ASKA NAPLÓ 4. HÉT

Hull a hó, hull a hó… no, a menhelyen azért ez nem mesebeli álom. Sem a hó, sem az utána itt maradó ragacsos sár. Erre mondjuk, a nem szeretem idő, amikor ázunk fentről, lentről, mindenhonnan. A hideg, nyirkos időt a kutyáink sem díjazzák, még akkor sem, ha az ő fejük felett fedél van, ellentétben a dolgozókkal, akik ha esik, ha fúj, teszik a dolgukat.

Még mielőtt nagyon borongós hangulat lenne, szól a csengő, és jönnek ám a látogatók, ki kutyát nézni, ki csak beugrott, mert látta, sokan vagyunk, és hozott néhány doboz, vagy zsák finom falatot. A múlt héten bemutattuk a kölyköket, akik ideiglenes, vagy végleges befogadókat keresnek. A hét első szerencsés ebe, Csubika lett. Pedig a gazdi tulajdonképpen finom falatokkal érkezett hozzánk. Az is igaz, azért volt abban a táskában kutyaruhácska is, meg kutyahám is… mert hátha mégis szerelem lesz első látásra. Lett is bizony, így Csubika, akire nagy volt a kutyaruha, meg a kutyahám is, a gazdi kabátjába bújva indult haza új otthonába.

Majd a következő látogató házőrzőt keresett, mégpedig olyan házőrzőt, akinek kedvére való az is, ha hétvégenként hosszú erdei sétákat tehet a gazdival. Ne legyen már kölyök, de nagyon öreg se, kicsi se, de nagyon nagy se, vigyázza a házat, de szeresse az embereket. Van-e ilyen kutyánk? Csak ilyen van! Körül néztünk, és bár mi tudjuk, hogy nagyon szép kutyáink vannak, azért jó azt hallani a látogatóktól is, hogy nagyon nehéz a választás, hát egyik szebb, mint a másik, és mindegyik olyan nagyon kedves, barátságos. Három kiválasztott lett a végére. Lajosbá, Rozi, és Bambi. Mindegyiket vitték volna, de végül is Bambi volt, akinek sikerült úgy elrabolni a gazdik szívét, hogy mellette döntöttek. Igaz, még egy picit várni kell, hiszen az ivartalanítás még vissza volt.

Macilány is a műtőasztalra került, hiszen ő is kiválasztódott a múlt héten, és nála ráadásul még egy emlődaganat is nehezíti a helyzetet, de a doktorok, ezt megoldják. Éppen a neten keresgetve, rátaláltam egy tavaly augusztusi képre, amire azt mondtam, hát ő a Macilány. És bizony, valaki látta kóborolni, lefotózta, hátha keresik. Nem tudták, hogy azért kóborolt, meg a gazdája meghalt, így került hozzánk.

Volt esemény is, emiatt a hatósági állatorvos ismét nálunk járt, mert bizony egy kóbor ebecske megrettent, és csúnyán belemart a segítő ember kezébe. Ilyenkor a kötelező veszettség megfigyelés megkezdődik, és a hatósági állatorvos rendszeresen látogató lesz nálunk, hogy az eb viselkedését megfigyelje.

A kölykök továbbra is nagy érdeklődésre számíthatnak, és közülük sem könnyű a választás. Ilyenkor marad, a vigyél haza nézés, és ezt Bori tudta tökéletesen produkálni, ő nyerte el a gazdik szívét. A következő látogató pedig Bájost választotta, így ő is gazdihoz költözött.

Ahogy mondtam, Bambi is kiválasztódott, és mentünk is a kórházba ivartalanításra. El is jutott Bambi, a has borotválásig, de hoppá, valaki, valamikor, valamiért felvágta azt a pocakot. Ekkor jött a részletes vizsgálat, és kiderült, Bambit már ivartalanították. Hogy ki, és mikor… sosem derül ki. Innentől a mi dolgunk annyi, hogy telefon a leendő gazdinak, hogy nem kell várni, mert már megtörtént a műtét, valahol, valamikor… egyszóval Bambi költözhet.

Érkezett egy olyan bejelentés, hogy egy puli féle kutya, beköltözött egy udvarba, és onnan nem akart kimenni, és mindennek hangot is adott, erőteljes morgással.  A kolléga a helyszínre érkezve egy westire erősen emlékeztető aprócska kutyát látott, aki valóban berregett, és vicsorgott, de nem gondolta ő azt komolyan. Az rögtön egyértelmű volt, hogy valami történt a hátsó részével, mert nem nagyon akart ő menni sehova se. A beérkezése után, irány a kórház, ahol kiderült, hogy el van törve a medencéje, műteni nem kell, ellenben ketrec nyugalomra an ítélve. Segítséget kértünk, facebook oldalunkon, ahol nagyon gyorsan be is jelentkezett egy régi örökbefogadónk, hogy eljön, és ha Xéna, mert ezt a nevet kapta a kiskutya, elfogadja őt, akkor, be tudja vállalni, tudja biztosítani a feltételeket, és természetesen behordja a szükséges további vizsgálatokra. Így is történt. Xéna tehát meleg szobába költözött, ahol nyugalomban várhatja csontjai gyógyulását. Befogadója jelezte, nagyon jól kijönnek egymással, így amennyiben nem jelentkezik az eredeti gazdája, akkor ő az örökbefogadást is vállalja. Természetesen a szokott feltételekkel, miszerint, ha kész a teljes oltási program, és a csontok is teljesen rendbe jönnek, akkor megtörténik az ivartalanítás is.

A kölykeink között, korona vírus tekergette a pocakokat, így ők is kaptak kezeléseket. Nagyon csúnya férgek ürültek a kölykökből, amelyeket egy normál féreghajtó nem tudott kiüríteni a szervezetükből. Néhány nap alatt átesnek ezen a rondaságon, és ismét a vidám, rosszcsontok lesznek.

Morgóval ismét gyakoroltunk, hiszen valahogy meg kellene tanulnia, hogy az egy dolog, hogy mi már itt vagyunk, és nem fél tőlünk, na de a látogatókkal is így kellene viselkedni. Sétál már pórázon, nagyon ügyesen, de még mindig megretten a hirtelen mozdulatoktól.

Érkezett hozzánk válási árva is, Kate személyében. Szegényke senkinek sem kellett, és nem érti, hogy miért. Mindezek ellenére, nagyon kedves, vidám kiskutya.

A hírek folyamatosan érkeznek az ASKA kutyám van csoportba, illetve levélben is, a már örökbefogadott kutyáinkról. Meglepetések mindig érnek minket, mert modell kutyánk is lett. Logen, ezerrel vigyorogva reklámozza a kényelmes kutya ágyakat.

Csák, és Rozsda is átsétált ivartalanításra, így már nincs más teendőnk, mint azt kiabálni, hogy gazdám, hol vagy?

A csavargókért egymás után érkeztek a gazdik, így hazament Dorka, Folti, Csibész, Rocky, Fickó, és Füge.

Szombaton ismét sokan jöttek el sétáltatni, illetve megnézni a szépségeinket. Brendon, a szépséges németjuhász talált magának új gazdát.

A vasárnapi ismét adásban voltunk a 99, 2 Vörösmarty Rádió hullámhosszán, ahol  a felelős állattartás témakörét is boncolgattuk Sasvári Csilla műsorvezetővel, néhány aktuális eset kapcsán, és a hét mi  mással záródna, mint ismét egy kutyatámadás történt. Az ebet is be kellett fogni, az eljárást is meg  kellett indítani… De, az éjszaka legalább nyugalomba telt.