ASKA napló 26. hét

Kemény hetünk volt, 30 kutyánk érkezett, ami még bele is férne, de egy nap alatt érkezett 18 eb, akiknek az elhelyezése nem kis feladatot okozott. Rakodtunk, pakoltunk, mobil lakótelepet építettünk a kölyköknek. Diákjaink sürögtek-forogtak, egész héten nagyon sokat dolgoztak a gyerekek. Ha, arra volt szükség, akkor a mobilokat készítették elő, ha a kaját kellett előkészíteni, akkor azzal foglalatoskodtak.

26Mikor már volt egy kis pihenő, akkor pedig kutyákat fürdette, nagyokat sétáltak velük. Nyár végére, már komolyan dolgozó, felelős állatvédők lesznek diákjaink.

Ez a héten is volt ismét „ügyünk”. Solton, a település szélén lévő erdős részen kötöttek ki fához, és hagytak magára egy fiatal kan kutyát. Már több napja ott volt, de szerencséjére egy arra kerékpározó ember figyelt fel a sírására. Csípett, rúgott, harapott, annyira sokkos állapotban volt szegény jószág, nem volt egyszerű lekötni a fáról. A menhely felé vezető úton már megnyugodott, és a nyakára drótozott láncot is sikerült leszedni róla.

Kaptunk ismét adományokat, amit ezúton is köszönünk. Magánszemélyek is érkeztek mindennap egy-egy zsák táppal, vagy konzervvel. Az Alphazoo Maglódi és Dunakeszi üzletében kihelyezett táp gyűjtő rekeszeink is megteltek.

Azt mindig tudtuk, hogy tényleg szépek és okosak a kutyáink, de arra nem gondoltunk, hogy még el is lopják őket. Szegény Casanova éppen csak beköltözött új családjához, mindjárt fel is figyeltek rá rossz szándékú emberek, és még frissiben, az nap éjjel ellopták. Több napos keresés, és a rendőrség segítségével azóta már otthon van.

Gazdához került Lola, Casanova, Melissa, Ziva, Borisz, hazament Folti, Csibész.

Köszönjük a feliratkozást!