HOT Sparks - шаблон joomla Оригами
Adományozáshoz kattintson ide.. Bezárás

Az itt található támogatások megvásárlásával kényelmesen, otthonról támogathatja Alapítványunk működését. A világ bármely részéről adakozhat, az elfogadott bankkártyákat használva. Kártyaadatai biztonságos, SSL alapon titkosított csatornán keresztül utaznak. Kártyaadatait mi nem látjuk, csak a Unicredit Bank biztonságos fizetési oldalán kell megadnia. 

Tovább az adományozáshoz

 

Telefon: +36 30/317 4370

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-VAL 
A SZÉKESFEHÉRVÁRI ASKA-T!

rotated right arrow with broken line yellow

18494644-2-07
ASKA A BOLDOGABB KUTYÁKÉR
Részletek..

 

 

 
 

usztortenetek konyv

ASKA NAPLÓ 12-13.HÉT

Nagygenerál volt kérem. Elérkezett a negyedévenkénti féreghajtás ideje. Mindig elmondjuk, és beszélünk róla, hogy sokan nem gondolják, de nagyon fontos, hogy a parazita mentesítés megtörténjen az állatoknál. Azok a fránya férgek, bizony, akár az állat halálát is okozhatják, vagy nagyon súlyos bélgyulladást. 10 kg/1 tabletta. Átlagosan 20 kg-os kutyákat tartanak a gazdik, 2 db tabletta ára, senkit nem vág földhöz, és ezzel mind a kutya, mind a gazdi egészségét megvédik. Azt gondolom, nem is az ár miatt nem végzik el sokan ezt a pillanatnyi műveletet, hanem elfelejtik, nem is gondolnak rá.

ASKA NAPLÓ 10-11.HÉT

Az ünnepek idején egy picit mi is megpihentünk (volna), így az egyik hetünk rövidre sikeredett, legalábbis a nyitva tartásunk alapján, de nem esemény mentesre. Mindjárt egy rossz kezdés volt. Kobzásra voltunk hivatalosak, ahol bizony egy régi kutyánkra találtunk, Lokira. Loki 2016-ban került gazdához, aki egy idő után, anélkül, hogy minket értesített volna, egy ismerőséhez költöztette a kutyát. Hogy, mi vezetett oda, hogy Loki, ilyen állapotba került, arra még nem derült fény. Az új gazdája ragaszkodna hozzá, de úgy tűnik, nem képes ellátni.

ASKA NAPLÓ 8. HÉT

A hét elején a kölykökről szólt a történet, mindent bevetettünk, hogy gazdira találjanak, mert éppen ideje lenne, ha már elköltöznének. Egészségesek, ügyesek, és már csak a szerető gazdira várnak. 
Persze a 4 kis törpe, az még csak ideiglenes mamihoz mehet, így hát kértünk segítséget ideiglenes mamikat keresve, és pellusra is igencsak nagy szükségünk volt, hiszen a törpék mami nélkül, pont úgy működnek, mint az ember gyerekek.  Az egy számmal nagyobb csemetékből már csak kettő várta az ideiglenes, vagy végleges befogadót. Ők már az első oltást megkapták, jobb eséllyel futnak neki az életnek. 

ASKA napló 7. hét

A hét elején a kölykökről szólt a történet, mindent bevetettünk, hogy gazdira találjanak, mert éppen ideje lenne, ha már elköltöznének. Egészségesek, ügyesek, és már csak a szerető gazdira várnak.  Persze a 4 kis törpe, az még csak ideiglenes mamihoz mehet, így hát kértünk segítséget ideiglenes mamikat keresve, és pellusra is igencsak nagy szükségünk volt, hiszen a törpék mami nélkül, pont úgy működnek, mint az ember gyerekek.  Az egy számmal nagyobb csemetékből már csak kettő várta az ideiglenes, vagy végleges befogadót. Ők már az első oltást megkapták, jobb eséllyel futnak neki az életnek. 

ASKA napló 6. hét

Ahogy azt a gazdi megígérte Sziminek, meg is érkezett hétfőn reggel, hogy végre hazamehessenek együtt, ahol már várta Szimit a barátja is. Végre sikerült neki is. Jött a következő megoldandó eset, Pitivel kell valamit tennünk, mert hiába eszik, nem hízik, és nagyon tud fázni.

ASKA NAPLÓ 5. HÉT

Jó is az, amikor úgy kezdődik a hét, hogy érkeznek a gazdik egymás után a csavargókért Füge csavargóként vetődött mostani gazdihoz, és a hétvégén a farakás tetejéről dobbantott, hogy elinduljon kalandozni. Cézár pedig még a szilveszterkor veszett el, és nagyon szerencsés volt, hogy 1 hónap után épségben előkerült.

ASKA NAPLÓ 4. HÉT

Hull a hó, hull a hó… no, a menhelyen azért ez nem mesebeli álom. Sem a hó, sem az utána itt maradó ragacsos sár. Erre mondjuk, a nem szeretem idő, amikor ázunk fentről, lentről, mindenhonnan. A hideg, nyirkos időt a kutyáink sem díjazzák, még akkor sem, ha az ő fejük felett fedél van, ellentétben a dolgozókkal, akik ha esik, ha fúj, teszik a dolgukat.

ASKA NAPLÓ 3. HÉT

Nem akarok több ilyen hetet. Így kezdeni, ez nagyon szomorú. Reggel úgy kezdtünk, hogy telefon, hogy elegük van Szimiből, visszahozzák. 12 egész napot sikerült is foglalkozni vele. A történet úgy indult, hogy a választáskor konkrétan Brandonra, a hiperaktív huskyra volt rákattanva a gazda, akit nem kapott meg, mondván, hogy kezdő kutyásként, nem mindjárt a legnehezebb lépésnél kell kezdeni.  

ASKA NAPLÓ 2. HÉT

Még csak a 10. naptál tartunk, de már 47 kutya érkezett be a telepre. Mi lesz itt még a hét végéig? Döbbenetes létszámban vannak még mindig kutyák az utcán, és döbbenetes számban érkeznek még mindig a kereső posztok. Ennek nagy része még a szilveszter, de azt is tudjuk, hogy vannak olyan gazdák is, akik kihasználva az erre az időszakra jellemző káoszt, ilyenkor ereszti szélnek a kutyájukat, ha esetleg valakinek hiányozna az udvarról eltűnt kutya, akkor lehet hivatkozni a szilveszteri durrogásra. 

ASKA NAPLÓ 1. HÉT

A szilveszter ismét úgy érkezett, ahogy azt elmúlt években megszoktuk. Felelőtlen szomszédok, akik már tulajdonképpen az év utolsó hetében megállás nélkül lőtték a rakétákat, már megalapozták a talajt annak az őrületnek, ami aztán kitört az év utolsó napján.  Már karácsony első napján repültek a tűzijátékok. Szilveszter éjjel,  látható volt az interneten, és hallható a megállás nélkül csilingelő telefonjainkban, hogy kemény hét áll előttünk. Döbbenetes számban tűntek el ismét állatok.

ASKA napló 51-52. hét

Lehet, hogy most többen meglepődnek a cím alapján, hiszen 1-1 hétről szoktunk mesélni. De, most, ahogy azt már előre jeleztük, az utolsó héten, a menhely dolgozói valójában csak ügyeleti rendszerben leledzenek a telepen, ami azt jelentette, hogy az állatok napi ellátása a terv. Mondom, a terv, mert nekünk sosem sikerült még a terveinket pontról, pontra megvalósítani, mert az ebek nem hajlandóak tudomásul venni, hogy mit is terveztünk mi.

ASKA napló 50. hét

ASKArácsony lázban égtünk egész héten. Nagyon készültünk mi és a kutyáink is, hogy egy igazán szép, és emlékezetes nap legyen ASKArácsony napja. Már a hét első napjaiban is csak jó hírekkel találkoztunk. Eljöttek a gazdik a csavargókért, Marci, és Maci is kitörő örömmel fogadta, hogy ismét találkozott a gazdival. Még a halk dorgálást sem hallották meg, hogy enyje-benyje, hogy képzelted ezt a kiruccanást?

ASKA napló 49. hét

Csak annyit mondanék, hogy huuu, jó, hogy túl vagyunk rajta. Mindjárt úgy kezdtünk, hogy hamar gyorsan futás, mert egy sérültet nem tudnak ellátni a mentősök, annyira védik a kutyák. A dolgukat tették csak, és nem értették, hogy a segítség érkezett szegény gazdihoz, aki a hideg földön várta a segítséget. Ahogy ezen túl voltunk, egy sajnálatos halálesetnél kellett a befogás. Az aprócska tacskót nem volt egyszerű becserkészni a hatalmas tercián.

ASKA napló 48. hét

Nem jutott idő a pihenésre, annyi teendőnk akadt a hétre. Gőzerővel folytatódik a kennelek építése, elkészült a kerítés, a kapu. Megérkezett a tető anyag is, így szorgos kis hangyák teszik a dolgukat, hiszen az időjárás nagyban befolyásolja, hogy éppen melyik feladatot tudjuk elvégezni. Karácsonyi készülődést is megkezdtük, illetve mindenki járt fényképésznél. Igen, mindenki. Nálunk járt az Fehérvár Média Centrum 2 fényképésze, akik minden egyes ebünkről fotókat készített.

ASKA napló 47. hét

Talán ez volt a késő ősz, utolsó napsütéses hete. Mindenki élvezte a napocska melegét. Tudjuk, hogy lassan megérkezik a tél, és készülünk is rá. Ismét érkezett nagyobb mennyiségű fa anyag, amiből a kutyaházak fognak készülni, hiszen tudjátok, megnövekszik kenneljeink száma, és az új kennelekbe is kellenek házikók. Ha, már az adományoknál tartunk, akkor itt is szeretnénk megköszönni az AlphaZoo üzletlánc vásárlóinak, hogy gondoltak az ASKA kutyákra, és egy-egy konzerv, táp, jutalom falat bekerült az ASKA gyűjtőkosarába.

ASKA napló 46. hét

Szaladnak a napok, lassan itt az év vége, és azon gondolkodtunk, készülnünk kell a karácsonyra is, hiszen mindjárt érkezik a télapó. Már, megérkezett az üzenet is, hogy hozzánk, majd december 17-én hozza a télapó a karácsonyfát, és az ajándékokat. Gondolkodtunk, mit is kérhetnénk, és bizony a tápos zsákunk mindig csak kiürül, nem győzzük utántölteni, és ehhez bizony jól jönne a segítség.

ASKA napló 45. hét

Készültünk nagyon az örökbefogadó napra, de …. csúsztak a lakatosok az kennelekkel, nem érkezett meg a tető anyag, nem jött meg a kerítés anyaga…még mi jöhet?? Eső, sok-sok eső. De, kezdjük az elejéről. Tehát arról szólt volna a hetünk, hogy akkor az új kenneljeinkkel lassan befutunk a finisbe, és összenyitható lesz a telep, mi meg nagy boldogan költözünk. Erre készülvén, a sorban ültek az ebek, szépen, oltások rendben, chip rendben, lista, ki vágtázik át a kórházba ivartalanításra, hogy ha jönnek a gazdik, akkor csak a pórázt kell felcsatolni, és már lehet is költözni.

ASKA napló 44. hét

Nagyon jól indult a hét. Igaz, mi már szombaton tudtuk a jó hírt, de tudjuk, a kutya akkor megy gazdához, ha ténylegesen el is költözött. Az, hogy jelentkeznek rá, az még nem jelent semmit. De, most nem csalódtunk, sem Héra, sem mi, mert, ahogy megígérte neki a gazdi szombaton, el is jött érte. Nagyon vártuk már ezt a napot, hiszen Héra, több mint egy éve várta már, hogy végre is elérkezzen az igazi.

ASKA napló 43. hét

Azt tudjátok, hogy építkezünk, és már a tavalyi évben is gyűjtögettük a csempéket, járólapokat, a majdani kölyök házunkat el tudjuk készíteni. Ezen a héten is kaptunk nagy mennyiségben csempéket, és járólapokat. Ezeket szépen szortíroztuk, tisztítottuk, és reméljük, hogy hamarosan fel is tudjuk majd használni. A területrendezés, és a favágás volt a másik fő feladat. Nagy mennyiségben érkezett tűzifa, amit aprítani is kellett, és természetesen, száraz helyre elrakni.

ASKA napló 42. hét

Nagyon izgatottan vártuk a hétfőt, hiszen az előző héten filmet forgattunk Tomibáról, és érkezett egy telefon, hogy hétfőn költözik Tomibá új gazdihoz. De, hiába vártunk, csak nem érkezett senki. Szomorúan ugyan, de tettük tovább a dolgunkat, ha már ez sem segítetett, akkor vajon mi lesz ezzel a 12 éves kisöreggel. Majd elékezett a keddi nap, amikor úgy döntöttünk, egy több hete húzódó esetet itt, és most le kell zárni.

ASKA napló 41. hét

10 új házikó érkezett. Azonnal be is költöztek a lakók. Szükségük is volt rá ebben a cudar időben. Eközben, pedig elindult az kennelek készítése is. Igyekszünk, hogy mielőtt elkezdhessük a beköltözést az új otthonokba. Nagyon sok teendő vár még ránk. A betonozási munkálatokkal már elkészültünk, még a régi földesnek nevezett kifutónk is szép betonaljzatot kapott.

ASKA napló 40. hét

Visszavonhatatlanul megérkezett a hideg, esős idő. Ezt bizony nagyon nem kedvelik a kutyáink. Bár vannak házikók, és a kenneljeink is fedettek, de a nyirkos idő nem tesz jót senkinek. Különösen megviseli az idősebb kutyákat, akik ahogy nálunk, embereknél is, az idősebbek sokkal fázósabbak, rosszabb a keringésük. Bekerültek hát a házikókba a takarók is, de bizony ez is kevésnek bizonyul, vannak, akiket öltöztetni is kell.

ASKA napló 39. hét

És eljött a nap, amikor megkezdődtek a munkálatok. 3 éve készülünk rá, és most elérkezett az idő, hogy megnőjünk. A legjobb az lenne, ha nem lenne szükség a biztonságot adó kenneljeinkre, de az elmúlt évek azt mutatták, hogy bizony kellenek a kennelek, sőt, sok kennel kell. Ezért is vágtunk bele a nagy munkába, hogy felépítsünk 55 új kennelt, egy babaházat, orvosi szobát, egy nagy futtatót, és egy gyermek foglalkoztatót. Bizony, ezt mind szeretnénk elkészíteni. Rengeteg munka vár még ránk, és továbbra is keressük a támogatókat, akik tudnak nekünk segíteni.

1. oldal / 3

Ha aktívan részt szeretne venni egy menhely életében, látogasson el egy Önhöz közeli menhelyre és érdeklődjön az önkéntességről!

Az állatotthonok minden olyan dolgos kezű munkaerőnek örülnek, akik elkötelezettek az állatok iránt és szívesen áldoznának szabadidejükből a négylábúakra.

Hogy miben tud segíteni egy menhelyen?
  • A kutyák rehabilitációjában, hiszen a legtöbb kis kutya meggyötörten, sanyarú körülmények közül kerül az otthonokba
  • Kutyasétáltatásbanrotated right arrow with broken line 1
  • A menhely körüli teendőkben: fűnyírás, lapátolás, gereblyézés, festés, takarítás
  • A kutyák rendbetételében, ellátásában
  • Olyan alapfokú engedelmességi gyakorlatok megtanításában, mint a 
  • Pórázhoz szoktatás, láb melletti séta vagy ültetés
  • Szervezési feladatokba
 
 
  
Amennyiben szeretne önkéntes lenni, az alábbi gombrakattintva jelentkezhet: