ASKA napló 22. hét

Hatalmas viharokkal kezdtünk, és ennek megfelelően érkeztek is egymás után a viharfélős kutyák. Érkeztek a bejelentések a talált kutyákról, és ezzel párhuzamosan a keresések is. A kutyák begyűjtése mellett rendületlenül próbáljuk utolérni a fű növekedését a telepen, de bátran kijelenthető, a fű lassan kiütéssel győz. Ahogy van, egy kis idő nekiugrunk, majd futás tovább, egy kis eső, és mire a végére érnénk, már kezdhetjük elölről. A jelenlegi állás ASKA-Fű 0-1.

22Facebook olvasóinknak köszönhetően megtaláltuk Szása, a majdnem 2 éve keresett csöppség gazdáját is. Igaz, új frizurával várta a gazdit, mivel annyira elhanyagolt állapotban volt, hogy a kis testét a kukacok rágták, amiatt teljesen kopaszra kellett borotválni. Természetesen azonnal kezeltük a kiskutyát, és mire a gazdi megérkezett érte, addigra már vendégváró formájában vigyorgott.

Jártunk erdőben is, kutyát keresve, rá is találtunk Jolánkára, aki egyedül tengette életét, és a nyomok alapján vadászott, úgy próbált életben maradni. Több mint 100 kullancs volt benne, és súlyosan ki volt száradva, mikor találkoztunk. Kis lábai nagyon görbék, a csontoknál súlyos deformáció alakult ki a rossz táplálék és éhezés miatt.

Hektor kórházba került. Biztos emlékeztek rá, ő volt az a kiskutya, aki csont soványan, szinte a súlyának megfelelő vastag lánccal a nyakában próbált életbe maradni. A kivizsgálások során kiderült, nem csak kórosan sovány, hanem szívférges is.

Még mindig nem fogynak el az utcára dobott, nagy pocakos kutyák. Érkeznek a vemhes, kidobott állatok.

Pénteken a Vörösmarty Rádió közönség találkozójára voltunk hivatalosak. Tudjátok, minden második vasárnap adásban vagyunk, elmeséljük mi történt az ASKA háza táján, és természetesen mindig keresünk gazdit is a nálunk élő ebek közül 10 kutyának. Ezen okból lettünk mi is azon csapat tagjai, akik találkozhattak élőben is a hallgatókkal, mikrofonok nélkül))

Wellnes hétvégét tartottunk a hétvégén, és szerencsére nagyon sokan csatlakoztak hozzánk segíteni. Nem volt kis feladat a kutyáink fürdetése, és bundájuk rendbe tétele. Természetesen ezen a héten nem mindenkinek volt bérlete a fürdőbe, lesznek még páciensek az elkövetkezendő hetekben is.

Gazdához került Bajnok, Félix, Ria, Csuli, Géza, Liza, Liza2, hazament Szása, és Blans.

Köszönjük a feliratkozást!