ASKA NAPLÓ 22. HÉT

Kölyök időszakot élünk. Nagyon jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy oké, ennyi baba már lakik nálunk, az ovis csoport létszáma, éppen megfelelő. De, nem tudjuk ezt mondani, mert ismét érkezett egy újabb kis csapat, ők a barna babák csapata. Szép, nagy család, érkeztek heten, bár egyáltalán nem gonoszok. Nagyon köszönjük a segítséget, mert nektek köszönhetően ismét érkezett.. 

Kölyök időszakot élünk. Nagyon jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy oké, ennyi baba már lakik nálunk, az ovis csoport létszáma, éppen megfelelő. De, nem tudjuk ezt mondani, mert ismét érkezett egy újabb kis csapat, ők a barna babák csapata. Szép, nagy család, érkeztek heten, bár egyáltalán nem gonoszok. Nagyon köszönjük a segítséget, mert nektek köszönhetően ismét érkezett baba konzerv, és táp, amivel az apró népeket etetni tudjuk.

Ha, már apróság, akkor Csivike is az aprók közé tartozott, aki oly minike méretekkel rendelkezett, hogy kizárt, hogy a kerítést átugrotta, és még az is csoda, hogy az utcán vajon mekkora távot tudott megtenni? Autóból rakták oda az út szélére, vagy esetleg valahol azon a településen lakott, és megunták, mert már nem olyan fiatalka, vagy éppen már nem alkalmas a szaporításra. Sok a kérdés körülötte. Csivi után, ismét azt mondanánk, hogy már nem is sírunk, ennyi, jönnek, megnézzük, fotózzuk, oltjuk. Megint egy árva csapatot hozott az autó. Ráadásul olyan aprók, hogy pótmamira van szükségük. Bobitól kértünk segítséget, aki néhány napig pesztrálta is a kölyköket, majd kezdte unni, a sok gyereket, így mégiscsak külön költöztek a kölykök.

Ez a pár nap elég volt ahhoz, hogy Bobi gondoskodása mellett, megtanuljanak egyedül is enni. Nagyon sokan laknak a menhelyen, várjuk a gazdikat, hogy legyen hely az újaknak. Szebbnél-szebb képek készülnek a lakóinkról a sétáltatóink segítségével, hátha így hamarabb megtaláljuk az igazit. És ––mire, ezt leírom, ismét érkezik a kocsi, és mit is hoz magával? Persze, hogy kölyköket, nagyon aprókat, de szerencsénkre ők a mamival együtt jöttek. Ennyiből egy kicsit könnyebb az életünk, mert a mami segít a nevelésben.

Öreg Lujzi, ki Székesfehérváron egy családi ház garázsához telepedett le, hogy segítséget kérjen, nagyon szomorú. Elbújik a házába. Enni eszik, de köszöni, pont ennyire érdekli, hogy mi történik körülötte. Ezt mutattuk meg az olvasóinknak, egy kis video filmmel. Nagyon sokan írtak hozzá, könnyeztek. DE, a megosztásoknak köszönhetően eljutott a film egy olyan hölgyhöz is, aki nem írt, hanem telefonált, hogy most indul, és viszi Lujzit, mert az öreglánynak most arra van szüksége, hogy dédelgessék. És ez így is történt. És valóban, már délutánra megváltozott Lujzi viselkedése, ahogy ezt a fényképek, illetve megküldött video alapján láttuk. Sokkal nyugodtabban szemlélte a világot, volt egy saját embere.

Ahogy az lenni szokott, amikor ilyen jó idő van, sokkal több kutyánk megy ivartalanítási műtétre, hiszen nem kell attól tartani, hogy megfázik a seb. Astor is átballagott a kórházba, még a képhez is modellt állt. Természetesen csak a női kollégákkal, a fiukat azonnal kimorogta a rendelőből, mert Astor nőpárti. Készült egy olyan poszt is, ahol bemutattuk azokat a kutyáinkat, akik számunkra megmagyarázhatatlan módon még nem gazdisodtak, és nem értjük, hogy miért laknak nálunk régen.

A menhely legöregebb lakója, Skoti is beállt néhány fotóra)) Blacky, Bodza, Ivi, Ivon, Bojszi, Csibi. Ők már nagyon várják, hogy végre legyen egy saját otthonuk, mert már több mint 1 éve laknak nálunk. Ismét segítséget kértünk, mert szükségünk van egy jó nyírógépre, hogy a kutyáin szőrét nyírni tudjuk. Nem azért, hogy csili-vilik legyenek, hanem egészségügyi szempontok miatt kell megszabadítani őket a rasztás, koszos bundáktól. És a segítség meg is érkezett, több helyről is egyszerre.

Egyik támogatónk egy összegben kifizette a készüléket, így lehetőségünk lett arra, hogy további késeket vásároljunk a géphez az adományokból. Természetesen erre a hétre is érkeztek levelek, hírek a régi kutyáinktól. Műzli, a szépséges, félénk kiskutyánk, elküldte a terpeszkedő, vigyorgó, tök jól vagyok képeket. Maca, Casanova, Pityuka is bejelentkezett.

Mázli hazament a csavargásból. Farkas új családot talált. Bonita, csak beugrott látogatóba, hogy megmutassa, igen, jól érzi magát, mert ebben a családban nem baj, ha örömmel fogadja a gazdit, nem úgy, mint az előzőben. Hiszen azért hozták vissza, mert nagyon tudott örülni. Ida is beugrott, persze kalapban, mivel úgy költözött a gazdihoz, hogy még nem volt ivartalanítva, de a megbeszélt időpontra megérkezett, és persze a szép kalapját is bemutatta.

Köszönjük a feliratkozást!