HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 7. hét

A hét eleji létszám ellenőrzés horror számot mutatott. 179 kutya lakott a székesfehérvári telepünkön. Így indultunk neki a hétnek. Nem jajgatunk, azon már túl vagyunk, de nem egyszerű, naponta ennyi állatot ellátni, gondozni, és a betegeket kezelni. A héten a fő projektünk Ervin volt..

7A hét eleji létszám ellenőrzés horror számot mutatott. 179 kutya lakott a székesfehérvári telepünkön. Így indultunk neki a hétnek. Nem jajgatunk, azon már túl vagyunk, de nem egyszerű, naponta ennyi állatot ellátni, gondozni, és a betegeket kezelni.

A héten a fő projektünk Ervin volt, és küzdünk tovább, mert még mindig nem találtunk sem ideiglenes, sem pedig végleges örökbefogadó gazdit, aki a vak kutya gondozását vállalná. Ha valaki nem ismerné ERVIN történetét, ő egy nagyon fiatal staff. legényke szemein zöld hályog van. A kórházi ellátást követően, ott tartunk a történetben, hogy naponta kétszer kell a szemébe csepegtetni. Nagyon jól tűri, nagyon okos is. Közelre már lát, de távolabbra még nem. Ha megismeri a helyet, ahol lakik, akkor tökéletesen közlekedik, az új helyeken, szépen, óvatosan. Minden nap reggel kezdünk vele az irodában, jön be a cseppentésre. Ügyesen felismeri a nagy farönk ülőkét, ott kell bevenni a kanyart balra, majd 2 lépcsőfok, kanyar jobbra, és egyenesen a fotelbe. Szóval nem kell izgulni, hamar megtanulja a járást, akár egy új otthonban is. Szobatiszta is, tehát nyugodtan vállalható lakásba is, ez a tüneményes ifjú legény. Nagyon bújós, nagyon barátságos, és nagyon tud magyarázni…)

Megint érkeztek aprócska kölykök. 5 hetesek, és gombócok. Azonnal kapták a szurikat, és a féreghajtókat. Még mindig el tudunk csodálkozni azon, hogy ekkora mennyiségű féreg, ami ilyenkor távozik a törpékből, egyáltalán hol fér el, azokban a csöpp kutyákban. Egy kivétellel, mindenki jól van, de a kis beteg is hamarosan elhagyhatja a kórházat. A négy alomból összeköltöző siserehad’, magán viseli az összes jellemzőt, ami az éppen 2 hónapos babákra jellemző. Zsizsegnek, játszanak, küzdenek, esznek, majd szinte varázsütésre, akár játék közben is, elalszanak. Majd egy rövidke pihenő után, indul újra a játék, a küzdelem… Természetesen folyamatosan gondoskodni kell a pocakok megtöltéséről, mivel pillanatok alatt ledolgozzák a behabzsolt babatápot.

Volt olyan kis családunk is a héten, akikhez rendőri kísérettel érkeztünk, és bár úgy szólt a történet, hogy vérengző fenevadakhoz hívtak minket, ehhez képest, egy kétségbeesett családdal találkoztunk, akiket már sokat bántottak, és bizony nincs bizalmuk az emberekben. De, majd megdolgozunk a bizalomért, és egy új életet mutatunk majd nekik.

Az is teljesen érthetetlen, hogy bekerülnek ápolt, gondozott kutyák, akiken látszik, hogy foglalkoztak velük. Igaz, chipjük az nincs. Telnek a napok, és az elfogadható, hogy nem internetezik a gazdi, de csak feltűnik neki, hogy nincs meg a kutyája, és érdeklődne, hogy esetleg nem találtunk-e hasonlót. Így van ez Pitypanggal és Juniorral is, akik után a kutya sem érdeklődik, pedig szép bundával, jól kondiban érkeztek.

A hét elején azt is elmondtuk, hogy nagyon sokan vagyunk, és várjuk, nagyon várjuk a gazdikat, akik szeretnének örökbe fogadni egy-egy kutyust. Fibike gazdi kereső fotója is elég jól sikerülhetett, mert meg is csörrent a telefon, és érdeklődtek utána, további infókat kérve. Majd, a beszélgetés után meg is érkezett a család, és azonnal szerelem született. Olyan jól sikerült a választás, hogy még aznap este vissza is jelzett a gazdi, hogy nagyon okos, nagyon szófogadó, egy főnyeremény Fibike.

Gizinkhez is érkezett látogató, és ott is azonnal kialakult az összhang. Apuka után, még a csemetével való ismerkedésnek is meg kellett történnie. Ezzel sem volt hiba, így most apukának nagyon gyorsan be kell fejeznie a kerítés építését, mert az ifjú gazdi, már nagyon várja az új kutyáját.

Millike bájosan mosolygott, és már, győzött is. Elég volt a fotó, már szerelembe esett a gazdi, az első találkozás pedig mindent vitt. Millike is elköltözött.

Tovább a kategóriában: « ASKA napló 6.hét ASKA napló 8. hét »

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák