HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉRT
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA napló 1. hét

Nagyon durva volt a szilveszter. Szinte pillanatnyi csönd se volt, hogy nyugalmat leljen, ember, és állat egyaránt. Sokak örömét, és szórakozását akadályozták meg azok, akik rakétákkal, és petárdákkal szórakoztak. Hogy, mi jó abban, több órán keresztül repülnek a rakéták?

1Nagyon durva volt a szilveszter. Szinte pillanatnyi csönd se volt, hogy nyugalmat leljen, ember, és állat egyaránt. Sokak örömét, és szórakozását akadályozták meg azok, akik rakétákkal, és petárdákkal szórakoztak. Hogy, mi jó abban, több órán keresztül repülnek a rakéták? Nekünk ez érthetetlen.

És ennek az őrületnek meg is volt a hatása. Rengeteg kutya futott világgá. Bár már eltelt egy hét, de még mindig sokan vannak, kereső listán. Nekünk sikerült 41 ebbel gazdagodnunk egy hét alatt, és sokan voltak, akik be sem kerültek a telepre, mert a chipnek, és persze, az érvényes oltásnak köszönhetően mindjárt, a megtalálás helyéről haza is mehettetek. Majd az egész hét erről szólt, kutyák be a telepre, kutyák haza a telepről. Persze olyan gazda is akad a listán, aki tudja, hogy itt az ebe, de nem nagyon mozgatja a bajuszkáját miatta, majd a kiküldött bírság felgyorsítja a folyamatokat.

És persze a fagyok is megérkeztek. Ez, borzasztóan megnehezíti az életünket, a bojler nem tudja olyan ütemben melegíteni a vizet, amennyire nekünk szükségünk lenne. Pedig, rotyog a víz az üstben is, hogy a fagyott fazekakat ki tudjuk üríteni, és forr a bojlerban, hogy itatni tudjunk. Mindezek ellenére, hogy meleg vízzel dolgozunk, mégis vannak, akik megfáztak. A házakat telepakoltuk takarókkal, a rövid szőrűek ruhát is kaptak, hogy a mínusz 18 fokot átvészeljék. Szerencsére a kennelek szélvédettek, de akkor is nagyon hideg napok és éjszakák voltak. Nagyon drukkoltunk, hogy az apró kölykök, mielőbb meleg helyre kerülhessenek, aki pedig nem tudott befogadóhoz, vagy gazdihoz költözni, átkerült az állatkórházba, hogy meleg helyen lehessen. És közben persze, továbbra is vártuk a gazdijelölteket.

Gazdához került Gyömbér, Peti, Lolka, Luna, hazament Loki, Tony, Pötyi, Lucy, Leila, Lulu.

Tovább a kategóriában: ASKA napló 2. hét »

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet:
 
 

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ASKA Örökbefogadási Program
© 2017 - www.aska.hu - Minden jog fenntartva! 
Készítette az ALPHAPRESS Grafikai Súdió.

Elfogadott bankkártyák