjárás nagyban befolyásolja, hogy éppen melyik feladatot tudjuk elvégezni. Karácsonyi készülődést is megkezdtük, illetve mindenki járt fényképésznél. Igen, mindenki. Nálunk járt az Fehérvár Média Centrum 2 fényképésze, akik minden egyes ebünkről fotókat készített.

48A fotókból pedig szépségversenyre neveztek az ebek. Az fmc.hu oldalon pedig lehetett szavazni, ki legyen a legszebb. Igazából semmi jelentősége nem volt a versenynek, hiszen mindenki csodálatos, de tudjuk mindenkinek más a szép. Van, akinek a bozontos tetszik, van, akinek a fehér, van akinek a fekete… De, a lényeg, hogy bemutassuk, hogy a menhelyen élő állatok is tudnak okosak és szépek lenni. Nagyon örültünk neki, hogy sokan megnéztétek, és szavaztatok is az ebekre.

A szívtelen gazdák, akik eddig nem tudtak megszabadulni a nem kívánt szaporulattól, most tettek róla, és erdőben, útszélén, dobozba téve szabadultak meg a babáktól. Nálunk viszont ez újabb feladatokat, okozott, mivel a babák elhelyezése nem olyan egyszerű, mert csak mobilba rakhatjuk őket, hogy ne induljanak vándor útra, és nagyon jó be kell bugyolálni a mobilokat, hogy ne vacogjanak a bébik.

Tévéztünk is, hogy elmondjuk a hideg idő, nem csak a menhelyes kutyákat viseli meg, de a gazdis kutyákra is sokkal jobban oda kell figyelni. Nekik is ugyanolyan fontos a meleg házikó, ha megtűri, akkor a takaró. No, és persze a víz fontossága, hiszen a hideg napokon pillanatok alatt befagy a vizes tál, és a toroknak sem tesz jót a hideg víz.

Vasárnap már az ünnepi panoráma stúdióból jelentkeztünk, a Vörösmarty Rádió hullámhosszán, hogy elmeséljük mi történt az ASKA háza táján, illetve, ismét bemutattunk 10 új gazdikereső ebet.

Az egyik óriás macink, Brandon talált magának új gazdát a hétvégén. Mellette sok volt a hazamenős: Zeusz, Vadóc, Bodli, Ottó, Suzi, Roni, Maci, Frenk, Brunó.