ASKA napló 25. hét

Nagyon szomorúan kezdtük a hetet, meghalt Hektor. Három hétig küzdöttek az életéért, de sajnos nem sikerült. A sovány, legyengült kis szervezete feladta a harcot. Azonnal mennünk kellett az M7-es autópályára is, ahol Fonyódnál elütöttek egy kiskutyát, akinek eltört a lába. Fehérváron egy 11 éves kutyust találtunk, aki életében először veszett el, és reméljük nem lesz több ilyen kalandja, mert bizony a fűrész telepen még baj is érhette volna.

26De, szerencsére időben észrevették, megúszta a kalandot. De, volt futás Iregszemcsére, Tamásiba, Lepsénybe és Csórra is. Mozgalmasra sikeredett a nap.

A nagy melegben mindent elkövettünk, hogy egy picinykét megkönnyítsük kutyáink helyzetét. Folyamatosan hűtöttük a kennelek tetejét, falát, és aki akart akár bele is feküdhetett a kirakott kádakba, de lássuk be, a több mint 35 fokban elmondhattuk, kutya meleg idők voltak. De, azért volt kóbor eb Csákváron.

Szerdán egy tragikusan végződő tűzesethez hívtak minket, ahonnan egy idős kutyát kellett elhozni. Gazdái sajnos nem élték túl a tüzet. Ugyanezen a napon érkeztek ismét szopós babák, szerencsére a pótmamák még bírják, és segítenek nekünk a babák etetésében. Újabb segítségünk is akadt ezen a napon, most már a nyári szünet ideje alatt, nem csak hétvégente érkeznek a diákok, hanem heti 3 napot töltenek nálunk. És a lányok bizony konyhatündérek voltak, bevállalták a nemszeretem feladatot is, és mosogattak, mosogattak… Mocsáról is érkezett egy rakat kutya, csupa kis fiatalka.

Csütörtökön ismét a telep szépítésé volt a fő irány. Ez volt a terv. Sokat dolgoztak a fiúk, hogy a kenneleket megjavítsák, az udvaron rendet rakjanak, vizet szereltek, és persze további árnyékolókat készítettek. De, attól még menni kellett, nem is ide a közelbe, és nem is egyirányba. A kocsik szétspricceltek a szélrózsa minden irányába.

Péntekre pontosan 42 fok volt az irodában. Eddig sem voltunk ott sokat, a szauna hőség pedig végképp nem volt vonzó számunkra. Bár kint is 37 fokot mutatott a hőmérő.

Szombaton strand nap volt ismét nálunk, mivel a telep előtt ismét vásár volt, így elmaradt a séta. Helyette viszont volt sok kád, tele vízzel, és jajjj úgy élvezem én a strandot jelszóval, egymás után csobbantak az ebek a vízben.

A vasárnap bár zárva vagyunk, de attól még a bejelentésekre menni kell, és ami most a trendi, a gazdik elmennek fürdeni, az eb meg útra kell.

Ez a hét sem maradt ivartalanítás nélkül, tartani kell a tempót)) Fred, Nala, és Szofi ment a héten műtétre.

Gazdához került Nyanya, Betyár, Zsebi, Bosci, és Lujzi. Hazament Jenny, Marci, Zeusz.

Köszönjük a feliratkozást!