ASKA napló 43. hét

Azt tudjátok, hogy építkezünk, és már a tavalyi évben is gyűjtögettük a csempéket, járólapokat, a majdani kölyök házunkat el tudjuk készíteni. Ezen a héten is kaptunk nagy mennyiségben csempéket, és járólapokat. Ezeket szépen szortíroztuk, tisztítottuk, és reméljük, hogy hamarosan fel is tudjuk majd használni. A területrendezés, és a favágás volt a másik fő feladat. Nagy mennyiségben érkezett tűzifa, amit aprítani is kellett, és természetesen, száraz helyre elrakni.

43Persze, mindeközben egymás után érkeznek a takarók, törölközők az állatok alá, ezeket is át kell válogatni, hogy amikor szükséges, tudjuk, melyik kupachoz kell nyúlni, a kisebb, ha nagyobb, ha melegebb, ha vékonyabb… szóval, ami éppen szükséges.

Nagyon sok a betegünk, a soványan, sérülten érkezett kutya, többen is vannak, akik napi kötözésre beszaladnak az irodába. Szinte hihetetlen, de nagyon ügyesen tudják is, hogy segíteni akarunk. Zokszó nélkül tartják az éppen bibis lábakat.

Történt egy szomorúnak mondható esemény is, egy régebben örökbeadott kutyánk, Lilike gazdái külföldre költöztek, és nem tudták magukkal vinni. Nagyon sírt mindenki, bár Lilike nem volt elkeseredve, úgy gondolta eljött a nyaralás ideje, a többi kutyával vidáman játszott. Szerencsére tényleg csak egy nyaralásnyi idő telt el, amikor érkezett egy hölgy, akinek megakadt a szeme Lilin. Így hát Lilike nyaralása a többi kutyus között, hamar véget is ért, mert elköltözött új családjába. Nagyon nagy szerencséje volt Lilikének.

Volt mosolygósra sikeredett esténk is, mindannak ellenére, hogy egy kutya kint volt az utcán. Bilivel a fején rohangált, és bizony morcos volt. Első körben a rendőrséget értesítették, ők pedig a gyepmestert, aki , amikor kiért, egy igencsak ötletes megoldással találkozott, hogy a kutyát helyben maradásra bírják. Rabosították))) A kerítéshez bilincselték, így várta az elszállítást. Chipes volt, így hamar haza is tudtuk adni, a kaland után.

Hétvégén nagyon sokan jöttek sétáltatni, nagyon sokan jöttek, akik hoztak tápokat, konzerveket, finom falatokat. Az idő is segítségünkre volt, gyönyörű napsütésben mindenkinek jól esett a séta.

Gazdához került Csibész, Szudán, Aliz, Zsömi, Bonzó, és Lilike.

Köszönjük a feliratkozást!