HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 46. hét

Szaladnak a napok, lassan itt az év vége, és azon gondolkodtunk, készülnünk kell a karácsonyra is, hiszen mindjárt érkezik a télapó. Már, megérkezett az üzenet is, hogy hozzánk, majd december 17-én hozza a télapó a karácsonyfát, és az ajándékokat. Gondolkodtunk, mit is kérhetnénk, és bizony a tápos zsákunk mindig csak kiürül, nem győzzük utántölteni, és ehhez bizony jól jönne a segítség.

46Ahogy segítséget kértünk, és kaptunk is Szultánnak, a tudjátok nagyon sovány, és még gyomorcsavarral műtött, németjuhásznak. Ideiglenes befogadót kértünk, aki meleg helyen tudja tartani Szultánt, amíg fel nem erősödik.

Ért minket hatalmas meglepetés is a héten, hiszen erre a hétre jelentkezett be ivartalanításra Turbó, aki igencsak mini kategória volt, mikor elköltözött tőlünk, és valóban csak az arcocskájára lehetett ráismerni, de nagy méretek erősen zavaróak voltak. Mi csak néztünk, ő meg csak berregett, majd mikor ölbe került, felvillant, hogy jééé, én téged ismerlek, és onnantól már ismét az ölbe mászós csöppség volt, legalábbis ő annak hitte magát.

A héten érkező látogatóknál a törpék voltak előnyben, az aprócska ebeket keresték. Sőt, olyan látogató is érkezett, aki úgy választott, hogy ki volt, aki legjobban fázott))

Jártak nálunk ismét diákok kicsik és nagyok is. A Tóvárosi iskola 4. osztályos tanulói jártak az állatkórházban is, és éppen olyan szerencséjük volt, hogy olyan is láthattak, amit eddig még egy osztály sem. Egy műtéti előkészítést láthattak a srácok, hatalmas volt az izgalom. Majd ezután, ahogy lenni szokott, átsétáltak a menhelyre is, ahol ez a kis csapat is megtanulta az új szavakat, mint karantén, megfigyelési idő, védőoltások, mikrochip…

A nagyok pedig gyorsan meghallgatták az infókat, majd elkezdődött a nagy futás. Mindenki póráz végre pattant, és egy sikeresen lefárasztották az ebeket.

Szombaton is sokan jöttek sétáltatni, volt aki kutyával tért haza, és volt akinek csak kérője akadt, és majd csak a következő héten fog elköltözni. Szultán is elköltözött befogadójához, és azonnal otthon is érezte magát. Még az is lehet, hogy itt is felmerül a kérdés, hogy az ideiglenes, vajon meddig lesz ideiglenes, és mikortól örökbefogadó gazdi. Vasárnap pedig ismét a Vörösmarty Rádió hullámhosszáról jelentkeztünk, gazdi kereső műsorunkkal.

Hazament Carlos, Brúnó, Dinó, Rudi, Rex, Kormi, gazdához került Melissa, Betti, Fáraó, Bree, és Hernyó.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák