ASKA napló 34. hét

Hiszitek, vagy sem, bizony az ebeken is egyértelműen észrevehető az idős kori elbutulás. Több olyan idős kutyával is összeakadtunk, akik a tűzijátékok miatt elindultak, és bizony esélye sem volt, hogy hazataláljanak, pedig ott kóricáltak az otthonuk körül. Ezt is figyelembe kell venni a kutyatartóknak, hogy bizony a kedvenceknél is hasonló tüneteket tapasztalni a kor előre haladtával, mint az embereknél.

34Lassan vége a nyárnak, diákjaink kihasználták az időt, hogy pörögjenek az órák az érettségihez. Szépítkezés is volt a héten, hiszen az ebek nyírása több emberes történet, és a diákjaink ebben már nagyon profik lettek a nyáron. Ügyesen tudják kezelni az eleinte kissé hisztis ügyfeleket.

Tomibá és Mici néni párost összeköltöztettük, és a két kisöreg nagyon jól kijön egymással. Elbeszélgetnek, nem unatkoznak. Tudjuk, nem fiatalok már, de azért még a séták idején megmutatják, van ott még erő a lábakban.

Terkának is lassan elérkezik az idő, hogy gazdakereső legyen. Láttatok már róla képeket, videókat. Napról-napra erősödik, sokat szalad, mozog, és rengeteget tud enni))) Be kell pótolnia, a kihagyott éveket. Már csak egy szerető gazdára várunk, aki az időnként botladozó, őzike lábú leányzót magához venné.

Sajnos ez a hét sem telt el kutyatámadás nélkül, 3 új eb érkezett veszettség megfigyelésre. „Természetesen” egyik kutya sem rendelkezett oltással.

Nagyon jó érzés, mikor jönnek a visszajelzések az örökbefogadott ebekről. Különösen jó, amikor azt is látjuk, hogy igen, ismét bebizonyosodik, hogy mennyit számít, amikor van saját gazdi. Pihéről, a vékonyka leányzóról érkeznek a képek, és szinte napról-napra szépül, kerekedik. Megnyugodott, kisimult a pofija.

Gazdás lett: Félix, Málna, Nápolyi, Alex, Don, Suzi, Saci. hazament Alf.