ASKA napló 7. hét

A hét eleji létszám ellenőrzés horror számot mutatott. 179 kutya lakott a székesfehérvári telepünkön. Így indultunk neki a hétnek. Nem jajgatunk, azon már túl vagyunk, de nem egyszerű, naponta ennyi állatot ellátni, gondozni, és a betegeket kezelni. A héten a fő projektünk Ervin volt..

7A hét eleji létszám ellenőrzés horror számot mutatott. 179 kutya lakott a székesfehérvári telepünkön. Így indultunk neki a hétnek. Nem jajgatunk, azon már túl vagyunk, de nem egyszerű, naponta ennyi állatot ellátni, gondozni, és a betegeket kezelni.

A héten a fő projektünk Ervin volt, és küzdünk tovább, mert még mindig nem találtunk sem ideiglenes, sem pedig végleges örökbefogadó gazdit, aki a vak kutya gondozását vállalná. Ha valaki nem ismerné ERVIN történetét, ő egy nagyon fiatal staff. legényke szemein zöld hályog van. A kórházi ellátást követően, ott tartunk a történetben, hogy naponta kétszer kell a szemébe csepegtetni. Nagyon jól tűri, nagyon okos is. Közelre már lát, de távolabbra még nem. Ha megismeri a helyet, ahol lakik, akkor tökéletesen közlekedik, az új helyeken, szépen, óvatosan. Minden nap reggel kezdünk vele az irodában, jön be a cseppentésre. Ügyesen felismeri a nagy farönk ülőkét, ott kell bevenni a kanyart balra, majd 2 lépcsőfok, kanyar jobbra, és egyenesen a fotelbe. Szóval nem kell izgulni, hamar megtanulja a járást, akár egy új otthonban is. Szobatiszta is, tehát nyugodtan vállalható lakásba is, ez a tüneményes ifjú legény. Nagyon bújós, nagyon barátságos, és nagyon tud magyarázni…)

Megint érkeztek aprócska kölykök. 5 hetesek, és gombócok. Azonnal kapták a szurikat, és a féreghajtókat. Még mindig el tudunk csodálkozni azon, hogy ekkora mennyiségű féreg, ami ilyenkor távozik a törpékből, egyáltalán hol fér el, azokban a csöpp kutyákban. Egy kivétellel, mindenki jól van, de a kis beteg is hamarosan elhagyhatja a kórházat. A négy alomból összeköltöző siserehad’, magán viseli az összes jellemzőt, ami az éppen 2 hónapos babákra jellemző. Zsizsegnek, játszanak, küzdenek, esznek, majd szinte varázsütésre, akár játék közben is, elalszanak. Majd egy rövidke pihenő után, indul újra a játék, a küzdelem… Természetesen folyamatosan gondoskodni kell a pocakok megtöltéséről, mivel pillanatok alatt ledolgozzák a behabzsolt babatápot.

Volt olyan kis családunk is a héten, akikhez rendőri kísérettel érkeztünk, és bár úgy szólt a történet, hogy vérengző fenevadakhoz hívtak minket, ehhez képest, egy kétségbeesett családdal találkoztunk, akiket már sokat bántottak, és bizony nincs bizalmuk az emberekben. De, majd megdolgozunk a bizalomért, és egy új életet mutatunk majd nekik.

Az is teljesen érthetetlen, hogy bekerülnek ápolt, gondozott kutyák, akiken látszik, hogy foglalkoztak velük. Igaz, chipjük az nincs. Telnek a napok, és az elfogadható, hogy nem internetezik a gazdi, de csak feltűnik neki, hogy nincs meg a kutyája, és érdeklődne, hogy esetleg nem találtunk-e hasonlót. Így van ez Pitypanggal és Juniorral is, akik után a kutya sem érdeklődik, pedig szép bundával, jól kondiban érkeztek.

A hét elején azt is elmondtuk, hogy nagyon sokan vagyunk, és várjuk, nagyon várjuk a gazdikat, akik szeretnének örökbe fogadni egy-egy kutyust. Fibike gazdi kereső fotója is elég jól sikerülhetett, mert meg is csörrent a telefon, és érdeklődtek utána, további infókat kérve. Majd, a beszélgetés után meg is érkezett a család, és azonnal szerelem született. Olyan jól sikerült a választás, hogy még aznap este vissza is jelzett a gazdi, hogy nagyon okos, nagyon szófogadó, egy főnyeremény Fibike.

Gizinkhez is érkezett látogató, és ott is azonnal kialakult az összhang. Apuka után, még a csemetével való ismerkedésnek is meg kellett történnie. Ezzel sem volt hiba, így most apukának nagyon gyorsan be kell fejeznie a kerítés építését, mert az ifjú gazdi, már nagyon várja az új kutyáját.

Millike bájosan mosolygott, és már, győzött is. Elég volt a fotó, már szerelembe esett a gazdi, az első találkozás pedig mindent vitt. Millike is elköltözött.

Tovább a kategóriában: « ASKA napló 6.hét ASKA napló 8. hét »