ASKA napló 40. hét

Visszavonhatatlanul megérkezett a hideg, esős idő. Ezt bizony nagyon nem kedvelik a kutyáink. Bár vannak házikók, és a kenneljeink is fedettek, de a nyirkos idő nem tesz jót senkinek. Különösen megviseli az idősebb kutyákat, akik ahogy nálunk, embereknél is, az idősebbek sokkal fázósabbak, rosszabb a keringésük. Bekerültek hát a házikókba a takarók is, de bizony ez is kevésnek bizonyul, vannak, akiket öltöztetni is kell.

40A leginkább fagyosunk, Tomibá, aki szegényke, nem elég, hogy 12 éves, azt is tudjuk róla, hogy eddigi életét lakásban élte, csak a sors úgy hozta, hogy gazdáját, és lakhatását veszítette el egyszerre szegény kisöreg.

Még mindig sokat kínlódunk a regisztrálatlan chipekkel. Ezt úgy kell elképzelnetek, hogy először a település, és annak környéke állatorvosait hívjuk végig, hogy a páciensek között, lehet-e a talált ebünk. Ha itt nincs találat, akkor megyünk tovább, a chip forgalmazókhoz, ahol a sorszámok alapján megadják a vásárló orvost. Így jutunk el, a megadott dokihoz, de nagyon sok esetben, így is több nap, mire a saját nyilvántartásában megleli a doktor.

Ami még nagyon, de nagyon fontos hír, megérkezett az első fecske, vagyis az első kennel vásárló. A Signal Print Kft Jászberényből az első támogatónk, aki megvásárolta az első kennelünket. Szerencsére több érdeklődőnk is van.

A hideg idővel érkeznek a takarók is, nagyon sokan gondoltatok a kutyáinkra. Érkezett bébi tápszer is, nagyon ízlett a babáknak.

De, azt is tudni kell, hogy ismét itt a szerelem ideje is, és a tüzelési időszak, bizony felkavarta a legények életét, sokan útnak indultak.

Állatok világnapja is volt, és ahogy minden évben a diákokkal együtt ünnepeltünk. A Teleki Gimi csapata érkezett hozzánk. Gondolom nincs abban semmi újdonság, hogy ismét sikere volt az ebeinknek, és játékban és kacagásban sem volt hiány.

Szombaton nagyon sokan jöttek sétáltatni, kihasználva a szép napsütéses időt. És persze gazdik is érkeztek a héten. Hazament Bosco, Akela, Helena, Mázli, Luxi, Kaleb, Nana, gazdára talált Szotyi, Apacs, Lusy, Selbi.

Vasárnap ismét gazdit kerestünk a Vörösmarty Rádió hullámhosszán.

Köszönjük a feliratkozást!