HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 38. hét

Jó kis pörgős hetünk volt. Volt benne sok-sok öröm, és volt benne sírás is. Úgy kezdtünk, hogy 9 hónapja, szilveszterkor elveszett kiskutyára találtunk rá, akit nagyon várt már 95 éves gazdija. Bár volt benne chip, aki rátalált nem nézette meg, így azt sem tudta, hogy keresik Picurt. Gazdásodtak olyan kutyáink a héten, akik már nagyon várták, hogy költözhessenek. Elköltözött Pákó, és Mandy is, akik már másfél éve várták a szerető gazdit, és elköltözött Maci is, a hatalmas KÁJ legény.

38Érkeztek helyettük beteg sérült kutyák. Érkezett olyan kiskutya, akinek a nyakába bele volt nőve, a lánc és a madzag, és az is kiderült a vizsgálatkor, hogy nem először. Már ott voltak az előző lánc nyomai a nyakán, ami már begyógyult.

Érkezett olyan apróság is, akinek a kis testét szétrágták a tetvek, és a bolhák. Megpróbáltuk, kórházba került, mindent megtettek az orvosok, de sajnos a csatát elvesztettük. Kis szervezete feladta a küzdelmet. Még csak 4 hetes volt Mamlasz, és kik tudja, mióta bolyongott az út szélén magára hagyva.

Eljött látogatóba Mike is, akit még kora tavasszal, apró kölyökként adtunk örökbe, és azt gondoltuk, hogy a méretei nem sokat fognak változni a hónapok alatt. Tévedtünk. Egy határozottan elegáns, tökéletes megjelenésű, majdnem csak németjuhász nagyságú legény lett belőle.

És persze házakat készítettünk, hiszen reggelente már nagyon csípős hideg az idő, és ez a tüsszögő kutyákon is meglátszik.

Ismét vannak nagyon „bátor” kutyáink is, akiknél alkalmazzuk az akarsz róla beszélni terápiánkat, amikor egy kicsikét ölbe kell ringatni, és duruzsolni a fülébe, hogy aztán néhány nap elteltével már igen, akarjon róla beszélni, és mondja el, mi történt vele, amiért a bátorsága valahol útközben elveszett.

Happy elindult Angliába, ahol már nagyon várták a gazdik, most éppen a nyelvet gyakorolja. Kinga is elköltözött, és Adonishoz is megérkeztek a kérők, csak ő még vár egy hetet.

Szombaton kihasználtuk a gyönyörű, napfényes időt, és nagyon sokan indultak a szokásos szombati sétára, miközben nagyon sokan jöttek ismerkedni az ebekkel, hiszen ahogy a Superinfo kikerült a postaládákba, máris jöttek az érdeklődő telefonok, illetve a látogatók, hogy többet tudjanak meg azokról a kutyáinkról, akiknek a héten gazdit kerestünk az újság segítségével.

Vasárnap pedig ismét élőben jelentkeztünk a Vörösmarty rádió stúdiójából, hogy elmeséljük, mi történt az ASKA-nál az elmúlt napokban, és természetesen ismét 10 ebünknek kerestünk gazdát a rádió segítségével.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák