HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 8. hét

Úgy elrepül ez a hét, hogy csak kapkodtuk a fejünket. A múlt hét úgy ért véget, hogy volt egy halálos kutyatámadás. Az ügy vizsgálata kiterjedt természetesen a kutyára is, igy mi partnerként álltunk a hatóságok mellett, és mindent megtettünk azért, hogy mielőbb a végére érjünk..

8Úgy elrepül ez a hét, hogy csak kapkodtuk a fejünket. A múlt hét úgy ért véget, hogy volt egy halálos kutyatámadás. Az ügy vizsgálata kiterjedt természetesen a kutyára is, igy mi partnerként álltunk a hatóságok mellett, és mindent megtettünk azért, hogy mielőbb a végére érjünk. Teljesen jogos, hogy mindenkit érdekel, mi is történt, viszont voltak többen is, akik nem nagyon akarták megérteni, hogy nem véletlenül van karanténba az állat, és a karantén az nem bemutató terem, ahol ki-be kóricálhatnak a látogatók. Tudósítások sora jelent meg, „szakértők” nyilatkoztak egymás után, úgy, hogy nem látták az állatot, nem ismerték a helyzetet. Voltak olyan újságírók is, akik még annyira sem méltattak minket, hogy megkérdezzenek, saját kútfejből megoldották a történetet. Mondjuk ki bátran, van, amin már csodálkozni sem lehet.

Eddig is emelkedőben volt a kutyatámadások száma, nem győzőm hangsúlyozni, tüzelési időszak van, illetve a láncról leszedett kutyák nem tudják kezelni ezt az új helyzetet. De, most talán, még inkább figyelnek a tragédia után az emberek, és még olyan eseteknél is feltételezik a támadást, ahol igazából nem kellene attól tartani, de értető a riadalom. És, az is abszolút természetes, hogy semmi keresni valója az utcán gazda nélkül a kutyának.

Apropó gazdák.  A legtöbb esetben, teljesen korrektül történnek az események, de mindig akadnak kivételek. Természetesen a héten is voltak, akik maradandó élményt nyújtotta, esetleg egy kis vérnyomás emelkedéssel.  Azért itt szeretném jelezni, hogy a legkevésbé sem kell eltűrnünk, hogy hisztériás, fejhangon üvöltő némberek sértegessenek minket, és igencsak elvárnánk a partner önkormányzat részéről, hogy megtegye a szükséges intézkedéseket, hiszen nem mi találjuk ki, hogy mely eb problémás az adott faluban, hanem a lakossági bejelentések alapján kerülnek elszállításra az ebek. Ha, nem hajlandó kezelni az önkormányzat az ilyen helyzeteket, az bizony ad egy minősítést arról, milyen a probléma megoldó képessége az adott település vezetőinek.

Ivartalanítási műtétre indult: Bendegúz, Fifi, Tapi.

Szombaton eljött hozzánk ismét Melinda, a Nyisszancs Kutyakozmetika tulajdonosa, aki évek óta kozmetikázza önkéntes segítőként az ASKA kutyákat, és ismét csodákat találtunk a rasztás bundák alatt.

A hét utolsó napján,  gondolom nem mondok újat, ismét egy támadással zárult, ahol saját gazdájára támadt az eb. (hétfőn a világban szedtük le a vastag láncot a nyakáról).

Hazament Luna, Pötyi, Dömper, Bunda, Buksi, Lusta, Maci, Killer, Kajla, Csontos,  gazdára talált Haramia, Pumukli, Babér.

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák