HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 37. hét

A reggel mindjárt úgy indult, hogy egy negyedig emeletről kiesett cicához hívták az autót. Majd egy vadász görény játszotta el a Hudini szerepet, aki többször is kiszabadította magát a ketrecekből, estére pedig egy sérült fiatal róka kölyökhöz, akinek a gerince eltörött futottunk. Ez volt a hétfő, ami adott egy alapot a ránk váró hétnek. Favágók lettünk. Nagyon sok fát kaptunk, ami darabolni kellett, és ez bizony nem kevés feladat volt, meg még lesz is egy darabig, mire a végére érünk.

37És persze a javítások is rendületlenül folytatódnak. A konyhába új pult került, a kutyaházak, fekvőkék is gyártás alatt vannak. Készült rampa is, amivel sokkal egyszerűbben tudjuk a nagy kosárnyi, talicskányi kajákat a kennel sorra bevinni.

Giardia fertőzött ebek érkeztek hozzánk, és az ő kezelésük mellett, bizony a telep többi kutyáját is azonnal kezelni kellett. Ez bizony nem egyszerű feladat, 5 napon át az összes kutyát gyógyszerezni kellett. A költségeit már meg sem merem említeni.

Marci kutyánknak kértünk segítséget olvasóinktól. Marci egy kis csoda, aki soha nem adta fel, és küzdött az életben maradásért. Egy tolna megyei gyepmesteri telepről került hozzánk, a nagyon vékony, járni alig tudó kutya. Kiderült, valamikor régebben elütötte az autó, és combja, és csípője is rosszul gyógyult. Akkor az volt a feladat, hogy életbe tartsuk, adjunk időt, hogy megerősödjön, készüljön a műtétre. Bizony voltak olyan napok, amikor nyitottuk a kennel sort, hogy első ránézésre nem volt egyértelmű, hogy Marci csak pihen, vagy már meghalt. Úgy tudott feküdni szegény, vékony kis kutya, és csak nézett a nagy szemeivel, éppen csak a fejét emelgetve. Szerencsére az étvágyával sosem volt gond, inkább arra kellett figyelni, ne faljon, nehogy abból legyen baj. De már ezen is túl vagyunk, sőt fel is tud állni, meg még járni is, igaz kicsit riszálva. A mostani műtéttel egy pici rövidebb lesz az egyik lába, de nem lesznek fájdalmai. A műtét 80.000,- Ft körül fog megállni, és ehhez kértünk, és kérünk segítséget.

Megint szóba hoznám, a chip regisztrációt. Egy picinykét több figyelmet kellene erre szánni a gazdiknak, mert úgy tűnik, nem mindig kapják meg a megfelelő felvilágosítást.

Először is, nem nyomkövető a chip. Nagyon sokszor keresnek meg minket, hogy bediktálnák a számot, nézzük meg, merre jár az eb. No, ezt nem tudjuk megmondani, csak ha megfogtuk a kutyát, és leolvastuk a chipet. Amikor a rendszerbe megnézzük, ott látjuk a kutya, illetve a gazda adatait. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy tessenek oltások alkalmával ellenőrizni, hogy jók-e az adatok. Cím, telefonszám. A telefonszámra külön felhívnám a figyelmet, hiszen a legegyszerűbb, ha stimmelnek az adatok, csak telefonálunk, és megy is haza a kutya. Amennyiben csak lakcím van, akkor jön a nyomozás. Tudakozó, polgármesteri hivatalok, levelezés. Addig meg, vár a kutya, vár a gazdi a találkozásra, pedig csak arra kellene odafigyelni, hogy pontos, megfelelő adatokat adott-e meg a gazda az orvosnak.

Az iskolák egymás után jelentkeznek be a programjainkra, sőt már olyan iskola is van, aki jövő tavaszra foglalt időpontot, mert bizony ebben az évben már nem tudtuk teljesíteni a meghívást, annyira tele volt a naptárunk))

Gazdához került: White, Pici, Álom ideiglenes befogadóhoz költözött, Kinga, Adonis és Zserbó.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák