ASKA napló 41. hét

10 új házikó érkezett. Azonnal be is költöztek a lakók. Szükségük is volt rá ebben a cudar időben. Eközben, pedig elindult az kennelek készítése is. Igyekszünk, hogy mielőtt elkezdhessük a beköltözést az új otthonokba. Nagyon sok teendő vár még ránk. A betonozási munkálatokkal már elkészültünk, még a régi földesnek nevezett kifutónk is szép betonaljzatot kapott.

41Kobzáson is jártunk. Egy nagyon rossz állapotban lévő kutyához szólt a határozat, akit el kellett hozni a gazdától. Az tény, hogy kutya valóban rossz állapotban van, viszont az is tény, hogy a gazdi szellemileg nem igazán beszámítható, és úgy érezte, hogy mindent megtett az állat gyógyulásáért. És valóban igyekezett is, de ehhez a kutyához orvosi segítség kellett, így hát bekerült a kórházba. Már túl van a műtéten, és lábadozik.

A héten jól vizsgáztak a chipek, akikben volt chip, ők regisztrálva is voltak, és már a megtalálás helyszínéről haza is tudtak menni, sőt még keresték is őket. Elmondhatjuk ebből a szempontból nagy szerencsénk volt, felelős gazdikkal találkoztunk.

Terkával, (emlékeztek a nagyon vékony, izom nélküli, kutyánkra), szóval Terkával is voltunk mérlegelésen, és már 4,60 kg. Hol van az, amikor még az 1 kg-ot sem érte el, és jártányi ereje sem volt. Már a szája is kinyílt rendesen, és vissza is beszél.

Tomibáról cikk íródott, hogy előbb találjunk befogadó gazdit. Nagyon sokan olvastak róla, nagyon sokan kommenteltek is a cikkhez, és nagyon reméljük, sikerült elérni az információkkal azt is, aki majd magához veszi.

Sikerült végre szóba állni a 2 roti hölgyünkkel is, akik annyira féltek, hogy a falra kenődtek azonnal, amikor megláttak minket. Másfél heti beszélgetés, a finom falatokkal való közeledés, megtette a hatását. Már a séta is megy.

Az állatok világnapi randevúink utolsó állomása a székesfehérvári Vörösmarty Általános iskola volt. Az alsó tagozatosok vártak minket. Volt akikkel felelevenítettük, illetve bővítettük a tudást, és voltak a kicsi elsősök, akikkel most találkoztunk először. Természetesen most is úgy jöttünk el, hogy jövőre ismét ellátogatunk hozzájuk.

Hazament Bodza, Kutya, Tappancs, Lutri, Mágus, Cola, és Lédi.

Köszönjük a feliratkozást!