ASKA napló 23. hét

Szerencsére ez a hét megkímélt bennünket a rázós esetektől, ami igencsak ritka a mi életünkben. Mondhatjuk úgy is, szinte unatkoztunk, hogy „csak” a napi rutin maradt. A rutin alatt értendő, hogy kezeltük a kisbetegeket, lelket öntöttünk a félőskékbe, és ahogy mondani szoktunk, agyat raktunk a dacosokba. Mert bizony van olyan, hogy többször is neki kell futni, egy-egy esetnek, és következetesen nevelni a makrancos ebeket.

23Ésszel, gyakorlattal, és lássuk be gyorsasággal, mert bizony ügyesen kell kapkodni a kezet, ha egy „én vagyok király” ebbel akarunk eredményt elérni. A héten Vöri volt, aki csattogtatott, mikor a chipet kapta. A nyakára különösen érzékeny, már ezt is tudjuk.

A múlt héten meséltem Jolánról, akit erdőben fogtunk, és a rossz táplálkozás miatt, a lábairól elmondható, hogy a focisták sorban állnának az „ó”lábakért. De, Krepsz Máté doktor bácsink most egy kúrába kezdett, mert volt már precedens esete, amikor a szinte lehetetlenből sikerült ismét lábakat varázsolni. Így most Jolán is napi 5 tablettával erősíti a csontokat. Reméljük, róla is elmondhatjuk, hogy sikeres volt a kezelés.

Szerdán egy egyeztető tárgyalás sorozat második napján jártunk, ahol az önkormányzati ügyintézők, a kormányhivatalok képviselői, és az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek elemeznek konkrét eseteket, és tettek javaslatokat arra, hogy miképpen lehetne könnyebben, gyorsabban intézni a hatósági eljárásokat. A mi olvasatunkban az első, és legfontosabb, hogy nincsenek hivatalosan működő telepek, karanténokkal, és orvosi ellátással. Nagyon szép, ha olvasunk mentésekről, de megállnak a történetek, mivel nem lehet végigvinni egy-egy eljárást, ha az állatvédő szervezetek nem tartják be a protokoll előírásokat. És, bizony lássuk be, nem a kameráktól lesz sikeres egy-egy eljárás lefolytatása, hanem az előírt vizsgálatoktól, megfigyelésektől, és szakvéleményektől. Még, nagyon sok megoldandó probléma van az állatvédelemben, leginkább a pontos információ hiánya, és valljuk be, az egymás iránti bizalom hiánya. Hihetetlenül sok felesleges szófecsérlés, fényképezgetés, kommentelés zajlik ma, a tényleges, valós munka helyett.

Arra is fény derült, hogy a minisztérium egyeztetést folytat szervezetekkel, az állatkínzásos esetek gyorsabb lefolytatására. Csak, halk kérdéskén tennénk fel azt az egyszerű mondatot, hogy miért nem vonják be azokat, akik hivatalos, engedéllyel működő telepeken dolgoznak. A gyakorlati munka tapasztalatai sokat tudnának segíteni, de tudjuk, állatvédelemről beszélünk, ahol vannak bizony fura figurák, és történetek.

Mivel építkezés előtt állunk, pakoltunk. Nagyon sok féle anyagot kaptunk már támogatóinktól, amit rendszereztünk, dobozoltunk. És persze áztunk, száradtunk, áztunk, vizet mertünk, áztunk, száradtunk…

Ivartalanításon járt Soma, és Öcsi. Ziva, Jolán, Cidri, Gyula pedig rendszeresen járt kezelésre a kórházba.

Gazdára talált Herceg, Etelka, Rudolf, Nana, Koni, Kelly, Komi, Bori Junior, Belfegor. Hazament Zsömle, Kitti, Nico, Maci.

Köszönjük a feliratkozást!