ASKA napló 46. hét

Szaladnak a napok, lassan itt az év vége, és azon gondolkodtunk, készülnünk kell a karácsonyra is, hiszen mindjárt érkezik a télapó. Már, megérkezett az üzenet is, hogy hozzánk, majd december 17-én hozza a télapó a karácsonyfát, és az ajándékokat. Gondolkodtunk, mit is kérhetnénk, és bizony a tápos zsákunk mindig csak kiürül, nem győzzük utántölteni, és ehhez bizony jól jönne a segítség.

46Ahogy segítséget kértünk, és kaptunk is Szultánnak, a tudjátok nagyon sovány, és még gyomorcsavarral műtött, németjuhásznak. Ideiglenes befogadót kértünk, aki meleg helyen tudja tartani Szultánt, amíg fel nem erősödik.

Ért minket hatalmas meglepetés is a héten, hiszen erre a hétre jelentkezett be ivartalanításra Turbó, aki igencsak mini kategória volt, mikor elköltözött tőlünk, és valóban csak az arcocskájára lehetett ráismerni, de nagy méretek erősen zavaróak voltak. Mi csak néztünk, ő meg csak berregett, majd mikor ölbe került, felvillant, hogy jééé, én téged ismerlek, és onnantól már ismét az ölbe mászós csöppség volt, legalábbis ő annak hitte magát.

A héten érkező látogatóknál a törpék voltak előnyben, az aprócska ebeket keresték. Sőt, olyan látogató is érkezett, aki úgy választott, hogy ki volt, aki legjobban fázott))

Jártak nálunk ismét diákok kicsik és nagyok is. A Tóvárosi iskola 4. osztályos tanulói jártak az állatkórházban is, és éppen olyan szerencséjük volt, hogy olyan is láthattak, amit eddig még egy osztály sem. Egy műtéti előkészítést láthattak a srácok, hatalmas volt az izgalom. Majd ezután, ahogy lenni szokott, átsétáltak a menhelyre is, ahol ez a kis csapat is megtanulta az új szavakat, mint karantén, megfigyelési idő, védőoltások, mikrochip…

A nagyok pedig gyorsan meghallgatták az infókat, majd elkezdődött a nagy futás. Mindenki póráz végre pattant, és egy sikeresen lefárasztották az ebeket.

Szombaton is sokan jöttek sétáltatni, volt aki kutyával tért haza, és volt akinek csak kérője akadt, és majd csak a következő héten fog elköltözni. Szultán is elköltözött befogadójához, és azonnal otthon is érezte magát. Még az is lehet, hogy itt is felmerül a kérdés, hogy az ideiglenes, vajon meddig lesz ideiglenes, és mikortól örökbefogadó gazdi. Vasárnap pedig ismét a Vörösmarty Rádió hullámhosszáról jelentkeztünk, gazdi kereső műsorunkkal.

Hazament Carlos, Brúnó, Dinó, Rudi, Rex, Kormi, gazdához került Melissa, Betti, Fáraó, Bree, és Hernyó.

Köszönjük a feliratkozást!