ASKA napló 33. hét

Futós szaladós hét lett, ezt már az első napon láttuk. Ahányan, annyifelé mentünk a kutyák után. Érkeztek egymás után szinte minden megyéből. Többen is chippesek voltak, így már csak a kocsiba kellett beülni, és megvárni, hogy a gazdi odaérjen. Igen tudom, kötelező a chip, de még mindig tele az ország chip nélküli kutyákkal. És tele vannak az utcák is kóbor állatokkal.

33A beérkezett ebek egyik fele az ifjú kor, amikor már nem sikerült elajándékozni az atyalapatyala pici kutyuskát, és mily csoda megnőtt, meg még mindig a háznál eszik, de már nem akarnak játszani vele a gyerekek, unokák… A másik fele pedig a pocakos mamik hada. Ahogy erősen gömbölyödnek a mamik, úgy próbálnak megszabadulni tőlük a gazdák.

Bár egyáltalán nem gondoljuk úgy, hogy menhelyen kiskutyáknak kell születniük, de ha megindul az ellés 14 napon belül, akkor már itt maradnak a bébik.

Érkezett olyan kutyus is, akit nem tudni, hogy elütötték, vagy nagyon megverték, de a végeredmény, az eltört gerinc volt, amivel próbál szerencsétlen állat életben maradni az út szélén. Sajnos nem tudtunk rajta segíteni, csak annyit, hogy békességben, simogató kezek között elengedtük.

Érkezett 15 éves is, aki követi híreinket, már megismerkedett Mici nénivel. Sajnos őt sem tudjuk hazajuttatni, mert nem chipes. De azt hiszem, szerették, hiszen még bolhanyakörve is van a hölgynek.

Aki esetleg úgy költözött el tőlünk, hogy még nem esett át az ivartalanításon, őket mindig behívjuk a műtétre. Így történt ez a héten is, Tappancs, és Stallone is megérkezett a műtétre.

Terkával, az izomsorvadásos kutyánkkal elindultunk a gyógyulás felé. Már szépen gömbölyödik, sokat sétál, napozik. Most már kijelenthetjük, hogy lassan kutya lesz belőle))

Gazdára talált: Hercegnő, Szofi, Lili, Donna, Bobi, Nokedli, Turbó, Pihe, hazament Fifi, Bobi, Frenky, Adolf.

Köszönjük a feliratkozást!