ASKA napló 29. hét

Úgy kezdtünk, hogy Jackpot gazdis lett. Nem is akárhogyan, hanem a szülők nagyon felelősen döntöttek. A nagylány kutyát szeretett volna, aminek az volt a feltétele, bejár az ASKA-ra önkéntes munkára, hogy rájöjjön a kutya, nem plüssfigura, ha esik, ha fúj, akkor is dolgozni kell vele. A feladat teljesítve volt, jöhetett a kutya választás. No, hát így történt, hogy Jackpot gazdis lett. 

29Sajnos 5 év után visszakerült Fülike is. Az apró kislány költözés miatt került vissza hozzánk. Már 7 éves, és nagyon nem érti, miért került ki a családi környezetből.

A viharos időszak természetesen nyár lévén még tart, és ahogy a doktorok fel vannak készülve arra, hogy ebben az időszakban megnövekszik a kerítésen fennakadt kutyák sérülése, úgy mi is készülünk arra, hogy alvás nem lesz, mert egymás után csörögnek a telefonok.

Másztunk a domboldalon, sétáltunk a kispatakban, az ebek bizony ijedtükben nem nézik, hogy jó-e az irány, csak mennek.

Sikerült szaporító gyöngyszemeivel is találkoztunk, 2 szép malival lettünk gazdagabbak.

Pályázatot is írtunk ismét, eredményt még nem tudunk, de reméljük, ismét nyertes lesz, hiszen, ahogy azt tudjátok a menhely működése államilag nem támogatott kategória, tehát maradnak a magán adományok, a pályázatok, és az 1 %. Ezekből kell kigazdálkodni évente minimum 1000 kutya tartását, kezelését. Nem kis feladat.

Az autópálya rendőrséggel is dolgoztunk ismét, hiszen az ebek nem igazán tudják, hogy ott a haladás számukra nem engedélyezett.

Diákjaink rendületlenül dolgoznak velünk, nagyon nagy segítség a sok szorgos kéz, hiszen most van a vedlési időszak, és bizony nélkülük nem bírnánk rendben tartani az ebeket.

Gazdához került: Jackpot, Pimpi, Mofli, Pötyi, hazament Dundi, Bogi, Katie, Sándor.

Köszönjük a feliratkozást!