ASKA NAPLÓ 29-30. HÉT

Jó is úgy kezdeni a hetet, amikor érkeznek a gazdik egymás után, az elkóborolt kutyáiért. De, ők legalább eljöttek. Így került haza gyorsan Dani és Masni, és Morpheus is. A gazdis kutyák számát gyarapítottuk ismét, hiszen nem csak a csavargók kerültek haza, hanem új gazdikat is sikerült találnunk. Leila is fogott magának családot, Rocky pedig, aki már többször is nekifutott a gazdisodásnak, pontosan háromszor került már vissza. Mindig bajt okozott, rombolt, és menekülni akart. Na, de most!!!

Jó is úgy kezdeni a hetet, amikor érkeznek a gazdik egymás után, az elkóborolt kutyáiért. De, ők legalább eljöttek. Így került haza gyorsan Dani és Masni, és Morpheus is. A gazdis kutyák számát gyarapítottuk ismét, hiszen nem csak a csavargók kerültek haza, hanem új gazdikat is sikerült találnunk. Leila is fogott magának családot, Rocky pedig, aki már többször is nekifutott a gazdisodásnak, pontosan háromszor került már vissza. Mindig bajt okozott, rombolt, és menekülni akart. Na, de most!!! Bizony, mivel a napló később íródik, mint ahogy az események zajlottak, már bátran elmondhatjuk, hogy végre révbe ért. Az is igaz, mi már előre féltünk, és úgy ahogy addig is, az előző gazdiknak, most is elmondtuk, hogy milyen tettekre képes ez a csöpp kutya. A mostani, és most már végleges gazdija, azt mondta, neki lesz hozzá kellő türelme, és ideje, hogy megnyugtassa Rockyt. Ez meg is történt, hiszen azóta már többször is beszéltünk, és Rocky csodálatosan viselkedik. Erre szoktuk mondani, hogy mindenkinek eljön a maga embere. 

Ivi is kiböjtölte rendesen az időt, mire végre családra talált. Valahogy eddig mindig elsétáltak mellette, mintha nem is ugrált volna nagy boldogan a kennelben, mindig, amikor valaki látogatóba érkezett. 

Astor nem volt egyszerű eset, több okból sem. Először is egy termetes kaukázusiról van szó, aki ráadásul meg is válogatja, ki az, akivel egyáltalán szóba áll, és nem akar megenni. Hosszú hetekbe tellett, mire kikerült a karanténból, remélve, hogy lassan megszokja, hogy itt emberek jönnek, mennek, nézelődnek. Szépen szelídült, odáig jutottunk, hogy a vékony, alacsony férfiakat kimondottan utálja. Tehát, ezt el kellett mondani, minden érdeklődőnek, hogy ha a családban van ilyen típusú férfi, akkor ne vigyék el. Majd érkezett egy család, akik kaukázusival éltek együtt, de bizony az idő eljárt felette, és meghalt. Jöttek hát, hogy hátha találnának egy olyan jó kutyát, mint a régi volt. Egymásra néztek, és eldőlt, Astor költözött.

Beszélnünk kellett arról is, hogy mit is jelent az a közösségi munka. Mert a diákok érkeznek egymás után, és bizony sok esetben csak pecsétre várnának, amit nem kapnak meg. Meg kell tanulniuk a fiataloknak, hogy ha valamit szeretnének elérni, akkor azért tenni kell. Ebben az a szomorú, hogy nagyon sok esetben a szülők is itt toporognak, hogy csak nyomjuk azt a pecsétet, ami az érettségihez kell. És a szülő sem érti, hogy ne ilyen példát mutassunk már a gyereknek, hogy elkerülje a feladatokat, és sumákban elintézzük stílust tanítsuk meg neki. Mi ebben nem vagyunk partnerek. Aki hozzánk eljön diákként dolgozni, azoktól a csemetéktől elvárjuk, hogy valóban teljesítsenek is. Azt is el kell mondani, hogy bizony, ezzel is vannak gondok, de ha a diák legalább akar tenni, akkor tudunk segíteni. Azon diákok, akik úgy érzik, hogy leülnek az árnyékban, és a telefonon játszanak, igencsak meglepődnek, amikor megköszönjük a részvételüket, és hazaküldjük őket. Mert arra nincs idő, hogy kerülgessük a gyerekeket. Még a legügyesebb, és leginkább tenni akaró gyermek mellett is szükség van felügyeletre, ami bizony a mi munkánk rovására megy. Nem olyan egyszerű ez a közösségi szolgálat. 

Volt sztrádás kalandunk is, nem kis felfordulást okozva a szombat délutáni őrületes forgalomban az M7-es autópályán, ahol bizony az összes sávot lezárták, hogy a rémült kutya életét meg lehessen menteni. Nem kis torlódás lett, a másfél óra alatt, a,íg mi a kutya után rohangáltunk. 

Sztrádás kutyánk megúszta, de az a szegény, öreg németjuhász, akit Lovasberénynél ütött el az autó, nem volt ennyire szerencsés. Súlyosan roncsolódott mindkét hátsó lába, nyílt töréssel. Chipje nem volt leregisztráltva, így ismét egy kisebb nyomozás következett, mire a gazdát megtaláltuk. De, már az ő érkezése sem segített.
Csipetke, a három lábon rohangáló kiskutyánk, először csak ideiglenes befogadóhoz költözött, majd a család, úgy döntött, hogy végleges befogadók lesznek, mert Csipet a három lábával olyan energia bomba, hogy pont beleillik a család életvitelébe. 

Nyáron mindig sokkal több fénykép érkezik a régi ASKA kutyákról, hiszen nyaral a család, jönnek az élmények. Leila, Nudli, Zara, Mimi, Rezgő, Brandí, Fanní, Daisy, Májky is küldött képeket, híreket. A facebook meg emlékeket dob fel, és mosolyogva láttuk, hogy évekkel ezelőtt, mikor Mazsi átkerült a kórházba, a műtétre, bizony nem is költözött vissza, mert az asszisztens Brigi szívét azonnal elrabolta. Majd azt is feldobta a rendszer, hogy egy éve történt, amikor megérkezett Szotyi, az kicsi fekete, 8 hónapos kölyök, akit éheztettek, megkínoztak. Szerencsére, Szotyi azóta tökéletes egészségnek örvend, a kis lelke is helyrejött, már csak egy igazi, szerető gazdi kellene neki. 

És, akkor beszéljünk arról is, ami bizony felforgatta az életünket. Minden egy rutin, ivartalanítási műtéttel kezdődött, amikor is Red, a csodálatos németjuhász keverékünk műtétje közbe a doktor egy hatalmas férget talált a heréknél. Bőrférget. Majd jött a teszt, és bizony, szívférget is talált. Bár, ez nem úgy fertőz, hogy egymásnak adják át a kutyák, de elég egy szúnyog, aki tovább viszi a fertőzést a csípésével. Így hát megkezdődtek a vérvételek, a mikroszkópos vizsgálatok, a tesztek. 11 kutyát találtunk, akik szívféreggel fertőzöttek. Az ő kezelésüket azonnal meg kellett kezdeni, továbbá az összes kutyánkat el kellene látni Advocate spotonnal, megállítsuk a terjedést. Mert ugye a szúnyog nem tudja, hogy most éppen kit csípett meg, és a védtelen kutyákat tovább tudja fertőzni. Ez a betegség nem olyan régen került előtérbe, az éghajlati változás következménye, hogy most már hozzánk is elért, az eddigi mediterrán területekről. Minden kutyát szűrni kellene rá, és természetesen védeni ellene, de tudjuk, ezt fogják a gazdák azokon az állatokon elvégeztetni, akiket kidobnak, vagy éppen bántalmaznak, hiszen hozzánk, csak ilyen állatok kerülhetnek. Ezek a feladatok ránk maradnak, ami nagyon nagy anyagi terhet jelent. Ezért is kértünk segítséget az olvasóinktól, és kérünk továbbra is, hiszen heti összesítésben megmutatjuk a beérkező támogatásokat, és azt is, hogy a már megvásárolt termékeket, melyekre 1 hónap utalási határidőnk van, mennyivel kell még kiegészíteni. 

Továbbra is köszönettel fogadjuk a támogatásokat, a 10918001-00000015-50200001 számlaszámra. A szívférgesség gyógyítása egy nagyon hosszadalmas folyamat, fél éven át tartó folyamatos kezelést igényel. Nagyon köszönjük, ha olvasóink továbbra is támogatják a munkánkat.

 

Köszönjük a feliratkozást!