ASKA napló 1. hét

1Nagyon durva volt a szilveszter. Szinte pillanatnyi csönd se volt, hogy nyugalmat leljen, ember, és állat egyaránt. Sokak örömét, és szórakozását akadályozták meg azok, akik rakétákkal, és petárdákkal szórakoztak. Hogy, mi jó abban, több órán keresztül repülnek a rakéták? Nekünk ez érthetetlen.

És ennek az őrületnek meg is volt a hatása. Rengeteg kutya futott világgá. Bár már eltelt egy hét, de még mindig sokan vannak, kereső listán. Nekünk sikerült 41 ebbel gazdagodnunk egy hét alatt, és sokan voltak, akik be sem kerültek a telepre, mert a chipnek, és persze, az érvényes oltásnak köszönhetően mindjárt, a megtalálás helyéről haza is mehettetek. Majd az egész hét erről szólt, kutyák be a telepre, kutyák haza a telepről. Persze olyan gazda is akad a listán, aki tudja, hogy itt az ebe, de nem nagyon mozgatja a bajuszkáját miatta, majd a kiküldött bírság felgyorsítja a folyamatokat.

És persze a fagyok is megérkeztek. Ez, borzasztóan megnehezíti az életünket, a bojler nem tudja olyan ütemben melegíteni a vizet, amennyire nekünk szükségünk lenne. Pedig, rotyog a víz az üstben is, hogy a fagyott fazekakat ki tudjuk üríteni, és forr a bojlerban, hogy itatni tudjunk. Mindezek ellenére, hogy meleg vízzel dolgozunk, mégis vannak, akik megfáztak. A házakat telepakoltuk takarókkal, a rövid szőrűek ruhát is kaptak, hogy a mínusz 18 fokot átvészeljék. Szerencsére a kennelek szélvédettek, de akkor is nagyon hideg napok és éjszakák voltak. Nagyon drukkoltunk, hogy az apró kölykök, mielőbb meleg helyre kerülhessenek, aki pedig nem tudott befogadóhoz, vagy gazdihoz költözni, átkerült az állatkórházba, hogy meleg helyen lehessen. És közben persze, továbbra is vártuk a gazdijelölteket.

Gazdához került Gyömbér, Peti, Lolka, Luna, hazament Loki, Tony, Pötyi, Lucy, Leila, Lulu.

Tovább a kategóriában: ASKA napló 2. hét »